Καλύτερο VPN για VoIP

Το VoIP (ή το πρωτόκολλο Voice over Internet) είναι μια τεχνολογία και μέθοδος για φωνητική επικοινωνία. Στον πυρήνα, το VoIP είναι ουσιαστικά μια τηλεφωνική υπηρεσία μέσω του Διαδικτύου. Έγινε δημοφιλής από υπηρεσίες όπως το Skype, το Viber και το αμερικανικό ιδιωτικό VoIP provider Vonage.

Οι υπηρεσίες VoIP μπλοκάρουν σε ορισμένες χώρες, με τη Σαουδική Αραβία να είναι το κυριότερο παράδειγμα (ο ρυθμιστής της τηλεπικοινωνιακής βιομηχανίας της χώρας, το CITC, απαγορεύει ενεργά τις υπηρεσίες VoIP). Οι υπηρεσίες VoIP απαγορεύονται επίσης τακτικά στα ΗΑΕ και το Ομάν, ενώ άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής και της Ασίας είναι επίσης γνωστές για τον περιορισμό της πρόσβασης VoIP. Θα χρειαστείτε ένα VPN για να αλλάξετε την τοποθεσία σας και να έχετε πρόσβαση σε υπηρεσίες VoIP (όπως το Skype) όταν βρίσκεστε σε αυτές τις χώρες. Είναι πολύ σημαντικό να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε ένα VPN στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ή στο Ομάν.

Ενδέχεται επίσης να χρειαστείτε ένα VPN εάν μοιράζεστε πληροφορίες σχετικές με την εργασία με κάποιον άλλο κατά τη διάρκεια μιας κλήσης VoIP. Ακριβώς όπως οποιαδήποτε υπηρεσία ή συσκευή που συνδέεται με το διαδίκτυο, η απειλή των χάκερ που παρεμποδίζουν τα δεδομένα σας και τις κλήσεις Skype αποτελεί πραγματικό κίνδυνο. Ένα VPN θα κρυπτογραφήσει τις κλήσεις VoIP, καθιστώντας πολύ πιο δύσκολο για κάποιον να ακούσει.

Έτσι, ανεξάρτητα από τον λόγο, χρειάζεστε ένα VPN για υπηρεσίες VoIP. Έχετε έρθει στο σωστό μέρος! Επιτρέψτε μου να σας δώσω τις κορυφαίες πέντε επιλογές VPN ειδικά για VoIP.

Καλύτερο VPN για VoIP: Περίληψη

 1. ExpressVPN

  - Το ταχύτερο VPN που δοκιμάζουμε, ξεκλειδώνει τα πάντα, με εκπληκτική εξυπηρέτηση σε όλο τον κόσμο

 2. NordVPN

  - Μεγάλο εμπορικό σήμα με πολύ καλή αξία και μια τιμή προϋπολογισμού

 3. CyberGhost VPN

  - VPN με μεγάλη κατάταξη, με μεγάλη τιμή και ταχύτητες

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - Ένα από τα φθηνότερα VPN, αλλά εξακολουθεί να είναι μια καλή υπηρεσία

Πού απαγορεύονται οι υπηρεσίες VoIP?

Ας ρίξουμε μια ματιά σε ορισμένες χώρες όπου απαγορεύονται ορισμένες δημοφιλείς υπηρεσίες VoIP.

 • Η Σαουδική Αραβία - το Skype, το Facebook Messenger, το Google Hangouts, το Viber, το Whatsapp, το Telegram, το Snapchat, το Discord και το Facetime απαγορεύονται όλα.
 • Κίνα - Οι χρήστες Skype στέλνονται σε μια κινεζική έκδοση του Skype που παρακολουθείται από την κυβέρνηση.
 • Αίγυπτος - Το Skype και το WhatsApp εμποδίζονται τακτικά από την αιγυπτιακή κυβέρνηση.
 • Κουβέιτ - Όλες οι υπηρεσίες VoIP υπόκεινται σε εθνική απαγόρευση.
 • Βραζιλία - Ο κύριος ISP της Βραζιλίας έχει αποκλείσει το Skype από το 2014.

