Amerikaanse politie kan bijna elke mobiele telefoon volgen

Er zijn aanwijzingen dat de Amerikaanse politie een systeem gebruikt waarmee ze zowat elke telefoon in het land kunnen lokaliseren en nu wordt gedacht dat sommige politieagenten dat systeem mogelijk gebruiken zonder de juiste bevelen om dit te doen.

In de VS heeft de politie toegang tot een systeem dat is ontwikkeld door het bedrijf Securus Technologies. Dat systeem kan worden gebruikt om mobiele telefoons te lokaliseren tijdens onderzoeken. Het Securus-systeem kan door de autoriteiten alleen legitiem worden gebruikt om de locatie van een telefoon te "pingen" zodra een bevel is verkregen; nu wordt echter gevreesd dat het systeem mogelijk is misbruikt.

Het bewijs begon voor het eerst vorig jaar, toen een plaatsvervanger in Missouri werd beschuldigd van het gebruik van een gespecialiseerd systeem om locaties van mobiele telefoons illegaal te trianguleren. Cory Hutcheson zou naar verluidt toegang hebben gehad tot het Securus-systeem “met het onwettige doel om eisers te bespioneren voor zijn eigen persoonlijk gewin".

Politieauto

Gaten in het systeem

Securus stelt agenten in staat locaties van mobiele telefoons in realtime te pingen door gebruik te maken van de infrastructuur die normaal door marketingbedrijven wordt gebruikt om toegang te krijgen tot locatiegegevens die worden verstrekt door grote mobiele telefoonaanbieders zoals Sprint, Verizon en AT&T.

Volgens de aantijgingen gebruikte Hutcheson het systeem tussen 2014 en 2017 11 keer om de locatie te ontdekken, niet alleen van leden van het grote publiek - maar ook van een rechter en een lid van de staatspatrouille.

Helaas, hoewel warrants nodig zijn om toegang te krijgen tot het telefoonvolgsysteem, lijkt het erop dat Securus verzoeken niet grondig heeft onderzocht en als gevolg daarvan Hutcheson in staat was om het systeem te misbruiken.

In een verklaring van afgelopen donderdag zei Securus dat het "klanten" [politieagenten en gevangenisfunctionarissen] vereist om de juiste documentatie - een bevel of verklaring - te uploaden voordat een verzoek wordt verwerkt. Volgens senator Ron Wyden (Oregon) heeft Securus echter toegegeven dat het geen "beoordeling van surveillanceverzoeken uitvoert".

Fcc-klacht

Formele FCC-klacht

Wyden heeft nu een formele klacht ingediend bij de Federal Communications Commission. In de brief stelt Wyden dat "draadloze providers de plicht hebben om bevestigende stappen te ondernemen om wetshandhavingsverzoeken te verifiëren." Hij merkt op dat Securus de service helemaal kan bieden, is een bewijs dat mobiele telefoonaanbieders de toegang tot klanten onvoldoende beheersen. 'private informatie'. Volgens hem tast het systeem het recht op privacy van Amerikaanse burgers ernstig aan.

Een beveiligingsonderzoeker genaamd Tobias Engel vertelde Motherboard dat hij gelooft dat Amerikaanse mobiele providers hun klanten verkopen. Zowel Engel als Wyden vinden dat telecombedrijven niet de juiste toestemming van consumenten krijgen voordat ze locatiegegevens doorgeven aan derden. Engel heeft verklaard dat:

"LE [wetshandhavingsinstanties] neemt deel aan deze" commerciële "optie die een veel lagere toegangsbarrière lijkt te hebben dan wanneer ze dit soort toegang van de vervoerders zelf zouden vragen."

Dit is niet verwonderlijk en herinnert er sterk aan dat Amerikaanse internetproviders, die vorig jaar toestemming hadden gekregen om browsegeschiedenis aan derden te verkopen, waarschijnlijk gegevens verkopen aan Amerikaanse toezichthoudende instanties (waardoor ze Amerikaanse burgers zonder toezicht kunnen rondneuzen). Helaas worden dit soort mazen in de VS zeer gewaardeerd - zoals wordt uitgelegd in het uitstekende boek American Spies van Jennifer Granick.

Wereldwijde epidemie

Het is niet alleen in de VS dat mobiele locatiegegevens ten onrechte door autoriteiten worden gebruikt om de privacy van mensen te schenden.

In Denemarken besloten rechtbanken vorig jaar dat het wettelijk verplicht is burgers te volgen die toestaan ​​dat "elke beweging in fysieke ruimte" gedurende 12 maanden "geregistreerd en opgeslagen" wordt. In het VK is onlangs een Britse topjury bekend geworden met zijn overtuiging dat het op een dag een wettelijke vereiste zou kunnen zijn voor inwoners van het VK om hun telefoon te allen tijde bij zich te hebben.

In een toespraak voor de Law Society zei Sir Geoffrey Vos QC, kanselier van het Hooggerechtshof, dat een continue registratie van individuele bewegingen een groot voordeel voor de politie zou zijn,

“De meeste mensen dragen hun smartphones altijd bij zich met hun GPS-locatie ingeschakeld. Ze doen dit vrijwillig, maar als de wetgevers bijvoorbeeld van burgers zouden eisen dat ze altijd telefoons bij zich hebben, zou het nog moeilijker zijn om detectie te voorkomen. '

Mobiel toezicht

Gladde weg

Met meningen zoals deze en technologie zoals Securus is het geen wonder dat alarmbellen rinkelen. Zelfs in landen die algemeen als goed voor de privacy worden beschouwd, zoals Nederland, zijn er meerdere klachten geweest over slimme sensoren die telefoons scannen op Mac-nummers om mensen te volgen terwijl ze door Nederlandse steden reizen.

En het zijn niet alleen wetshandhavers die mobiele telefoons gebruiken om mensen te volgen. De Australian Competition and Consumer Commission (ACCC) onderzoekt momenteel Google over beschuldigingen dat het in het geheim gegevens van het telefoonplan van Australiërs gebruikt om hun locaties in het geheim te volgen.

Google Snooping

Volgens het computersoftwarebedrijf Oracle verzamelt Google elke maand ongeveer één gigabyte mobiele gegevens van Australische Android-accounts. In de VS zijn er aanwijzingen dat de locatiegegevens van Google ook door de autoriteiten worden geëxploiteerd, wat nog een zorgwekkende complexiteit toevoegt aan het probleem.

Vorig jaar gebruikten politieagenten in Raleigh, North Carolina, in ten minste vier gevallen, zoekbevelen om gegevens van Google-accounts te vragen - niet voor specifieke verdachten - maar met betrekking tot elk mobiel apparaat dat toevallig in de buurt van de plaats van een misdrijf kwam. Laat dat inzinken.

De meningen zijn van de schrijvers.

Titel afbeelding tegoed: dennizn / Shuttestock.com

Afbeelding credits: Leonard Zhukovsky / Shutterstock.com, vchal / Shutterstock.com, josefkubes / Shutterstock.com, achinthamb / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me