7 dingen Netflix-serie Je hebt ons geleerd over dating en digitale privacy

Netflix-serie u

Griezelige nieuwe Netflix-thriller Je vraagt ​​velen van ons zich af hoe gemakkelijk het voor een nieuwe partner zou zijn om ons online te stalken.

Het datingdrama uit New York viel op 26 december op Netflix en heeft naar verluidt meer dan 40 miljoen kijkers overschreden in de eerste vier weken. De serie speelt Penn Badgley als Joe Goldberg, een obsessieve boekverkoper die valt voor manische pixie-droom-prinses en aspirant-schrijver Guinevere Beck, gespeeld door Elizabeth Hall.

Dus hoe kunnen we onze apparaten en onze geheimen beveiligen tegen onze geliefden?

Hier zijn zeven dingen over onze digitale privacy die we hebben geleerd van de show. Je kunt ook onze Ultimate online Privacy Guide raadplegen voor meer informatie over veilig online blijven.

Niet beschikbaar in je Netflix-regio?

Als "U" is niet beschikbaar in uw regio. U kunt Netflix deblokkeren met behulp van een VPN-service. Slechts een handvol VPN-services werkt met Netflix, dus zorg ervoor dat u uw onderzoek doet voordat u een VPN kiest.

Met een VPN kunt u Netflix ook op school of op het werk bekijken. De meeste scholen of werkplekken blokkeren Netflix op hun wifi-netwerken.

Zorg ervoor dat uw apparaten zijn beveiligd met een pincode

We krompen allemaal ineen toen Joe Beck's telefoon pakte en opende zonder een pincode in te voeren.

Het is pijnlijk duidelijk, maar zorg ervoor dat je telefoon (en iPad enz.) Pin-beschermd is. Als u de optie hebt om een ​​snelle automatische vergrendelingstijd op uw apparaten te selecteren (maximaal een minuut of twee), voor het geval uw date een kijkje wil nemen terwijl u een pauze in de badkamer neemt.

Gebruik indien mogelijk meer dan vier cijfers in uw pincode, de meeste casual hackers gaan er automatisch van uit dat u er slechts vier hebt gebruikt.

Beveilig (of sluit) uw sociale gegevens

Hoewel het niet gaat om fictieve personages die het slachtoffer beschuldigen, was een groot deel van Joe's vermogen om Beck te cyberstalk Beck te wijten aan de hoeveelheid informatie die publiekelijk beschikbaar was op haar Social Media-accounts.

Vanzelfsprekend vertrouwen we op deze sociale netwerken om ons sociale leven te organiseren en in contact te blijven met geliefden, dus het is niet altijd een optie om ze te sluiten. We kunnen er echter voor zorgen dat ze zo veilig mogelijk zijn.

Houd ten eerste gesprekken over waar je naartoe gaat voor een drankje in het weekend buiten je tijdlijnen en strikt in de DM's.

Ten tweede, controleer of je berichten en foto's alleen met vrienden worden gedeeld, niet met vrienden van vrienden en nooit met het grote publiek. Stel vervolgens uw vriendenlijst samen. Zorg er ten slotte voor dat je je instellingen wijzigt om alles te bekijken wat je vrienden op je tijdlijn posten voordat deze verschijnt, dit helpt je controle te houden over de informatie die je deelt.

Sterke wachtwoorden

Het is een cliché, maar gebruik nooit de naam van je huisdier of je levenslange crush als wachtwoord, zelfs niet als je een literaire erfgenaam bent. Gebruik altijd lange en complexe wachtwoorden, met een combinatie van standaardletters, hoofdletters en cijfers en gebruik altijd een ander wachtwoord voor elke service.

Als u een MacBook hebt, kunt u overwegen om naar systeemvoorkeuren te gaan en het vereiste wachtwoordveld in te stellen op 'onmiddellijk'. Dit betekent dat je je wachtwoord telkens opnieuw moet invoeren wanneer je Mac in slaap valt, vervelend ja, maar ook kruipvrij.

Meld u af bij de cloud

De meesten van ons gebruiken tegenwoordig cloudopslag voor bestanden en foto's, steeds vaker gebruiken we het om een ​​back-up te maken van onze meest persoonlijke gegevens en deze op te slaan en te delen. We delen waarschijnlijk cloud-toegang op meerdere apparaten, bijvoorbeeld een back-up van een telefoon naar onze laptop, handmatig of automatisch.

Als een van deze apparaten ontbreekt of wordt gebruikt door een hacker, kunnen ze toegang hebben tot bestanden op al uw cloud-verbonden apparaten. Dit betekent dat het de moeite waard is om te weten hoe je op afstand uitlogt bij de cloud.

Met iCloud kunt u eenvoudig de app Instellingen selecteren en alle apparaten zien waarop u momenteel bent ingelogd met iCloud. Als u de toegang wilt intrekken, klikt u op het kruisje naast een apparaat om het van iCloud te verwijderen. Nadat u dit heeft gedaan, moet u uw wachtwoord meteen wijzigen.

Vergeet niet dat je ook alle back-ups naar de cloud in je WhatsApp-account kunt uitschakelen door toegang te hebben tot chats, vervolgens de back-up van de chat en automatische back-up uit te schakelen.

Verdubbel uw beveiliging

Als u er dubbel zeker van wilt zijn om iemand uit uw online accounts te houden, zoals bijvoorbeeld Gmail, kunt u Two Factor Authentication instellen. Dit is een systeem dat meer vereist dan alleen uw gebruikersnaam en wachtwoord. Het heeft ook een numerieke code nodig. Deze code wordt meestal per sms naar uw smartphone verzonden.

Je kunt het inschakelen voor Microsoft-services en -websites, evenals Dropbox. Het is misschien een beetje ongemak, maar het moet iedereen die uw wachtwoord raadt uit uw accounts houden.

Houd privébestanden achter slot en grendel

Als iemand zich op uw computer kan aanmelden, wilt u ervoor zorgen dat deze geen toegang heeft tot uw meest privébestanden. Vooral als je stiekeme snoepjes van je beste vriend hebt opgeslagen.

Op Windows (maar niet op Windows 10) kunt u uw bestanden coderen om ze te beschermen. Klik met de rechtermuisknop (of houd ingedrukt) op een bestand of map en selecteer eigenschappen, selecteer vervolgens de geavanceerde knop en schakel het selectievakje Inhoud versleutelen om gegevens te beveiligen in. Selecteer OK om het venster met geavanceerde attributen te sluiten, selecteer Toepassen en selecteer vervolgens OK.

Op een Mac kunt u 'preview-applicatie' gebruiken om uw bestanden te coderen. Open de afbeelding met de preview-applicatie, selecteer 'exporteren als PDF' in het bestandsmenu, hernoem de extensie naar '.pdf' in het vervolgkeuzemenu en klik op details weergeven. Dit geeft u een optie om het bestand te coderen en een wachtwoord in te stellen. Deze methode zou moeten werken voor alle afbeeldingsbestanden of documenten die kunnen worden geopend met de preview-app.

Verwijder uw geschiedenis

Bijna alle browsers van tegenwoordig, inclusief Safari, Chrome en Firefox, stellen u in staat om op internet te surfen met een privé-browsermodus die cookies blokkeert en voorkomt dat uw internetgeschiedenis wordt opgeslagen. Het is een goed idee om altijd privé te surfen. Als u vergeet een privébrowser te gebruiken, moet u eraan denken uw geschiedenis regelmatig te verwijderen en uw cache leeg te maken, vooral als u uw apparaat (zelfs onverwacht) met iemand anders deelt.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me