Χρησιμοποιώντας ένα VPN για να κάνετε μια δωρεάν κλήση

Υπάρχει πολλή συζήτηση γύρω από το διαδίκτυο σχετικά με την πραγματοποίηση δωρεάν κλήσεων VoIP χρησιμοποιώντας ένα VPN. Δυστυχώς, δεδομένου ότι η μόνη μορφή εσόδων του Skype είναι η πώληση πιστώσεων για την κλήση πραγματικών αριθμών τηλεφώνου, οι δωρεάν κλήσεις με VPN δεν είναι δυνατές.

Δωρεάν κλήσεις Skype με VPN

Τούτου λεχθέντος, μπορεί να γίνει η επίτευξη σημαντικά φθηνότερων χρεώσεων με ένα VPN. Τα ποσοστά κλήσης μέσω Skype από τις ΗΠΑ είναι πολύ πιο προσιτά και απαιτείται μόνο μια διεύθυνση IP των Η.Π.Α. για φτηνότερες τιμές. Συνδέστε απλώς έναν διακομιστή VPN των ΗΠΑ και συνδεθείτε στο Skype και θα πρέπει να εμφανίζονται τα νέα ποσοστά κλήσης!

Χρησιμοποιώντας ένα VPN για να ξεμπλοκάρετε τη φωνή συνομιλίας στο διαδίκτυο

Το online gaming αυξάνεται διαρκώς, με παιχνίδια όπως το Battlefield, το Counter-Strike και το League of Legends να κυριαρχούν στη σκηνή. Αυτά τα παιχνίδια είναι αξιοσημείωτα επειδή είναι πολύ ομαδικά και σε ορισμένες περιπτώσεις απαιτούν φωνητική επικοινωνία με τους συμπαίκτες. Δυστυχώς, ορισμένες χώρες και κυβερνήσεις εμποδίζουν τις υπηρεσίες VoIP, ακόμη και για online παιχνίδια!

Χρησιμοποιώντας ένα VPN, μπορείτε να περάσετε από αυτά τα ανόητα μπλοκ σε VoIP και να επικοινωνήσετε ελεύθερα με τους συμπαίκτες σας σε ένα online παιχνίδι. Απλά επιλέξτε ένα από τα VPN που ανέφερα παραπάνω και συνδεθείτε με έναν διακομιστή VPN που βρίσκεται πιο κοντά σε εσάς (αλλά σε μια χώρα όπου το VoIP δεν αποκλείεται). Ενώ είστε συνδεδεμένοι, απλά ξεκινήστε το παιχνίδι και η φωνητική συνομιλία της ομάδας θα πρέπει να ξεκλειδωθεί!

Μπορείτε να δείτε ένα παράδειγμα αυτού σε δράση σε ένα πρόσφατο κομμάτι που έχω κάνει για την απεμπλοκή της φωνητικής συνομιλίας Overwatch.

VPN και VoIP: Κρατήστε αυτό στο μυαλό

Δεν θα ήταν δίκαιο να μην αναφέρουμε ότι υπάρχει ένα σημαντικό μειονέκτημα στη χρήση ενός VPN με υπηρεσίες VoIP: ταχύτητα. Με όλα τα δεδομένα σας να είναι κρυπτογραφημένα, θα έχετε κάποια απώλεια ταχύτητας όταν συνδέεστε σε ένα VPN.

Ο καλύτερος τρόπος για να ελαχιστοποιήσετε την απώλεια ταχύτητας είναι η σύνδεση με μια υπηρεσία VPN υψηλής ποιότητας (όπως αυτές που ανέφερα παραπάνω!) Καθώς και τη σύνδεση με ένα διακομιστή που βρίσκεται κοντά στην πραγματική σας τοποθεσία.

Καλύτερο VPN για VoIP: Περίληψη

 1. ExpressVPN

  - Το ταχύτερο VPN που δοκιμάζουμε, ξεκλειδώνει τα πάντα, με εκπληκτική εξυπηρέτηση σε όλο τον κόσμο

 2. NordVPN

  - Μεγάλο εμπορικό σήμα με πολύ καλή αξία και μια τιμή προϋπολογισμού

 3. CyberGhost VPN

  - VPN με μεγάλη κατάταξη, με μεγάλη τιμή και ταχύτητες

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - Ένα από τα φθηνότερα VPN, αλλά εξακολουθεί να είναι μια καλή υπηρεσία

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me