Οι κλώνοι Showbox δεν είναι ασφαλείς για χρήση χωρίς VPN

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες τόσο το Showbox όσο και το δημοφιλές ibox του Moviebox έχουν αποσυνδεθεί. Όπως συμβαίνει σχεδόν πάντοτε όταν οι δημοφιλείς ιστοτόποι και υπηρεσίες ροής κατεβαίνουν - η εξαφάνισή τους έχει αντιμετωπιστεί με ξαφνική εισροή κλωνοποιημένων εκδόσεων της εφαρμογής.

Αυτές είναι οι νέες εκδόσεις των θεμιτών αντικαταστάσεων Showbox; Ή είναι αμφίβολοι και ανασφαλείς κλώνοι που πρέπει να αποφεύγονται?

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι το Showbox και το Moviebox δεν προωθούν μόνο τους ανθρώπους να αρχειοθετούν συνδέσμους φιλοξενίας. Αντ 'αυτού (όπως το Popcorn Time) οι εφαρμογές συνδέονται επίσης αόρατα με χρήστες σε αποθήκες torrent για προσωρινή λήψη και παρακολούθηση περιεχομένου στην εφαρμογή. Αυτό είναι προβληματικό επειδή σε πολλές χώρες οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου παρακολουθούν την επισκεψιμότητα σε αναζήτηση ατόμων που παραβιάζουν παράνομα ταινίες μέσω του BitTorrent.

Οι κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων εργάζονται παράλληλα με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου για να ανακαλύψουν πειρατές και να παρακολουθήσουν τις μελλοντικές επιστολές τιμολόγησης. Οι επιστολές αυτές προειδοποιούν τους πειρατές ότι έχουν σφετεριστεί - τιμολογώντας τους για οτιδήποτε μεταξύ $ 150 και $ 300 - με την απειλή ότι η μη πληρωμή θα οδηγήσει σε περαιτέρω προσφυγή στο δικαστήριο.

Μια φημισμένη περίπτωση μελλοντικής τιμολόγησης αφορούσε την Dallas Buyers Club LLC (DBC) το 2015. Την εποχή εκείνη, μια δικηγορική εταιρεία που εργάστηκε για λογαριασμό της DBC και της Voltage Pictures τιμολόγησε πιθανολογούμενους πειρατές από διάφορες χώρες, όπως τη Δανία, την Ισπανία και την Αυστραλία.

Οι κλώνοι Showbox απαιτούν VPN

Παρακολούθηση διεύθυνσης IP?

Γρήγορα προς τα εμπρός μέχρι τον Μάιο του τρέχοντος έτους, όταν μια ομάδα ανεξάρτητων κινηματογραφικών στούντιο, συμπεριλαμβανομένων των DBC, Cobbler Nevada και Bodyguard Productions (για να αναφέρουμε μερικά) άρχισε να στοχεύει ιστοσελίδες που πιστεύεται ότι βρίσκονται πίσω από Showbox.

Τον Σεπτέμβριο, η ενέργεια αυτή ακολούθησε σύντομα μια ειδοποίηση DMCA αναγκάζοντας το Cloudflare να αποκαλύψει την ταυτότητα ατόμων και ιστοτόπων που συνδέονται με το Showbox. Έκτοτε, το αρχικό Showbox έχει αποσυνδεθεί και, σύμφωνα με το TorrentFreak, υπάρχουν αρκετοί λόγοι να είναι ύποπτος για τους διάφορους κλώνους που εμφανίστηκαν στο πέρασμά του.

Πρώτα απ 'όλα, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι εταιρείες κινηματογραφικών ταινιών που βρίσκονται πίσω από το κλείσιμο του Showbox είναι όλοι γνωστό ότι έχουν πραγματοποιήσει προηγουμένως μελλοντική τιμολόγηση. Αυτό αυξάνει τα κουδούνια συναγερμού επειδή ορισμένοι ιστότοποι που παρείχαν περιεχόμενο για το Showbox εμφανίζουν τώρα την ακόλουθη προειδοποίηση:

Προειδοποίηση Showbox

Η αναφορά των διευθύνσεων IP που παρακολουθούνται είναι αρκετή για να ενεργοποιήσει τα κουδούνια συναγερμού - επειδή δεν είναι τρελό να υποθέσουμε ότι μπορεί να υπάρξει ένας άλλος γύρος μελλοντικής τιμολόγησης που θα εμφανιστεί στο εγγύς μέλλον.

