Cussing kon uw Skype doorzocht krijgen

Gisteren heeft Microsoft de gebruiksvoorwaarden voor een heel aantal van haar diensten bijgewerkt. Voor het grootste deel zijn de wijzigingen vrij onbeduidend. Er zijn echter delen van het bijgewerkte document die met hun tong kwispelen - omdat ze een nadelige invloed hebben op de digitale privacyrechten van consumenten.

De wijzigingen in de "Microsoft Services Agreement" zijn van toepassing op een hele reeks services, waaronder Xbox, Skype, Cortana, Office 365 en OneDrive. In feite omvat het in totaal meer dan 90 Microsoft-services. Het betreffende deel komt in de vorm van opsommingstekens nummer 3 (a) en 5, die luiden:

“In de sectie Gedragscode hebben we verduidelijkt dat het gebruik van aanstootgevende taal en frauduleuze activiteiten verboden is. We hebben ook verduidelijkt dat schending van de Gedragscode via Xbox Services kan leiden tot opschortingen of verbannen van deelname aan Xbox Services, inclusief verlies van inhoudlicenties, Xbox Gold-lidmaatschapstijd en Microsoft-accountsaldi die aan het account zijn gekoppeld. "

"Geef de Services niet openbaar weer of gebruik ze niet om ongepaste inhoud of materiaal te delen (bijvoorbeeld naaktheid, bestialiteit, pornografie, aanstootgevend taalgebruik, grafisch geweld of criminele activiteiten)."

Zoals je kunt zien, is het paren volgens de nieuwe gebruikersovereenkomst niet langer toegestaan ​​om elkaar te betrekken op het Skype-platform - ongeacht hoeveel ze elkaar missen - of ondanks het feit dat ze volwassenen zijn. Evenzo is vloeken tijdens een gesprek nu illegaal - net als het opslaan van een document met aanstootgevende taal op OneDrive.

Pissig worden tijdens een rondje Halo, terwijl je rond schiet op een schietpartij, kan je ook in de problemen brengen met de grote alziende M. Als je schuldig wordt bevonden aan vloeken, kun je je Xbox Gold-account verliezen, en Microsoft kan neem er zelfs openstaande saldi op in beslag. Zelfs schelden bij Cortana kan zelfs leiden tot een inbreuk op uw privacy.

Microsoft Overeenkomst 1

Een VPN kan u helpen privé te blijven, zie de handleidingen hieronder voor meer informatie:

  • Xbox One VPN
  • Windows VPN
  • VPN voor Skype

Veel te invasief

In een oogopslag zou je kunnen denken dat de nieuwe servicevoorwaarden enigszins onuitvoerbaar zijn. Het wordt echter nog verontrustender als u zich verder verdiept in de nieuwe overeenkomst. Sectie Sectie 3 (b) bepaalt dat:

"Bij het onderzoeken van vermeende schendingen van deze Voorwaarden, behoudt Microsoft zich het recht voor om Uw Inhoud te bekijken om het probleem op te lossen."

Kortom, Microsoft geeft zichzelf toestemming om toegang te krijgen tot uw Skype-berichten als het van mening is dat dit een goede reden is. Hetzelfde geldt voor alle andere services - als u bent gemarkeerd voor grof taalgebruik - behoudt Microsoft zich het recht voor om in uw accounts te gaan en rond te snuffelen.

Burgerrechtenactivist en rechtenstudent Jonathan Corbett gelooft terecht dat de nieuwe bepalingen van Microsoft veel te breed zijn. In een gisteren gepost blogbericht zei Corbett:

"Wat hier duidelijk is, is dat Microsoft zich het recht voorbehoudt om je account te annuleren wanneer ze maar willen. Ze doen niets om "aanstootgevend taalgebruik" (of "grafisch geweld", wat dat betreft) te definiëren en wanneer in 2018 iemand ergens door kan worden beledigd, stellen deze voorwaarden Microsoft-personeel in staat om ongeremde censuur te spelen als en wanneer ze dat willen. "

Corbett wijst er ook op dat een onderzoek niet noodzakelijkerwijs hoeft te worden uitgelokt door een klacht:

"Volgens de voorwaarden hoeft geen enkele klacht tegen u te worden ingediend - alleen dat een werknemer besluit dat hij "onderzoek wil doen".""

cussing

Beledigend taalgebruik

Zonder duidelijke definities van wat als "aanstootgevend taalgebruik" wordt beschouwd, is het onmogelijk voor consumenten om zich goed voor te bereiden op deze veranderingen. En waarom zouden ze zelfs moeten? Zeker vloeken in privé (of privé naakt) zou niet automatisch verboden moeten worden?

Met de reële mogelijkheid van een breed verlies van digitale privacy in alle Microsoft-services, moeten consumenten op zijn minst exacte specificaties krijgen over wat ze wel en niet kunnen doen.

