Beweeg over Bitcoin, hier komt Monero

Bitcoin schittert tegenwoordig niet zo veel, met enkele van de eerste en meest fervente fans die een nieuwe jongen op het "valutablok" veroorzaken. In plaats daarvan wordt Monero snel de nieuwe lieve virtuele valuta voor degenen die dat willen, of die moet anoniem blijven. Blijkbaar is Bitcoin voor sommigen gewoon niet meer anoniem. Voor hen wordt Monero, een privacymuntstuk dat is ontworpen om tracking te voorkomen, de digitale valuta die het meest wordt gebruikt.


Alleen de tijd zal uitwijzen of het aantrekkelijk is voor de harten en geesten van andere cryptocurrency-gebruikers. Maar het is niet ondoorgrondelijk, want al op procentbasis presteert zijn waardering beter dan Bitcoin - zij het over een korte tijdspanne. Een reden dat het snel de virtuele valuta van keuze wordt, is te wijten aan de ontwikkeling van software door de wetshandhavingsinstanties waarmee ze grip kunnen krijgen op Bitcoin-transacties.

Het lijkt erop dat analysebedrijven zoals Chainalysis steeds beter worden in het opsporen van digitale schatten die verband houden met criminaliteit of het witwassen van geld, en dat ze uitwisselingen waarschuwen en conversie in traditioneel geld voorkomen. Ten minste, in één opzicht, blijkt Bitcoin's openbaar beschikbare blockchain-ledgertechnologie een belemmering te zijn voor diegenen die volledig onzichtbaar willen blijven, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor de populariteit van Monero. (Noot van de redactie - maar zie Bitcoin Privacy - een uitgebreide gids voor anoniem kopen en uitgeven van Bitcoin).

Als het gaat om cryptocurrency, ben ik misschien savvier dan de gemiddelde persoon, maar ik moet toegeven dat Monero onder mijn radar vloog en op me sloop. Wat is het precies? Een privacy-munt? Een levensvatbare cryptocurrency? Goede vragen. Monero is een van de vele privacygerichte munten die elk verschillende beveiligingsfuncties bieden. Het maakt niet alleen valse adressen om afzenders te verbergen, het codeert hun ware adres. De open-source cryptocurrency is in april 2014 ontstaan.

Monero is in tegenstelling tot openbare grootboekcryptocurrencies zoals Bitcoin, waar adressen met munten die eerder in verband werden gebracht met ongewenste activiteit op de zwarte lijst kunnen worden geplaatst en hun munten kunnen worden geweigerd door andere gebruikers. Blaast met zijn eigen hoorn, beweert Monero ongegeneerd te zijn "privé, niet traceerbaar en optioneel transparant." Als zodanig is het nu de geprefereerde betaalmethode voor veel ransomware-aanvallen.

Monero is ook fungibel. Naar verluidt, op grond van een soort computercamouflage, kan Monero niet besmet raken door deelname aan eerdere transacties. Dit betekent dat Monero altijd wordt geaccepteerd zonder risico van censuur en / of regelgeving. In tegenstelling tot Bitcoin, wiens transactiegeschiedenis van individuele Bitcoins is vastgelegd op de blockchain, is dat niet het geval met Monero. Bitcoins die zijn geassocieerd met bepaalde evenementen, zoals diefstal, kunnen door handelaren en beurzen worden gemeden. Dit is vermoedelijk niet mogelijk met Monero.

Inmiddels vraag je je misschien wat nodig is om bij Monero betrokken te raken. Net als veel andere cryptocurrencies biedt Monero geïnteresseerde partijen de mogelijkheid om blokken te minen. Hoewel individuen de mogelijkheid hebben om lid te worden van mijnpools, kunnen ze ook zelf Monero delven. Het enige dat nodig is, is een gewone computer - geen speciale hardware vereist, zoals het geval is met Bitcoin.

Houd er rekening mee dat er met Monero de gebruikelijke aanzienlijke volatiliteit is ten opzichte van andere cryptocurrencies, die de afgelopen maand met ongeveer 70% is gestegen en meer dan 1300% sinds het begon te handelen op CoinMarketCap. Sinds de oprichting in 2014 schommelde de cryptocurrency tussen ongeveer $ 0,25 en bijna $ 60 (in mei 2017). Maar pas in de laatste twee maanden van vorig jaar vervijfvoudigde het in waarde tot ruim $ 300. Het lijkt dus een kans om te "spelen" voor snelle kapitaalwinsten - en natuurlijk heimelijke transacties. Er is geen verkoopbare technologie die dit ondersteunt, zoals blockchain.

Het lijkt erop dat Monero momenteel aan grip wint (en waardering) vanwege zijn aantrekkingskracht als facilitator van illegale transacties. Wanneer de gemiddelde burger ermee instemt, zal dit waarschijnlijk veranderen, omdat gewone mensen zich zorgen maken over privacy en toezicht. Dus de waarde van virtuele valuta's kan een kwestie van vermoedens zijn, maar de toekomstige bewakingsrichting is dat niet. Het wordt waarschijnlijk alleen maar erger en verhoogt de aantrekkingskracht van virtuele valuta zoals Monero.

Afbeelding tegoed: door Wit Olszewsk / Shutterstock.
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me