Μπορείτε να βρείτε φτηνές πτήσεις και ξενοδοχεία με VPN;

Μια αξίωση που συχνά γίνεται από παρόχους VPN είναι ότι είναι δυνατό να έχετε φτηνότερες κρατήσεις ξενοδοχείων και πτήσεων χρησιμοποιώντας το VPN για να παραβλέψετε τη γεωγραφική θέση σας και να κάνετε κρατήσεις κρατήσεων από τη χώρα των υπηρεσιών που επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε.


Ο εξορθολογισμός γι 'αυτό είναι ότι οι εταιρείες αναμένουν ότι οι ξένοι επισκέπτες θα είναι πιο πρόθυμοι να ξοδέψουν χρήματα από τους «ντόπιους» και, συνεπώς, να αυξήσουν τις τιμές για τις αναζητήσεις που πραγματοποιούνται από υπερπόντιες διευθύνσεις IP.

Εδώ, είχαμε πάντα κάπως υποτιμητικές τέτοιες αξιώσεις, όπως οι περιστασιακές έρευνες στο παρελθόν, δεν έχουμε ποτέ καμία απόδειξη της γεωγραφικής κατανομής IP καθιστώντας την παραμικρή διαφορά στην τιμή των υπηρεσιών.

Αποφασίσαμε, ωστόσο, ότι είναι καιρός να ερευνήσουμε πλήρως αυτή την απαίτηση.

Μεθοδολογία

Επισκεφτήκαμε μια μεγάλη ποικιλία ιστοτόπων σύγκρισης ξενοδοχείων ταξιδιών και κάθε φορά εισήγαγαν δύο ταυτόσημους όρους αναζήτησης - μία φορά χωρίς σύνδεση VPN (βασίζομε στο Ηνωμένο Βασίλειο) και μόλις συνδεθήκαμε με έναν διακομιστή VPN των Η.Π.Α. Όλες οι αναζητήσεις αφορούσαν κρατήσεις ταξιδιών ή ξενοδοχείων εντός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Για να διασφαλίσουμε ότι οι ιστότοποι δεν πήραν τις προηγούμενες αναζητήσεις μας και τροποποίησαν ανάλογα τα αποτελέσματά τους, χρησιμοποιήσαμε τη λειτουργία Ιδιωτικού / ανώνυμο (για να απενεργοποιήσουμε εντελώς τα cookie) κατά την επίσκεψή τους και χρησιμοποιούσαμε ξεχωριστά ξεχωριστά προγράμματα περιήγησης για τις αναζητήσεις μας στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ΗΠΑ.

Εκτός αυτού, προστατεύσαμε τους ιστότοπους χρησιμοποιώντας κρυφά μέσα για να ανακαλύψουμε τη διεύθυνση IP ή τη διεύθυνση IP όταν χρησιμοποιούμε VP, ελέγχοντας για διαρροές DNS και ευαισθησία στην εκμετάλλευση του WebRTC με την επίσκεψη ipleak.net.

Αποτελέσματα

Περάσαμε περίπου τρεις ώρες το κυνήγι μέσω δεκάδων ιστότοπων σύγκρισης ξενοδοχείων και πτήσεων, όπως το Expedia.com, το Skyscanner.com, το Hotel.com και πολλά άλλα, και σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις οι τιμές ήταν ίδιες, ανεξάρτητα από το αν το VPN χρησιμοποιήθηκε ή όχι (περιστασιακά οι τιμές θα διαφέρουν κατά ένα ή δύο δολάρια, αλλά δεν το θεωρούμε σημαντικό).

Φαίνεται ότι έχουμε τις πιο εντυπωσιακές επιτυχίες στην ιστοσελίδα σύγκρισης ταξιδιωτικών υπηρεσιών Kayak. Κατά τη σύγκριση των τιμών δεν διαπιστώσαμε διαφορές στους ναύλους της οικονομίας, αλλά όταν εξετάσαμε τους ναύλους Business Class, η εικόνα άλλαξε δραματικά, ανάλογα με το πού φάνηκε να βρίσκεται.

Επιχειρήσεις πτήσεων UK Kayak

Τιμές Business Class που αναγράφονται στην ιστοσελίδα του Ηνωμένου Βασιλείου

Επιχειρήσεις πτήσεων US Kayak

Τιμές Business Class που αναγράφονται στον ιστότοπο των ΗΠΑ - διαφορά άνω των $ 250!

