Η αστυνομία των ΗΠΑ μπορεί να παρακολουθήσει σχεδόν κάθε κινητό τηλέφωνο

Έχουν αποδειχθεί στοιχεία ότι η αστυνομία των ΗΠΑ χρησιμοποιεί ένα σύστημα που τους επιτρέπει να εντοπίζουν σχεδόν οποιοδήποτε τηλέφωνο στη χώρα και τώρα πιστεύεται ότι κάποιοι αστυνομικοί μπορεί να χρησιμοποιούν το σύστημα αυτό χωρίς κατάλληλα εντάλματα για να το πράξουν.

Στις ΗΠΑ, η αστυνομία έχει πρόσβαση σε ένα σύστημα που αναπτύχθηκε από μια εταιρεία που ονομάζεται Securus Technologies. Το σύστημα αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό κινητών τηλεφώνων κατά τη διάρκεια των ερευνών. Το σύστημα Securus μπορεί νόμιμα να χρησιμοποιηθεί από τις αρχές για να "ping" τη θέση ενός τηλεφώνου μόλις ληφθεί ένταλμα. Ωστόσο, υπάρχει τώρα φόβος ότι το σύστημα μπορεί να έχει καταστρατηγηθεί.

Τα στοιχεία άρχισαν να ενισχύονται πέρυσι, όταν ένας αντιπρόσωπος του Μισσούρι κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποίησε ένα εξειδικευμένο σύστημα για την παράνομη τριγωνική τοποθέτηση κινητών τηλεφώνων. Ο Cory Hutcheson φέρεται ότι είχε πρόσβαση στο σύστημα Securus "για τον παράνομο σκοπό της κατασκοπείας στους ενάγοντες για προσωπική του υπεράσπιση".

Αστυνομικό αυτοκίνητο

Τρύπες στο σύστημα

Η Securus επιτρέπει στους μπάτσους να εντοπίζουν θέσεις κινητού τηλεφώνου σε πραγματικό χρόνο, εκμεταλλευόμενοι την υποδομή που χρησιμοποιούν συνήθως οι εταιρείες εμπορίας για πρόσβαση σε δεδομένα τοποθεσίας που παρέχονται από μεγάλους φορείς κινητής τηλεφωνίας όπως οι Sprint, Verizon και AT&Τ.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, ο Hutcheson χρησιμοποίησε το σύστημα 11 φορές μεταξύ του 2014 και του 2017 για να ανακαλύψει την τοποθεσία όχι μόνο των μελών του ευρύτερου κοινού - αλλά και ενός δικαστή και ενός μέλους της κρατικής περιπολίας.

Δυστυχώς, αν και τα δικαιολογητικά είναι απαραίτητα για την πρόσβαση στο τηλεφωνικό σύστημα παρακολούθησης, φαίνεται ότι ο Securus δεν εξέτασε λεπτομερώς τα αιτήματα και ως εκ τούτου ο Hutcheson κατάφερε να καταχραστεί το σύστημα.

Σε δήλωσή του την περασμένη Πέμπτη, ο Securus δήλωσε ότι απαιτεί από τους «πελάτες» (αστυνομικούς και διορθωτικούς υπαλλήλους) να φορτώσουν τα κατάλληλα έγγραφα - ένα ένταλμα ή ένορκη πράξη - προτού επεξεργαστούν ένα αίτημα. Ωστόσο, σύμφωνα με τον γερουσιαστή Ron Wyden (Όρεγκον), ο Securus παραδέχθηκε ότι δεν "διεξάγει καμία επανεξέταση των αιτημάτων παρακολούθησης".

Fcc Παράπονο

Τυπική καταγγελία FCC

Ο Wyden έχει γράψει μια επίσημη καταγγελία στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών. Στην επιστολή, ο Wyden αναφέρει ότι «οι ασύρματοι αερομεταφορείς έχουν υποχρέωση να λάβουν θετικά βήματα για να επαληθεύσουν τα αιτήματα επιβολής του νόμου». Παρατηρεί ότι η Securus είναι σε θέση να παρέχει την υπηρεσία καθόλου αποδεικνύει ότι οι μεταφορείς κινητής τηλεφωνίας «δεν ελέγχουν επαρκώς την πρόσβαση στους πελάτες «ιδιωτικές πληροφορίες». Κατά τη γνώμη του, το σύστημα θίγει αυστηρά το δικαίωμα των πολιτών των ΗΠΑ να προστατεύουν την ιδιωτική ζωή.

Ένας ερευνητής ασφάλειας ονομάζεται Tobias Engel είπε Motherboard πιστεύει ότι οι αμερικανοί φορείς εκμετάλλευσης κινητής τηλεφωνίας πωλούν τους πελάτες τους. Τόσο η Engel όσο και η Wyden θεωρούν ότι οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών δεν λαμβάνουν κατάλληλη άδεια από τους καταναλωτές πριν μεταβιβάσουν τα δεδομένα θέσης σε τρίτους. Ο Engel δήλωσε ότι:

"Η επιβολή του νόμου (LE) επιδιώκει την" εμπορική "επιλογή, η οποία φαίνεται να έχει πολύ χαμηλότερο εμπόδιο εισόδου απ 'ό, τι εάν ζήτησε αυτό το είδος πρόσβασης από τους ίδιους τους μεταφορείς.

Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη και αποτελεί έντονη υπενθύμιση ότι οι ISP των ΗΠΑ, οι οποίοι έλαβαν πέρυσι άδεια να πουλούν ιστορίες περιήγησης στο Διαδίκτυο σε τρίτους, πιθανόν πωλούν δεδομένα σε αμερικανικά πρακτορεία επιτήρησης (επιτρέποντάς τους να παρακολουθούν αμερικανικούς πολίτες χωρίς έλεγχο). Δυστυχώς, αυτά τα κενά είναι ιδιαίτερα εκτιμημένα από τις αμερικανικές αρχές - όπως εξηγείται στο εξαιρετικό βιβλίο της Jennifer Granick American Spies.

Παγκόσμια επιδημία

Δεν είναι μόνο στις Η.Π.Α. ότι τα δεδομένα θέσης κινητής τηλεφωνίας χρησιμοποιούνται αδίκως από τις αρχές για να εισβάλουν στην ιδιωτικότητα των πολιτών.

Στη Δανία, τα δικαστήρια πέρσι αποφάσισαν ότι είναι υποχρεωτική η υποχρεωτική παρακολούθηση των πολιτών που επιτρέπει σε "κάθε κίνηση στον φυσικό χώρο" να είναι "καταχωρημένη και αποθηκευμένη" για 12 μήνες. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ένας κορυφαίος βρετανός δικαστής έχει πρόσφατα δημοσιευθεί με την πεποίθησή του ότι μια μέρα θα μπορούσε να είναι μια νομική απαίτηση για τους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου να μεταφέρουν τα τηλέφωνά τους μαζί τους ανά πάσα στιγμή.

Σε ομιλία του προς τον δικηγορικό σύλλογο, ο κ. Geoffrey Vos QC, καγκελάριος του Ανώτατου Δικαστηρίου, δήλωσε ότι η συνεχής καταγραφή των κινήσεων των ατόμων θα αποτελέσει μεγάλο όφελος για την αστυνομία,

"Οι περισσότεροι άνθρωποι φέρνουν τα smartphones τους στο πρόσωπό τους ανά πάσα στιγμή με τη θέση GPS τους ενεργοποιημένη. Το κάνουν αυτό οικειοθελώς, αλλά εάν οι νομοθέτες, για παράδειγμα, απαιτούν από τους πολίτες να φέρνουν τηλέφωνα ανά πάσα στιγμή, θα ήταν ακόμη πιο δύσκολο να αποφευχθεί η ανίχνευση ».

Κινητή επιτήρηση

Ολισθηρός δρόμος

Με απόψεις όπως αυτές και η τεχνολογία, όπως η Securus, δεν είναι περίεργο να κουδουνίζουν τα κουδούνια συναγερμού. Ακόμη και στα έθνη που γενικά θεωρούνταν καλά για την ιδιωτική ζωή όπως η Ολλανδία, έγιναν πολλαπλές καταγγελίες σχετικά με τους έξυπνους αισθητήρες που σαρώνουν τηλέφωνα για αριθμούς Mac, προκειμένου να εντοπίζουν τους ανθρώπους καθώς κινούνται γύρω από τις ολλανδικές πόλεις.

Και δεν είναι μόνο οι αρχές επιβολής του νόμου που χρησιμοποιούν τα κινητά τηλέφωνα για να εντοπίζουν τους ανθρώπους. Η Αυστραλιανή Επιτροπή Ανταγωνισμού και Καταναλωτών (ACCC) διερευνά αυτήν την περίοδο το Google σχετικά με ισχυρισμούς ότι χρησιμοποιεί κρυφά δεδομένα τηλεφωνικού σχεδίου των Αυστραλών για να παρακολουθήσουν κρυφά τις τοποθεσίες τους.

Google Snooping

Σύμφωνα με την εταιρεία λογισμικού υπολογιστών Oracle, η Google συγκεντρώνει περίπου ένα gigabyte δεδομένων κινητής τηλεφωνίας κάθε μήνα από λογαριασμούς Android της Αυστραλίας. Στις ΗΠΑ, υπάρχουν ενδείξεις ότι τα δεδομένα τοποθεσίας της Google αξιοποιούνται επίσης από τις αρχές, προσθέτοντας μια άλλη ανησυχητική πολυπλοκότητα στο ζήτημα.

Σε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις πέρυσι, οι αστυνομικοί στη Raleigh της Βόρειας Καρολίνας χρησιμοποίησαν εντάλματα έρευνας για να ζητήσουν δεδομένα από λογαριασμούς Google - όχι για συγκεκριμένους υπόπτους - αλλά σχετικά με οποιαδήποτε κινητή συσκευή που έφτασε κοντά στο σκηνικό ενός εγκλήματος. Αφήστε το να βυθιστεί.

Οι γνώμες είναι οι ίδιοι οι συγγραφείς.

Πιστωτική εικόνα τίτλου: dennizn / Shuttestock.com

Εικονογραφημένα έργα: Leonard Zhukovsky / Shutterstock.com, vchal / Shutterstock.com, josefkubes / Shutterstock.com, achinthamb / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me