CyberGhost-moeder Kape verwerft ZenMate VPN – een teken van dingen die komen gaan?

Kape Technologies, het bedrijf achter de wereldwijde VPN-gigant CyberGhost, heeft de overname aangekondigd van een concurrerend VPN-merk - ZenMate. De gevestigde Duitse VPN-provider is ronduit gekocht door het technologiebedrijf, dat is gevestigd op het eiland Man.

ZenMate kondigde in augustus aan dat het 45 miljoen installaties had bereikt. Het is gekocht door Kape om zijn toch al sterke Europese aanwezigheid op de digitale privacymarkt te versterken. Ido Erlichman, chief executive officer van Kape, merkte op:

"Het aanbieden van oplossingen voor gegevensbescherming is een belangrijk aandachtspunt voor Kape, waarbij de markt naar verwachting zijn groei met dubbele cijfers de komende jaren zal voortzetten. We zijn daarom verheugd om ZenMate toe te voegen aan onze bestaande portefeuille, omdat het zeer complementair is, onze aanwezigheid in Europa versterkt en onze SaaS-gebruikersbasis uitbreidt. "

De overname omvat zowel ZenMate als het moederbedrijf ZenGuard.

"Kape, de software voor consumentenbeveiligingssoftware, is verheugd de acquisitie van het gehele geplaatste aandelenkapitaal van ZenGuard GmbH en ZenMate, een multi-platform beveiligingssoftwarebedrijf met een focus op het aanbieden van virtuele particuliere netwerkoplossingen, aan te kondigen voor een totale overweging van € 4,8 miljoen ."

Voorbeeld van ZenMate-functies

Verandert vooruit?

Na de overname zal ZenMate onder zijn eigen naam blijven handelen. Dit betekent dat bestaande abonnees gemakkelijk kunnen rusten. In feite kunnen consumenten in de toekomst verbeteringen verwachten in de infrastructuur en software van de VPN, met geavanceerde functies die naar verwachting zullen worden ontleend aan Kape's bestaande VPN, CyberGhost. Andrei Mochola, CEO van ZenMate is positief over de toekomst van ZenMate.

“We zijn erg blij om lid te worden van de Kape-familie en samen te werken met verschillende teams om de beste online bescherming en gebruikerservaring te bieden. Ik denk dat er natuurlijke synergieën tussen onze bedrijven zijn die ons zullen helpen het bedrijf als geheel op alle mogelijke gebieden te laten groeien, niet beperkt tot VPN of anti-malwarebescherming. "

Een teken van dingen die komen gaan

De acquisitie van Kape van een concurrerend VPN-merk is de voortzetting van een trend die de laatste tijd escaleert: een trend die naar verwachting in de toekomst zal sneeuwen. Voor kleinere VPN-bedrijven lijkt de toekomst saai, met velen die al worstelen om te concurreren met een langzaam opkomend handvol VPN-reuzen.

De markt is druk, de concurrentie is groot en een aantal van de grootste spelers in de beveiligingsindustrie is strategisch in beweging. Niet verwonderlijk, aangezien VPN's een industrie zijn van 16 miljard per jaar - die naar verwachting tegen 2025 zal verdubbelen.

In 2012 lanceerde Symantec, het bedrijf achter het populaire antivirus Norton, zijn eigen VPN genaamd Norton WiFi Privacy. Vorig jaar verwierf Symantec SurfEasy, een in Canada gevestigde VPN die al sinds 2010 bestaat.

Kaspersky Labs - het gerenommeerde Russische antivirus- en internetbeveiligingsbedrijf - lanceerde vorig jaar een VPN genaamd Secure Connection. In 2013 kocht Facebook het Israëlische VPN-bedrijf Onavo. In maart heeft McAffee zich een weg dieper in de VPN-markt gesmeed door de Canadese VPN-provider TunnelBear over te nemen. Ten tijde van de overname merkte McAffee op dat het van plan was de technologie van Tunnelbear te integreren in zijn bestaande VPN-service (Safe Connect).

Kape-logo

Terug vechten

De acquisitie van Kape van ZenMate bewijst dat niet alleen nieuwkomers uit Big Tech zin hebben in concurrerende VPN-merken. Vorig jaar deed StackPath, het CDN-bedrijf achter de Amerikaanse VPN-gigant IPVanish, hetzelfde door StrongVPN over te nemen. Geruchten suggereren dat het misschien een hand heeft gehad om te spelen in VPNHub - de VPN die eerder dit jaar door PornHub werd gelanceerd.

Martin Muller, CEO van PrivateVPN gelooft dat we in de toekomst een "agressievere aanpak" van dit soort acquisities kunnen verwachten. Muller vertelde ProPrivacy.com,

"Ik denk dat we een markt zien consolideren en het is geen geheim dat we door sommige toonaangevende bedrijven zijn benaderd."

Volgens Muller is het "waarschijnlijk goedkoper om kleinere VPN-providers te kopen dan om tonnen geld aan reclame uit te geven." Met dat in gedachten lijkt het waarschijnlijk dat veel kleinere VPN's regelmatig worden benaderd met aanbiedingen. Alleen de tijd zal het leren, maar het lijkt waarschijnlijk dat ten minste enkele van die providers zullen instorten om voorstellen te kopen die te goed zijn om te weigeren.

Met bullish voorspellingen over de toekomst van de VPN-markt - zullen die kleinere bedrijven zeker hopen zo lang mogelijk hun hoofd boven water te houden; tot het moment dat ze voor een hogere vraagprijs kunnen verkopen.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me