Προσοχή στις εφαρμογές VPN Cowboy Mobile

Ένα νέο έγγραφο (.pdf) υπογραμμίζει τους κινδύνους πολλών δωρεάν εφαρμογών VPN για κινητά. Οι ερευνητές μελέτησαν 283 δωρεάν εφαρμογές Android VPN που είναι διαθέσιμες μέσω του Google Play Store. Πολλά από αυτά είναι πολύ δημοφιλή και έχουν εκτιμηθεί ιδιαίτερα από τους χρήστες τους. Ανησυχητικά:

  • Το 75% των εφαρμογών που δοκιμάστηκαν χρησιμοποιούν βιβλιοθήκες παρακολούθησης τρίτου μέρους.
  • Το 82% ζητεί αδικαιολόγητα δικαιώματα για πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα. Αυτό περιλαμβάνει λογαριασμούς χρηστών και μηνύματα κειμένου.
  • Το 38% περιέχει κάποια μορφή κακόβουλου λογισμικού (adware 43%, trojan 29%, malvertising 17%, riskware 6% και spyware 5%).
  • Το 18% δεν κρυπτογραφεί ακόμη τα δεδομένα των χρηστών.
  • Το 18% δεν παρέχει πληροφορίες σχετικά με το ποιος φιλοξενεί τους διακομιστές VPN.
  • Προωθητική κίνηση 16% μέσω του εύρους ζώνης δικτύου άλλων χρηστών.
  • Το 84% εκθέτει την πραγματική διεύθυνση IP του χρήστη μέσω διαρροών IPv6 DNS.
  • Το 16% χρησιμοποιεί μη διαφανείς διακομιστές μεσολάβησης που τροποποιούν την επισκεψιμότητα HTTP των χρηστών. Αυτό περιλαμβάνει την ένεση κώδικα JavaScript για σκοπούς διαφήμισης και παρακολούθησης.
  • Τέσσερις από τις εφαρμογές που έχουν αναλυθεί εκτελούν υποκλοπή TLS. Παρόλο που τρεις από αυτούς ισχυρίζονται ότι πρόκειται για επιτάχυνση της κυκλοφορίας, αυτό τους επιτρέπει να παρακολουθούν επιλεκτικά τα δεδομένα που αποστέλλονται σε ασφαλή HTTPS, όπως οι τράπεζες, οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι ιστότοποι ηλεκτρονικού εμπορίου και οι δικτυακοί τόποι φορολόγησης online.

Αυτοί οι αριθμοί είναι ειλικρινά συγκλονιστικοί. Όλο και περισσότερο επειδή οι χρήστες χρησιμοποιούν αυτές τις εφαρμογές με την πεποίθηση ότι θα βελτιώσουν το απόρρητο και την ασφάλεια στο διαδίκτυο!

Προσοχή στις εφαρμογές Cowboy Mobile VPN - Οι εφαρμογές Android VPN παρεμβαίνουν

DNS Resolvers

Οι ερευνητές το βρήκαν επίσης,

"Ειδικότερα, το 55% των δωρεάν εφαρμογών (και το 60% των εφαρμογών premium) ανακατευθύνουν τα ερωτήματα DNS του χρήστη στο Google DNS, ενώ το 7% των ελεύθερων και 10% των premium VPN εφαρμογών προωθούν την κυκλοφορία DNS στους δικούς τους διαχωριστές DNS".

Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν οι αιτήσεις DNS που αποστέλλονται στην Google ή σε άλλους διαχωριστές DNS τρίτων μερών είναι εξουσιοδοτημένοι από τους παρόχους VPN. Αν ναι, το ζήτημα δεν είναι τόσο προβληματικό όσο μπορεί να εμφανιστεί αρχικά, καθώς η ταυτότητα του ατόμου που κάνει το αίτημα DNS θα αποκρύπτεται από τους Google et al.

Φυσικά, αν οι αιτήσεις DNS δεν είναι εξουσιοδοτημένες, και αντίθετα πηγαίνουν κατευθείαν στο Google και τα παρόμοια, αυτό είναι τρομερό νέο για την προστασία προσωπικών δεδομένων.

