Amerikanen willen meer privacyregelgeving

Online onderzoek naar gegevensprivacy

Een nieuw onderzoek van ontwikkelaar SAS van analysesoftware heeft de veranderende houding van Amerikaanse burgers ten opzichte van gegevensprivacy onder de aandacht gebracht.

Amerikanen die zich zorgen maken over de privacy van hun gegevens zijn te verwachten gezien de lawine van verhalen over datalekken en het misbruik van persoonlijke gegevens die bijna dagelijks in het nieuws komen. Het is misschien niet zo verwonderlijk dat een zeer hoog percentage Amerikaanse burgers wetgeving zou steunen die hun privacy beschermt.

De online-enquête onder 525 volwassen Amerikaanse consumenten en werd uitgevoerd in juli 2018, niet lang nadat de Europese wetgeving op de AVG-gegevensbescherming op 25 mei van kracht werd.

Belangrijkste bevindingen

Mensen maken zich zorgen over privacy

Maar liefst 73 procent van de deelnemers maakte zich meer zorgen over de privacy van gegevens dan een paar jaar geleden. Identiteitsdiefstal was de primaire zorg, maar financiële fraude, persoonlijke gegevens die zonder hun toestemming werden verkocht, overheidstoezicht en ongepast gebruik (of misbruik) van gegevens werden ook als bezorgdheid aangemerkt.

Nog eens 64 procent van de deelnemers zei dat ze bang zijn dat hun gegevens minder veilig zijn dan een paar jaar geleden, wat naar onze mening betekent dat ze zich zorgen maken over datalekken zoals die onlangs Quora en Marriott troffen..

Een iets hoger percentage oudere deelnemers toonde zich bezorgd over de privacy van gegevens: 78 procent van de 55-plussers uitten hun bezorgdheid, vergeleken met 66 procent van de 25- tot 55-jarigen en 72 procent van de jongeren onder de 35 jaar.

Velen denken dat wetgeving nodig is

Interessant genoeg vond 67 procent van de deelnemers overheidsingrijpen nodig om hun digitale privacy te beschermen. Dit is met name opvallend in een land dat altijd zeer sterke anti-overheid interventionistische tradities heeft gehad.

Deze ondersteuning voor rechtsbescherming wordt ongetwijfeld gedreven door het feit dat slechts 61 procent van de respondenten het gevoel had volledige controle over hun gegevens te hebben, terwijl bijna een kwart (24 procent) vond dat ze helemaal geen controle hadden.

Meer dan 80 procent van degenen die meer regelgeving willen, willen het recht om te weten waar en aan wie hun gegevens worden verkocht, terwijl een nog groter aantal (83 procent) het recht wil hebben om te voorkomen dat het in de eerste plaats wordt verkocht.

Het is vermeldenswaard dat dit kernrechten zijn die EU-burgers genieten onder de AVG. Interessant is dat, hoewel 73 van de respondenten het recht wilden vragen aan organisaties wat ze met hun gegevens deden, een bescheiden meerderheid (64 procent) het recht wilde om hun gegevens te verwijderen of te verwijderen, aangezien EU-burgers recht hebben op.

Het heft in eigen handen nemen

Bij gebrek aan leiderschap van de overheid op dit gebied, toonde het onderzoek aan dat meer en meer mensen (66 procent) hun eigen maatregelen nemen om te proberen hun gegevens veilig te houden. Deze omvatten alles van het wijzigen van hun privacy-instellingen (77 procent) tot het verwijderen van een social media-account (36 procent).

Daarnaast zei meer dan een derde van de deelnemers dat ze sociale media minder hebben gebruikt omdat ze 'helemaal niet zeker waren' dat bedrijven op sociale media vertrouwd kunnen worden met hun privacy. Iets minder dan een derde had ook minder online winkelen vanwege privacy.

Uit het onderzoek bleek duidelijk dat het vertrouwen in organisaties erg laag is. Het meeste vertrouwen werd gehouden in zorgorganisaties (47 procent) en banken (46 procent), maar zelfs dit is nog steeds minder dan de helft van de deelnemers aan de enquête die vertrouwen in hen hebben.

Social media-organisaties werden als de minst betrouwbare beschouwd, met slechts 14 procent van de deelnemers die erop vertrouwden. Niet verwonderlijk, met het Facebook / Cambridge Analyta-schandaal prominent in de koppen kort voordat de enquête werd gehouden.

ProPrivacy.com mening van experts

Zoals altijd bij dit soort enquêtes, is het belangrijk zich bewust te zijn van hun beperkingen. 525 deelnemers uit een Amerikaanse bevolking van meer dan 325 miljoen mensen kunnen nooit als representatief worden beschouwd, en online enquêtes zijn notoir zelf-selectief in termen van wie ervoor kiest om deel te nemen.

Dat gezegd hebbende, zijn bevindingen luiden met een recente studie door ProPrivacy.com. Amerikanen maken zich zorgen over hun online privacy en zijn in toenemende mate bereid om het heft in eigen handen te nemen in een poging deze te behouden.

De grote vraag voor ons is natuurlijk hoe effectief deze maatregelen zijn. Het SAS-rapport vermeldt dingen met een redelijk low-tech type, zoals het niet accepteren van cookies, het weigeren van de voorwaarden van een overeenkomst. en mobiele apps verwijderen.

Er wordt echter geen melding gemaakt van geavanceerdere maatregelen, zoals het gebruik van een VPN om activiteit op het web te verbergen, het installeren van browser-add-ons om online volgen te voorkomen, het gebruik van verschillende vormen van end-to-end encryptie om privécommunicatie en datagebruik te garanderen privaat.

Het is ook vermeldenswaard dat het congres vorig jaar ISP's heeft gemachtigd om de gegevens van hun klanten te verkopen. Dit voorspelt niet veel goeds voor de 67 procent van de deelnemers die naar de overheid kijken om hen te beschermen tegen misbruik van online privacy.

Het is waar dat waar de federale overheid heeft gefaald, sommige deelstaatregeringen hebben geprobeerd het evenwicht te herstellen, bijvoorbeeld de veelgeprezen California Consumer Privacy Act. Helaas schiet dit veel te kort om consumenten de privacybescherming te bieden die ze nodig hebben (en verdienen).

Wat deze enquête doet, is toevoegen aan het bewijsmateriaal dat gewone Amerikaanse consumenten niet tevreden zijn met de status-quo, en in toenemende mate bereid zijn om de leiding van de EU op dit gebied te volgen.

Het probleem is natuurlijk dat de zittende regering geen enkel belang heeft bij het beteugelen van de excessen van grote ondernemingen - op het gebied van privacy of elders. Integendeel zelfs.

Als je je privacy serieus wilt nemen, bekijk dan onze beste VPN's voor de VS..

Afbeelding tegoed: door Tero Vesalainen / Shutterstock.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me