Data-analist beweert dat Indiase TDP-partij privégegevens heeft gelekt

Er is beweerd dat een politieke partij in India een technologiebedrijf uit Hyderabad mogelijk heeft toegestaan ​​om enorme hoeveelheden privégegevens van burgers illegaal te verwerken.

IT Grids India Pvt Ltd heeft in opdracht van de Telugu Dasam Party (TDP) zijn Seva Mitra-app gebouwd. De app is ontworpen om partijleden in staat te stellen met elkaar en partijleiders te communiceren.

Nu beweert een Indiase data-analist genaamd Lokeshwar Reddy dat hij bewijs heeft gevonden dat IT Grids-werknemers mogelijk de privégegevens van miljoenen burgers uit Andhra Pradesh hebben gekaapt. De politie van Telangana onderzoekt de aantijgingen onder de artikelen 66 en 72 van de IT-wet.

Reddy beweert dat de Seva Mitra-app doelbewust enorme hoeveelheden gegevens van burgers bevat, waaronder hun Aadhaar-kaartnummers, kiezer-ID, adres, naam, religie, kaste en details met betrekking tot alle voordelen die zij claimen onder welvaartsregelingen van de overheid.

Die gegevens zijn van uiterst gevoelige aard en experts op het gebied van gegevensbescherming zijn het erover eens dat deze niet hadden mogen worden opgenomen in de officiële app van de partij - omdat het de deur opent naar potentieel hacking door cybercriminelen.

man in handboeien

Meerdere arrestaties

Naar aanleiding van beschuldigingen van gegevensmismanagement zijn een aantal senior IT Grids-medewerkers gearresteerd door de politie van Telangana. Bovendien heeft de politie naar verluidt laptops, harde schijven en andere materialen in beslag genomen tijdens invallen van het IT Grids-kantoor in Hyderabad.

Om brandstof aan het vuur toe te voegen - CEO van IT Grids, Ashok Dakavarapu - lijkt op de vlucht te zijn gegaan. Naar verluidt zou hij zich verstoppen na de aantijgingen van zijn betrokkenheid bij de illegale datalek. De politie van Telangana is op zoek naar Dakavarapu - en voert gesprekken met zijn familie in een poging zijn verblijfplaats te achterhalen.

Politie patstelling

Volgens lokale Indiase persbronnen heeft het lopende onderzoek zich ontwikkeld tot een impasse tussen de politie en politici uit Telangana en Andhra Pradesh. De spanningen tussen de twee naburige politiediensten begonnen toen politieagenten van Andhra Pradesh zondag naar Hyderabad reisden om data-analist Reddy te arresteren.

Het is nog niet duidelijk of die arrestatie is bevolen door ambtenaren van TDP. De poging tot arrestatie van de data-analist die klachten heeft ingediend tegen TDP en IT Grid heeft echter geleid tot corruptie. President van Telangana Rashtra Samithi-partij, K Taraka Rama Rao, berispte de hoofdminister van TDP, Chandrababu Naidu, voor de betrokkenheid van zijn partij bij de datalek.

Partijembleem van Telangana Rashtra Samithi

In verklaringen aan de pers herinnerde Rao mensen eraan dat klokkenluiders applaus moeten krijgen in plaats van veroordeeld te worden. Tijdens zijn opmerkingen benadrukte Rao dat de politie van Andhra Pradesh Reddy onrechtmatig had misbruikt toen ze hem in hechtenis probeerden te nemen, eraan toevoegend dat het leek alsof de regering van Andhra Pradesh ergens bang voor was.

"De klager woonde hier en zijn klacht had betrekking op een misdrijf gepleegd door een lokaal bedrijf. Welke zaken heeft de politie van Andhra Pradesh in dit geval??"

In een reactie op de poging tot arrestatie van Reddy voegde Telengana Police Commissioner Sajjanar eraan toe:

"Andhra Pradesh politie heeft opzettelijk tussenbeide gekomen in het onderzoek naar datalekken en er is al een zaak aangespannen tegen AP Police in politiebureau KPHB voor het bedreigen van de klager."

Juridische stappen?

Sindsdien is aangekondigd dat de partij TDP van Andhra Pradesh overweegt gerechtelijke stappen te ondernemen tegen de politie van Telangana voor het in beslag nemen van gegevens van private partijen tijdens haar invallen op IT Grids-kantoren. Dit zou betekenen dat de TDP-partij zich ervan bewust is dat IT Grid informatie van private partijen op haar servers bewaart.

Telengana Police Commissioner Sajjanar beloofde dat het onderzoek zou doorgaan en dat ze onvermoeibaar zouden werken om de omvang van illegale datapraktijken door IT Grid en TDP te achterhalen.

"Niemand heeft het recht om gevoelige en persoonlijke gegevens zoals Aadhaar en andere informatie te onderzoeken. We zullen dit probleem voorleggen aan CEC- en UIDAI-autoriteiten en ook Amazon-autoriteiten vragen om meer informatie te geven over de gegevens die zijn opgeslagen op hun webservers."

TDP-woordvoerder, Panchumarthi Anuradha, heeft een verklaring vrijgegeven waarin de claims worden weerlegd:

"De TDP heeft de gegevens via zijn eigen bronnen verkregen. De afgelopen vier maanden hebben 47.000 oneven standhouders van de partij dagelijks contact gehad met 3,5-4 lakh-kiezers en krijgen ze details zoals het aantal familieleden, middelen van bestaan, de voordelen met overheidsregelingen en waarvoor partij gaan ze stemmen. Al deze dingen worden gedaan door de partij, voor de partij. Als iemand twijfels heeft over de gegevens, kan deze zich wenden tot de AP-politie of de kiescommissie."

Afbeelding credits: posteriori / Shutterstock.com, Billion Photos / Shutterstock.com

Als dit verhaal je ertoe heeft aangezet om je online privacy serieus te nemen, kun je overwegen om een ​​VPN te gebruiken wanneer je online bent. Bekijk de pagina van onze beste VPN-service voor een lijst met onze topkeuzes.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me