Απλά τρομάξτε?

Είναι αλήθεια ότι τόσο οι προειδοποιήσεις σχετικά με τους ιστοτόπους που συνδέονται με το Showbox όσο και οι προοπτικές επιστολών τιμολόγησης θεωρούνται από πολλούς ανθρώπους ως τακτική για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Είναι πολύ σπάνιο για τους πειρατές να καταλήγουν τελικά στο δικαστήριο και είναι δίκαιο να πούμε ότι τα κινηματογραφικά στούντιο κάνουν λεία για τους φόβους και την παράνοια των ανθρώπων για να κάνουν ένα μικρό ποσοστό πειρατών να πληρώσουν το αρχικό πρόστιμο.

Με αυτό είπε, υπάρχουν εύλογες ανησυχίες ότι η πρόσφατη έξαρση των κλώνων Showbox μπορεί κατά κάποιον τρόπο να συνδεθεί με κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων. Εάν συμβαίνει αυτό, είναι πιθανό ότι η εφαρμογή χρησιμοποιείται για να βοηθήσει τους κινηματογραφιστές να δημιουργήσουν μια βάση δεδομένων με πιθανές διευθύνσεις IP για μελλοντική τιμολόγηση. Και, οι κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων παίρνουν σίγουρα πιο γενναίοι, και πιο δυνατοί στην τακτική τους όσο περνάει ο καιρός

Με αυτό κατά νου, φαίνεται γενικά μια κακή ιδέα να πάτε οπουδήποτε κοντά σε παραλλαγές Showbox - ειδικά χωρίς τη χρήση ενός ισχυρού και ασφαλούς VPN.

Σύγχυση και κακή κατεύθυνση

Αυτό που προκαλεί ανησυχία είναι ότι πολλοί άνθρωποι που θέτουν ερωτήσεις σε απευθείας σύνδεση δεν φαίνεται να ξέρουν από πού πήραν την έκδοση της εφαρμογής Showbox από την πρώτη θέση. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανό ότι μεγάλος αριθμός χρηστών έχει ήδη κατεβάσει ένα προβληματικό κλώνο της αρχικής υπηρεσίας.

Μετά από όλα, η πίεση έχει επεκταθεί στο Showbox από πίσω τον Μάιο. Αυτό δίνει στους ανθρώπους τουλάχιστον ένα παράθυρο επτά μηνών στο οποίο θα μπορούσαν θεωρητικά να κατεβάζουν μια συμβιβασμένη έκδοση του Showbox.

Το TorrentFreak προειδοποιεί ότι:

"Πολλές φορές τους τελευταίους μήνες μας ζητήσαμε από τυχαίους emailers να« ενημερώσουν »τα παλιά άρθρα μας Showbox (και μάλιστα το TerrariumTV) με νέους συνδέσμους σε αυτό που ισχυρίζονται ότι είναι οι αρχικές εφαρμογές.

"Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτή ήταν μια προσπάθεια να υπάρξει κακή διάθεση, έτσι σε αντίθεση με κάποια άλλα καταστήματα ειδήσεων που άλλαξαν τους δεσμούς τους, αγνοήσαμε τα αιτήματα. Δεν γνωρίζουμε αν ήταν απλώς μια προσπάθεια να οδηγηθεί περισσότερη επισκεψιμότητα σε "ασφαλείς" κλώνους, ιστοσελίδες που προσφέρουν το πρωτότυπο ή αν ήταν πιο απειλητικό. "

Συνολικά, φαίνεται ότι είναι δίκαιο να προειδοποιείτε τους χρήστες ότι φαίνεται ότι υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να μείνετε μακριά από το Showbox. Και αν κάποιος αποφασίσει να συνεχίσει να χρησιμοποιεί μια παραλλαγή Showbox, πρέπει να προσέξουμε να αποκρύψουμε τη διεύθυνση IP τους με τη χρήση ενός VPN για Torrenting. Εάν δεν το κάνετε, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια δυσάρεστη έκπληξη προς τα κάτω.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me