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για κάποιους λόγους οι προβαλλόμενες πτήσεις δεν είναι πανομοιότυπες, αλλά ακόμη πιο σημαντικό, ότι απλώς αλλάζουμε από την έκδοση .co.uk του ιστότοπου (στον οποίο κατευθύνσαμε αυτόματα χωρίς το VPN να είναι ενεργοποιημένο) στις ΗΠΑ .com έκδοση (κάτι που επιτρέπει η μεγαλύτερη περιοχή ταξιδιού) είχε το ίδιο αποτέλεσμα με τη χρήση VPN.

Ιστοσελίδες αλλαγής καγιάκ

Μπορεί να είναι κάπως κρυμμένο, αλλά όπως και με κάθε άλλο παρόμοιο ιστότοπο, το Kayak σας επιτρέπει να επιλέξετε την έκδοση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε

Αποφασίσαμε να ελέγξουμε τις τιμές των ξενοδοχείων για το φανταστικό μας ταξίδι, ενώ ήμασταν σε αυτό ...

Ξενοδοχεία LA Kayak Ηνωμένο Βασίλειο

Αποτελέσματα στην ιστοσελίδα του Ηνωμένου Βασιλείου

Ξενοδοχεία Λα Καγιάκ ΗΠΑ

Αποτελέσματα στον ιστότοπο των ΗΠΑ

Και πάλι, η χρήση του kayak.com αντί του kayak.co.uk παρήγαγε φθηνότερα αποτελέσματα, αλλά ένα VPN δεν απαιτείται να έχει πρόσβαση στο kayak.com. Έχουμε επίσης μερικά ενδιαφέροντα αποτελέσματα στο Fly.com...

Αεροπορικά εισιτήρια όλα fly.com UK

Σχετικά με τη βρετανική έκδοση των τιμών Fly.com ήταν οι ίδιες με αυτές του αμερικανικού site, αλλά ...

Αεροπορικά εισιτήρια όλα fly.com UK

... μια φτηνότερη ειδική προσφορά ήταν διαθέσιμη στο site του Ηνωμένου Βασιλείου!

Αυτό είναι στην πραγματικότητα το αντίστροφο του αναμενόμενου αποτελέσματος, αλλά πρέπει να σημειώσουμε ότι σε μια άμεση σύγκριση όπως για παράδειγμα το Best Western Plus Carriage Inn, οι τιμές ήταν ίδιες. Και πάλι, η απλή εναλλαγή ιστοσελίδων απέφερε τα ίδια αποτελέσματα με τη χρήση ενός VPN.

συμπέρασμα

Φαίνεται ότι οι αγορές σε διάφορες εκδόσεις ενός ιστότοπου μπορούν να αποφέρουν ευκαιρίες, καθώς μερικές φορές εμφανίζονται διαφορετικές πληροφορίες, ανάλογα με τον ιστότοπο που χρησιμοποιείται (αν και όπως αποδεικνύει το παράδειγμα του Fly.com, οι καλύτερες προσφορές δεν εμφανίζονται πάντα στην έκδοση που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε αναμένω!)

Αυτό που δεν βρήκαμε αποδεικτικά στοιχεία είναι η σκόπιμη πεζοπορία των τιμών βάσει της διεύθυνσης IP από την οποία έγινε αναζήτηση.

Διαπιστώσαμε επίσης ότι ενώ κάθε ιστότοπος που επισκεφθήκαμε (με διαθέσιμες εκδόσεις για κάθε χώρα) μας κατευθύνει αυτόματα στην έκδοση που υποδεικνύεται από την εμφανή διεύθυνση IP μας, όλα αυτά παρέχουν τη δυνατότητα χειροκίνητης αλλαγής της έκδοσης που χρησιμοποιείται για κάθε χώρα, χωρίς την ανάγκη ένα VPN ή άλλο μέσο υποκλοπής.

Το VPN είναι φανταστικό για πολλά πράγματα - προσφέρει προστασία της ιδιωτικής ζωής κατά την περιήγηση στο Internet, σας προστατεύει από τους χάκερ όταν χρησιμοποιείτε WiFi hotspots, σας επιτρέπει να παρακολουθείτε μια υπερπόντια έκδοση του Netflix και πολλά άλλα, αλλά πρέπει να ολοκληρώσουμε αυτό που υποψιάσαμε εδώ και καιρό - που ισχυρίζεται ότι το VPN μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα στις πτήσεις και τα ξενοδοχεία είναι αβάσιμα.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me