Το UK Snoopers Charter είναι μια επίθεση στην ελευθερία

Όπως δήλωσε την Τετάρτη την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση της κυβέρνησης του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος, Theresa May, ανακοίνωσε σαρωτικά σχέδια να χορηγήσει στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου πρωτοφανείς νομικές εξουσίες για την κατασκοπεία στην προσωπική ιστορία περιήγησης ιστολογίου κάθε υπηκόου του Ηνωμένου Βασιλείου το νόμιμο δικαίωμα να παρακολουθεί τις επικοινωνίες στο Διαδίκτυο από οπουδήποτε στον κόσμο!).

Βασικά σημεία της πρότασης περιλαμβάνουν:

Οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου θα υποχρεούνται να διατηρούν "αρχεία σύνδεσης στο διαδίκτυο" της δραστηριότητας διαδικτύου κάθε πελάτη για τουλάχιστον 12 μήνες

Μπορεί να ισχυριστεί κατηγορηματικά ότι οι ισχυρισμοί που θα δώσουν την πρόσβαση της αστυνομίας στο πλήρες ιστορικό του διαδικτύου των χρηστών είναι "απλά λάθος", καθώς μόνο οι τομείς web που επισκέπτονται θα καταγραφούν και όχι οι μεμονωμένες ιστοσελίδες εντός αυτού του τομέα ή οι συζητήσεις που κρατούνται.

Ωστόσο, με αυτά τα στοιχεία, η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να προσδιορίσει εύκολα ποιο είδος πορνό σας αρέσει, είτε εξαπατάτε τον σύντροφό σας, τις πολιτικές και θρησκευτικές σας σχέσεις, τα χόμπι και τα χόμπι σας, και πολλά άλλα.

Μετά από όλα, δεν χρειάζεται ένας αναγνώστης μυαλού για να μαντέψει τις πολιτικές προσδοκίες ενός τακτικού επισκέπτη στην ιστοσελίδα www.greenpeace.org ή ότι ένα παντρεμένο άτομο που συχνάζει μια χρονολογώντας ιστοσελίδα είναι άπιστος (ή θέλει να είναι!). Το γεγονός ότι οι μεμονωμένες ιστοσελίδες που εξετάστηκαν σε αυτές τις ιστοσελίδες δεν καταγράφονται σχεδόν καθόλου!

Η νομιμοποίηση της μαζικής κυβερνητικής κατασκοπείας

Η κυβέρνηση αναγνωρίζει ελεύθερα ότι ο νέος νόμος επισημοποιεί κάτι που έχει γίνει μυστικό από το (τουλάχιστον) 2001. Οι υποστηρικτές υποστηρίζουν ότι κάνοντας αυτή τη μαζική εποπτεία σαφή, φέρνει την πράξη κάτω από ένα «νομικό πλαίσιο» και ως εκ τούτου παρέχει κάποια μορφή εποπτείας και λογοδοσίας σε αυτό.

Αυτό που κανείς δεν θέλει να ρωτήσει είναι εάν αυτή η μαζική εισβολή στην ιδιωτική ζωή κάθε πολίτη του Ηνωμένου Βασιλείου μπορεί ποτέ να δικαιολογηθεί. Η κυβέρνηση διαμορφώνει το ζήτημα ως ζήτημα προστασίας της ιδιωτικής ζωής έναντι της ασφάλειας και ο Μάιος έκανε κάποιους ασαφείς και αβάσιμους ισχυρισμούς ότι η επιτήρηση απέτρεψε πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ακόμη και αν είναι αλήθεια, το ερώτημα που πρέπει να αναρωτηθούμε είναι "θέλουμε να ζήσουμε σε μια κοινωνία όπου θυσιάζουμε την ελευθερία μας, εμπιστευόμαστε μια κυβέρνηση που έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι απλά δεν μπορούμε να την εμπιστευτούμε, γιατί φοβόμαστε των βομβαρδιστών και των τρομοκρατών; "Αν ναι, τότε οι τρομοκράτες έχουν ήδη κερδίσει.

