Betaald worden om te posten? Eén sociale mediasite doet precies dat

Fans van sociale media zijn blind, vrolijk of laten gewillig Facebook, Instagram en Twitter hun gegevens gebruiken om miljarden dollars te verdienen. Ze krijgen er niets voor terug, maar alle voldoening komt van het blootleggen van de verveling van hun leven. In sommige gevallen veroorzaakt het openhouden van je leven voor een moment van roem hoofdpijn. Het verrijkt de gemiddelde gebruiker zeker niet financieel. Maar dat kan allemaal veranderen.


Een startup social media platform, Steemit, probeert het oude model op zijn kop te gooien. Als het succesvol is, kan dit een revolutie teweegbrengen in de toekomst van sociale media. In tegenstelling tot de eerder genoemde sociale media-reuzen, die onze informatie ontginnen zonder de winst te delen, doet Steemit precies het tegenovergestelde. Het beloont zijn gebruikers met koud, hard geld in de vorm van een cryptocurrency.

Door dit te doen, verbetert de innovatieve sociale mediasite de alomtegenwoordige beloningsprogramma's die worden aangeboden door hotels, luchtvaartmaatschappijen en creditcardbedrijven. Deze geven u een fractie van uw aankoop terug in contanten of in punten. U moet echter geld uitgeven om wat van uw eigen geld terug te krijgen. Stel je een opstelling voor waarbij je niet wordt betaald voor het uitgeven van koud, hard geld, maar alleen voor het doen van iets dat je al gratis deed! U verzamelt geen dollars of euro's, maar in plaats daarvan een cryptocurrency genaamd Steem.

Hoe werkt Steemit??

Op Steemit krijg je elke keer dat je een bericht plaatst, reageert of 'leuk vindt' een fractie van een Steem. Wanneer je een aantal Steems hebt verzameld, kun je ze verzilveren voor de normale valuta. Als u optimistisch bent over het waarderingspotentieel van Steem, in de hoop dat het langs de lijnen van Bitcoin of Ethereum zal zijn, kunt u ervoor kiezen om uw Steems in plaats daarvan te houden. Veel mensen kunnen ervoor kiezen om deze kant op te gaan vanwege hoe gemakkelijk het is om steems te verdienen.

De makers van Steemit zijn trots,

"Steem is de eerste cryptocurrency die probeert nauwkeurig en transparant ... [de] personen te belonen die subjectieve bijdragen leveren aan de gemeenschap."

Het had zijn onmiddellijke bewonderaars, zij het in kleine aantallen. Het was echter toen Steemit zijn eerste uitbetalingen in juli 2016, een schaars drie maanden na de lancering, uitbracht, dat het serieuze aandacht kreeg. Spelers stapelden in. Steemit won interesse, hoewel je werd uitbetaald in Steems, die als ontluikende cryptocurrency geen gegarandeerde waarde heeft.

Het vertrouwen van beleggers in Steem is beloond. De waarde van de uitrol schoot omhoog van de eerste $ 1,2 miljoen naar $ 350 miljoen. Zelfs na terugkomst heeft het een niveau bereikt van bijna $ 300 miljoen, wat betekent dat het consequent tot de top 20 verhandelde digitale valuta behoort. Helemaal niet armoedig. Bovendien is sinds de lancering meer dan $ 30 miljoen aan Steem verdeeld onder meer dan 50.000 gebruikers, volgens bedrijfsrapporten. Dit zet het op een traject om het model dat sociale reuzen gedurende tientallen jaren gebruik hebben gebouwd omver te werpen.

Afgezien van de nieuwe cryptocurrency en het zakelijke paradigma emuleert Steemit in grote mate andere sociale netwerken. De populairste tags zijn onder andere fotografie, leven, reizen, kunst en, misschien niet zo verwonderlijk, Steemit zelf. Het heeft echter ten minste één interessant verschil - trollen - vanwege de geldbeloning. De mede-oprichter van Steemit legt uit,

"Voor het eerst zijn er speciale kosten voor trollen. Elke seconde dat iemand aan trollen besteedt, beschadigt hij mogelijk zijn reputatie en voorkomt hij dat hij een Steem verdient. "

Gebruikers stemmen op uw berichten, wat helpt bij het bepalen van uw uitbetaling.

Een cryptocurrency voor de massa?

De mede-oprichters van Steemit beweren dat het gemakkelijk is om deze markt te betreden. Steem is ontworpen als cryptocurrency voor de massa, omdat de toetredingsdrempels bijna niet bestaan.

Steemit lijkt me een idee wiens tijd is gekomen. Jarenlang zijn mogendheden op sociale media zoals Mark Zuckerberg rijk geworden aan het genereren van inkomsten met uw vrijwillige informatie. Wat heb je gekregen voor de inhoud die je hebt gegenereerd? Nada! Sommige gebruikers van de traditionele sociale mediaplatforms hebben zelfs meer gekregen dan ze hadden verwacht in de vorm van kritiek, schaamte en soortgelijke gevolgen. Nu kan er tenminste wat geld zijn om je te kalmeren en een balsem te zijn voor je brandwonden.

Steem is een cryptocurrency die geniet van de cryptocurrency bubble. Dat betekent dat zelfs als je het geluk hebt een deel van Steems te vergaren en rijk wordt, je rijkdom net zo gemakkelijk kan verdwijnen. Je postte echter eerder op andere platforms zonder uitzicht op beloning. Die platforms verdienden miljarden voor anderen. Waarom zou je Steemit niet eens bekijken? Wat heb je te verliezen??

Afbeelding tegoed: door nopporn / Shutterstock.com
Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me