Wat als bijvoorbeeld iemand toevallig een thriller schrijft op Onedrive? Stelt hun gangster-hoofdrolspeler de hele roman door open voor de mogelijkheid van verlies van privacy op andere Microsoft-platforms zoals Skype? Het lijkt zeker een mogelijkheid te zijn.

En wie bepaalt wat als "aanstootgevend" wordt beschouwd? Wat beledigend is voor de ene persoon, kan immers als casual voor de ander worden beschouwd.

Helaas lijkt censuur de norm te worden voor Microsoft-services en het is onduidelijk hoe vaak Microsoft zichzelf een reden kan geven om de privacy van hun gebruikers te schenden. Als het invasieve karakter van het Windows-besturingssysteem iets is om aan voorbij te gaan, dan lijkt het waarschijnlijk dat de tech-gigant zijn vermogen om te stoppen en vaker te zoeken zal gebruiken dan ik zou hopen.

Nsa Microsoft

Een geschiedenis van rondsnuffelen

Misschien het meest zorgwekkend over deze veranderingen, is de grimmige herinnering dat Microsoft kan en zal scannen wat u zegt op Skype. Sinds de onthullingen van Snowden is Skype op de radar geweest voor samenspanning met de NSA. In 2013 werd bekend dat Skype de hoeveelheid video- en audio-informatie die het aan de NSA overhandigde had verdrievoudigd.

Met dat in gedachten lijkt het billijk om je af te vragen of Microsoft automatische detectie van "aanstootgevende taal" zal gebruiken om zichzelf toestemming te geven voor toegang tot de inhoud van Skype-berichten van mensen. Microsoft beweert dat:

"We kunnen niet de hele Services controleren en doen geen poging om dit te doen."

Helaas stelt dat me niet gerust, omdat de nieuwe overeenkomst te veel grijze gebieden achterlaat en we het gewoon niet zeker weten. Als het verleden iets is om voorbij te gaan - het kunnen de Amerikaanse autoriteiten zijn - en Microsoft, die uiteindelijk door je accounts snuffelen.

E2E-codering

E2E-codering

Een sprankje hoop voor Skype-gebruikers is dat Microsoft in januari heeft aangekondigd dat de messenger End to End (E2E) -versleuteling via het signaalprotocol ontvangt. Helaas is die codering voorlopig alleen van toepassing op sms-berichten. Bovendien moeten gebruikers die coderingsfunctie inschakelen (privégesprekken genoemd) om hun digitale privacy te beschermen.

Iedereen die om privacy geeft, wordt ten zeerste aangeraden de functie Privégesprekken in te schakelen, vooral in het licht van de nieuwe Microsoft Services-overeenkomst. Helaas kunnen privégesprekken alleen worden ingeschakeld tussen u en een ander contact. De functie wordt niet ondersteund in groepen. Bovendien is E2E-codering alleen beschikbaar in Skype op iOS en Android (6.0+).

Volg deze stappen om de functie in te schakelen:

  1. Tik of klik op het pictogram +.
  2. kiezen Nieuw privégesprek.
  3. Kies de contactpersoon waarmee u het privégesprek wilt starten. U wordt doorgestuurd naar een nieuwe chat met die contactpersoon.
  4. Er wordt een uitnodiging naar uw contactpersoon verzonden met het verzoek uw uitnodiging te accepteren. Deze uitnodiging is slechts 7 dagen geldig. Als ze dat niet eerder accepteren, vervalt de uitnodiging.
  5. Als de contactpersoon akkoord gaat, is het privégesprek beschikbaar op dat specifieke apparaat. Als u het gesprek naar een ander apparaat wilt verplaatsen, moet u de Private COnversations-uitnodiging op het andere apparaat opnieuw verzenden.

Waarom nu?

Waarom heeft Microsoft deze wijzigingen nu aangebracht? Algemeen wordt gedacht dat dit komt door de onlangs aangenomen Fight Online Sex Trafficking Act (FOSTA). Electronic Frontier Foundation noemt het overlijden van die act een 'donkere dag voor internet' omdat het 'een wetsvoorstel is dat onlinetoespraak tot zwijgen brengt door internetplatforms te dwingen hun gebruikers te censureren'.

FOSTA / SESTA heeft de macht om platforms verantwoordelijk te houden voor de spraak van gebruikers, illegaal gedeelde inhoud en al het andere dat kan worden opgevat als mensenhandel.

De meningen zijn van de schrijver.

Titel afbeelding tegoed: tanuha2001 / Shutterstock.com

Afbeelding credits: dennizn / Shutterstock.com, ShendArt / Shutterstock.com, g0d4ather / Shutterstock.com,

Profit_Image / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me