Ο δρόμος για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας να μην τρομοκρατηθεί και να προσκολληθεί όλο και πιο σκληρά στα σκληρά κερδοφόρα ιδεώδη της ελευθερίας και της ανεκτικότητας της κοινωνίας μας, για τα οποία η Βρετανία είναι δίκαια φημισμένη. Παίρνοντας τον φόβο μας και γίνοντας μια μη ανεκτική κοινωνία μεγάλων αδελφών, χάνουμε τα πάντα που αξίζει να διατηρηθούν.

Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο νόμος παρέχει επίσης στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου το ρητό νόμιμο δικαίωμα να κατασκοπεύει όλα τα δεδομένα που διέρχονται από καλώδια οπτικών ινών που εισέρχονται και εξέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο (και πάλι αυτό είναι γνωστό ότι συμβαίνει ήδη κρυφά).

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δίνει το δικαίωμα να κατασκοπεύει όλους σε ολόκληρο τον πλανήτη, ανεξάρτητα από την εθνικότητα. Εξίσου ενδιαφέρον είναι ότι δεν έχει παραπονεθεί ούτε μία ξένη κυβέρνηση γι 'αυτό ...

Η αστυνομία, οι οργανώσεις ασφάλειας και άλλοι κρατικοί φορείς θα έχουν πρόσβαση σε αποθηκευμένα αρχεία καταγραφής χωρίς ένταλμα

Τα τοπικά συμβούλια έχουν εξακριβωθεί για κάποιο λόγο ως εξαίρεση και απαιτούν ένα ένταλμα, αλλά καθώς το σημερινό νομοσχέδιο βασίζεται στην παλαιά νομοθεσία RIPA, ο κατάλογος των κυβερνητικών υπηρεσιών που πιθανόν θα είναι σε θέση να έχει πρόσβαση σε άκρως προσωπικά αρχεία όλων είναι εκπληκτικά μεγάλη, και περιλαμβάνει οργανισμούς όπως το Υπουργείο Υγείας, τα έσοδα και τα τελωνεία του HM, η Επιτροπή Ταχυδρομικών Υπηρεσιών, το Trust για υπηρεσίες ασθενοφόρων του NHS, το Scottish Ambulance Service Board και πολλά άλλα.

Παρά την ομιλία του Μάϊου σχετικά με την εποπτεία "διπλής κλειδαριάς", δεν θα υπάρξει αποτελεσματική εποπτεία για την πρόσβαση σε αυτήν την απίστευτα τεράστια και ευαίσθητη προσωπική πληροφορία.

Δεδομένου ότι όλα αυτά τα στοιχεία πρέπει να αποθηκεύονται από εταιρείες τηλεπικοινωνιών, των οποίων η ιστορία της διατήρησης τέτοιων δεδομένων είναι δύσκολο να καθησυχάσει, είναι πιθανό ασφαλώς να υποθέσουμε ότι κάθε hacker και tech-savvy εγκληματίας θα έχει επίσης γρήγορα πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες.

Έλεγχος "διπλής κλειδώματος"

Σύμφωνα με τις προτάσεις, οι υπουργοί μπορούν να εγκρίνουν "διασταυρώσεις", οι οποίες στη συνέχεια απαιτούν "δικαστική έγκριση" προτού τεθούν σε εφαρμογή. Αυτό είναι που ο Μάιος αναφέρεται ως "διπλό κλείδωμα".

Δεδομένου ότι δεν υπάρχει ρητά καμία επίβλεψη για κάθε τυχαίο κυβερνητικό τμήμα που έχει πλήρη πρόσβαση στα αρχεία διαδικτύου και τηλεφώνου κάθε πολίτη, αυτό πιθανότατα πρέπει να παραπέμπει σε πραγματικό χρόνο την παρακολούθηση των επικοινωνιών, να σπάει στα σπίτια των ανθρώπων, να μολύνει τους φορητούς υπολογιστές κακόβουλο λογισμικό και άλλες εξαιρετικά επεμβατικές λειτουργίες τύπου TAO.