Οι Εφαρμογές VPN είναι μια αγορά εκκολαπτόμενης, ώριμη για εκμετάλλευση

Οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο εντείνουν την αδιάκοπη και εντατική παρακολούθηση των πληθυσμών τους. Οι εταιρείες στο διαδίκτυο σαρώνουν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας και μας παρακολουθούν κατά την πλοήγηση στον ιστό, προκειμένου να στοχεύσουμε ολοένα και πιο εξατομικευμένες διαφημίσεις στα παράθυρα του προγράμματος περιήγησης. Οι τροχοί πνευματικών δικαιωμάτων παρακολουθούν τους παραλήπτες, προκειμένου να τους απειλήσουν να πληρώσουν αποζημιώσεις ζημιών.

Οι χρήστες του Διαδικτύου γίνονται ολοένα και περισσότερο ενήμεροι για όλα αυτά και, όπως είναι φυσικό, δεν τους αρέσει. Αυτό έχει τροφοδοτήσει μια τεράστια αύξηση ενδιαφέροντος στην τεχνολογία VPN.

Θεωρητικά, αυτό είναι μεγάλο, καθώς τα VPN (και οι εφαρμογές VPN) μπορούν πράγματι να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων. Ωστόσο, αυτή η αύξηση των συμφερόντων στα VPN έχει επίσης οδηγήσει σε αύξηση των εξαρτημάτων καουμπόη που επιθυμούν να εκμεταλλευτούν αυτή τη νέα τάση.

Οι περισσότεροι χρήστες Android επιλέγουν εφαρμογές που βασίζονται σε δύο παράγοντες

Η πρώτη είναι η δημοτικότητα των εφαρμογών και η βαθμολογία των αστέρων που τους έχουν δοθεί από άλλους χρήστες στο Play Store. Εντούτοις, οι δείκτες αυτοί δεν είναι αξιόπιστοι επειδή οι χρήστες που κάνουν λήψη των εφαρμογών και αφήνουν κριτικές δεν έχουν την τεχνική ικανότητα να αξιολογούν τις συνέπειες της χρήσης αυτών των εφαρμογών.

Αυτό εξηγεί γιατί, παρά τα καταστροφικά συμπεράσματα του χαρτιού κατά την ανάλυση αυτών των εφαρμογών, το 37% αυτών έχουν περισσότερες από 500.000 εγκατώσεις και το 25% από αυτούς λαμβάνει τουλάχιστον μια βαθμολογία τεσσάρων αστέρων από τους χρήστες!

Διαμαρτυρίες εφαρμογών VPN

Εδώ μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα ότι οι αναθεωρητές εφαρμογών στο Play Store ανησυχούν πολύ περισσότερο για τα σφάλματα και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας απ 'ό, τι με τα θέματα ιδιωτικού απορρήτου και ασφάλειας.

Το δεύτερο κριτήριο είναι η τιμή και η αγαπημένη τιμή των περισσότερων ανθρώπων είναι ΔΩΡΕΑΝ! Όλα αυτά είναι καλά και καλά, αλλά η λειτουργία μιας υπηρεσίας VPN είναι μια δαπανηρή και χρονοβόρα επιχείρηση. Έτσι κανείς, και δεν εννοώ κανέναν, θα το κάνει δωρεάν.

Εάν δεν πληρώνετε για μια υπηρεσία σε σκληρό νόμισμα τότε κερδίζει χρήματα από εσάς με κάποιο άλλο τρόπο. «Δεν υπάρχει τίποτα σαν ελεύθερο γεύμα» και «αν δεν πληρώνεις για ένα προϊόν τότε είσαι το προϊόν» είναι και οι δύο κατάλληλες παροιμίες εδώ.

Πώς μπορώ να μείνω ασφαλής?

Εφόσον κατανοείτε τους περιορισμούς τους, οι εφαρμογές VPN εξακολουθούν να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε το απόρρητο και την ασφάλεια όταν χρησιμοποιείτε μια συσκευή Android. Το σημαντικό είναι να επιλέξετε μια καλή εφαρμογή από έναν αξιόπιστο πάροχο VPN. Αυτό είναι βεβαίως ευκολότερο από ό, τι έγινε. Ωστόσο, οι ακόλουθες συμβουλές θα πρέπει να βοηθήσουν.