Αυτό όμως που σημαίνει "δικαστική εποπτεία" είναι ότι μια ομάδα συνταξιούχων (που δεν εξυπηρετούν, καθώς αυτό θα αποτελούσε σοβαρή σύγκρουση συμφερόντων) δικαστές οι οποίοι επιλέγονται χειροκίνητα από την κυβέρνηση και δεν θα έχουν την τεχνολογική γνώση ή την κατανόηση των μυστικών η εποπτεία που είναι απαραίτητη για τη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων, θα καταστήσει αποτελεσματικά τα υπουργικά διατάγματα.

Ο ρόλος αυτών των "δικαστών" θα είναι απλώς η διασφάλιση της τήρησης των σωστών διαδικασιών (και ακόμη και εδώ οι υπουργοί μπορούν να καθυστερήσουν αυτή την ελάχιστη δικαστική επίβλεψη για 5 ημέρες απλά δηλώνοντας την υπόθεση "επείγουσα").

Ως ένα σχεδόν άχρηστο όπλο σε όσους ασκούν επαγγέλματα όπως η δημοσιογραφία, η ιατρική και το δίκαιο, οι υπουργοί θα πρέπει να διευκρινίσουν τις προστασίες που παρέχονται σε ευαίσθητες πληροφορίες όταν ερευνούν μέλη τέτοιων επαγγελμάτων.

Αντί να παράσχουν διαβεβαίωση, οι προτάσεις αντικατοπτρίζουν αντίθετα με αυτό που οι Βρετανοί πάντα θεωρούσαν δεδομένο ότι δεν υπάρχουν «προνομιούχες» ή «εμπιστευτικές» συνομιλίες μεταξύ των βουλευτών και των εκλογέων, μεταξύ των ιατρών και των ασθενών ή μεταξύ δικηγόρων και πελάτες.

Νομική απαίτηση για τις υπερπόντιες εταιρείες να συνεργάζονται για την αποκρυπτογράφηση των δεδομένων των χρηστών

Με απαράδεκτο τίτλο "Διατήρηση της ειδοποίησης τεχνικής ικανότητας", το άρθρο 189 του νομοσχεδίου απαιτεί από όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο (ακόμη και αν δεν είναι εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου) να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, εφόσον "είναι (και παραμένει) πρακτικά εφικτή η συμμόρφωση των εν λόγω φορέων με αυτές τις απαιτήσεις."

Αυτό σχεδόν σίγουρα σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να αναγκάσει τις εταιρείες τεχνολογίας να εισάγουν πίσω τις θύρες στα κρυπτογραφημένα προϊόντα τους (ενώ ταυτόχρονα την καθιστούσε ποινικό αδίκημα για οποιονδήποτε εμπλεκόμενο να αποκαλύψει την ύπαρξη αυτών των πίσω θυρών, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες )) Αγαπητέ Θεό.

Η μόνη ασημένια επένδυση σε αυτή την ειλικρινά συγκλονιστική επίθεση στην προστασία της ιδιωτικής ζωής και της προσωπικής ελευθερίας είναι ότι είναι δύσκολο να αντιληφθούμε τις διεθνείς εταιρείες τεχνολογίας που συμμορφώνονται με μια τέτοια γελοία υπερβολική έκταση. Δεδομένου ότι εταιρείες όπως η Apple και η Google αντέκρουσαν σε μεγάλο βαθμό παρόμοιες απαιτήσεις από τη δική τους κυβέρνηση, φαίνεται πολύ απίθανο να μεταφερθούν απλώς στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο τρόπος με τον οποίο θα διαδραματίσει αυτό θα πρέπει να εξεταστεί, αλλά φαίνεται πιθανό ότι αυτή η ρήτρα, η οποία προκαλεί μεγάλη ανησυχία μεταξύ των εταιρειών τεχνολογίας, θα καταργηθεί ως μέρος μιας στρατηγικής "απαλότητας" στη θέση της κυβέρνησης, τις προτάσεις μέσω του Κοινοβουλίου.

συμπέρασμα

Ο νόμος διερευνητικών δυνάμεων είναι η μεγαλύτερη επίθεση κατά της βρετανικής ελευθερίας από τη στιγμή που οι Ναζί προσπάθησαν να εισβάλουν στη χώρα στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ωστόσο, αντί να πάρει τα όπλα για να υπερασπιστεί την ελευθερία μας, το βρετανικό κοινό φαίνεται εντελώς εφησυχαστικό.

Έχουμε πωληθεί γάντζος, γραμμή και βύθισμα στην ψεύτικη αφήγηση ότι η μαζική επιτήρηση πάνω σε κάθε πτυχή της προσωπικής ζωής μας είναι απαραίτητη για να μας κρατήσει ασφαλείς, αντί να είμαστε πρόδρομοι σε μια παντοδύναμη, ανυπόφορη, δεξιά-δεξιά κατάσταση, ότι είναι.

Ο "Χάρτης Snoopers" δεν θα μας κάνει ασφαλέστερους. θα μας κάνει πιο ευάλωτους στην κυβερνητική καταπίεση, ενώ ταυτόχρονα δεν κάνουμε απολύτως τίποτα για να αποτρέψουμε τους "κακούς".

Ο Preston Byrne είναι γενικός σύμβουλος της Eris Industries, μιας ομάδας που ξεκίνησε από το Ηνωμένο Βασίλειο στις ΗΠΑ, ακολουθώντας τις παρατηρήσεις του πρωθυπουργού David Cameron σχετικά με την απαγόρευση της ισχυρής κρυπτογράφησης νωρίτερα φέτος. Θα σας αφήσω με τα λόγια του,

"Αυτή η νομοθεσία δεν θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα που έχει σχεδιαστεί για την επίλυση. Οι τρομοκράτες θα σβήσουν με το λογισμικό off-the-shelf όπως το GPG και το Tor, ενώ οι απλοί άνθρωποι και οι επιχειρήσεις τίθενται σε σοβαρό κίνδυνο, διότι όλα τα δικά τους δεδομένα αποθηκεύονται κάπου με τρόπο που μπορεί να διακυβευτεί.

Οι επιχειρήσεις αποτυγχάνουν ήδη να εξασφαλίσουν δεδομένα χρήστη σήμερα, όπως φαίνεται από το hack TalkTalk. Το ίδιο ισχύει και για τις κυβερνήσεις, όπως είδαμε με το Γραφείο Διαχείρισης Προσωπικού των Η.Π.Α. όπου τα δεδομένα για κάθε αμερικανό κυβερνητικό εργαζόμενο με άδεια ασφαλείας κλαπεί από χάκερ που πιστεύεται ότι υποστηρίζεται από το κράτος.

Τίποτα σε αυτό το νομοσχέδιο δεν διασφαλίζει την ασφάλεια αυτών των δεδομένων, είτε. Αντ 'αυτού, μετατρέπει κάθε επιχείρηση που παρέχει τηλεπικοινωνίες στο ή στο Ηνωμένο Βασίλειο σε φορέα επίθεσης. Ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των δεδομένων χρήστη είναι να μην υπάρχει. Η εθνική μας ασφάλεια θα ενισχυθεί σημαντικά αν αποθηκεύσουμε λιγότερα δεδομένα, όχι περισσότερο, και θα αυξήσουμε τη χρήση της ισχυρής κρυπτογραφίας αντί να την μειώσουμε ».

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me