1. Αποφύγετε τις δωρεάν εφαρμογές VPN. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, εάν δεν πληρώνετε για το προϊόν τότε είστε το προϊόν. Οι αξιόπιστες εμπορικές υπηρεσίες VPN μπορούν να διατεθούν για λιγότερο από $ 5 το μήνα.

2. Εάν πραγματικά πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια ελεύθερη εφαρμογή VPN, κατανοήστε πώς η υπηρεσία χρηματοδοτεί η ίδια. Υπάρχουν αξιόπιστες δωρεάν υπηρεσίες VPN, αλλά αυτές είναι πάντοτε πολύ περιορισμένες. Προσφέρονται με την ελπίδα ότι θα σας δελεάσουν να πληρώσετε για μια απεριόριστη υπηρεσία υψηλής ποιότητας. Αυτό μπορεί να είναι ενοχλητικό, αλλά τουλάχιστον διαφανές. Ανατρέξτε στη λίστα των συνιστώμενων δωρεάν υπηρεσιών VPN.

3. Ελέγξτε τις κριτικές παρόχων στο ProPrivacy.com (φυσικά!). Εάν ένας πάροχος, γενικά, θεωρείται καλά, τότε η εφαρμογή του είναι πιθανό να είναι ασφαλής.

4. Αποφύγετε τις μυριάδες υπηρεσίες εκτός VPN που είναι αντίθετες προς τις εφαρμογές, μόνο εκεί έξω. Είναι κατά πάσα πιθανότητα καουμπόηδες.Οι ιοί εφαρμογών Android VPN

5. Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή OpenVPN για Android από τον Arne Schwabe αντί για προσαρμοσμένες εφαρμογές VPN. Αυτός ο πελάτης ανοιχτού κώδικα VPN συνιστάται επίσημα από το πρόγραμμα OpenVPN. Είναι πολύ ασφαλές και περιλαμβάνει προστασία από διαρροές IPV4, IPv6 και WebRTC. Μπορεί ακόμη και να ρυθμιστεί ώστε να λειτουργεί ως διακόπτης σκοτώματος.

Η εφαρμογή χρησιμοποιεί κανονικά αρχεία ρυθμίσεων OpenVPN και έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί με οποιαδήποτε κανονική εμπορική υπηρεσία VPN που προσφέρει το OpenVPN. Σημειώστε ότι παρόλο που η εφαρμογή είναι ελεύθερη για λήψη, θα πρέπει να εγγραφείτε για μια υπηρεσία VPN για να την χρησιμοποιήσετε (εκτός εάν εκτελείτε τον δικό σας διακομιστή VPN).

Θα πρέπει ακόμα να εμπιστεύεστε τον πάροχο VPN σας, φυσικά, αλλά τουλάχιστον με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να είστε 100% σίγουροι ότι η εφαρμογή που χρησιμοποιείτε είναι ασφαλής.

Εφαρμογές VPN για κινητά: Συμπέρασμα

Οι ερευνητές επικεντρώθηκαν αποκλειστικά σε εφαρμογές Android και δωρεάν σε αυτές (αν και ορισμένες προσφέρουν αγορές εντός εφαρμογής για προϊόντα υψηλής ποιότητας). Υπάρχουν κάποιες πτυχές σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του Android που κάνουν πολύ εύκολη τη δημιουργία απατεώνων εφαρμογών Android, αλλά πολλά από τα προβλήματα που ανακαλύφθηκαν σχεδόν σίγουρα θα υπάρχουν και στις εφαρμογές iOS.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε τις εφαρμογές VPN που συμβιβάζουν και όχι ενισχύουν το ιδιωτικό απόρρητο και την ασφάλεια του διαδικτύου σας είναι να κάνετε κάποια έρευνα και να χρησιμοποιήσετε μόνο εφαρμογές από αξιόπιστους παρόχους VPN που πληρώνουν. Όπως λέει το παλιό ρωμαϊκό ρήμα, είναι προφανές ότι είναι ευθύνη του αγοραστή να ελέγξει την ποιότητα και την καταλληλότητα ενός προϊόντος πριν το αγοράσει. Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο όταν το κόστος δεν είναι προφανές.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me