De dubbele moordzaak roept de vraag op: luistert Alexa naar onze gesprekken in de omgeving?

luistert amazon echo naar jou?

Een rechter uit New Hampshire heeft Amazon een bevel gegeven om opnames over te dragen van een Echo-apparaat dat mogelijk cruciaal bewijsmateriaal kan bevatten in de dubbele moordzaak van de staat New Hampshire tegen Timothy Verrill.

Ergens tussen 27 januari en 29 januari 2017 beweren aanklagers dat Verrill twee vrouwen dood heeft gestoken in een huis in Farmington, New Hampshire. Christine Sullivan en Jenna Pellegrini werden enkele dagen later gevonden onder een zeil in de achtertuin van het pand met het moordwapen begraven nabij hun lichamen. Verrill werd beschuldigd van twee tellingen van moord in de eerste graad en pleitte niet schuldig aan de moorden. Hij zit momenteel in de gevangenis in afwachting van zijn proces dat in het voorjaar van volgend jaar van start gaat.

De sleutel tot de zaak van de staat tegen Verrill zou heel goed de audio-inhoud op de servers van Amazon kunnen zijn vanaf een Echo-apparaat in de keuken van het huis waar vermoedelijk de moorden plaatsvonden. Amazon's Echo-apparaten zijn uitgerust met de spraakgestuurde Alexa digitale persoonlijke assistent, die naar bepaalde triggerwoorden luistert en vervolgens begint met het opnemen van audio. Deze audio-opnames worden vervolgens opgeslagen op de servers van Amazon totdat ze handmatig door de gebruiker worden verwijderd. Officieren van justitie hopen in de zaak dat het betreffende Echo-apparaat luisterde en opnam wat er in de woning gebeurde in de onmiddellijke tijdsperiode vóór, tijdens en na de moorden; en dat die opnames essentieel bewijs zullen bevatten om hun zaak tegen Mr. Verrill te staven.

Gerechtvaardigd of niet?

Volgens het bevel van de rechter eist de staat dat Amazon gegevens overhandigt van het Echo-apparaat dat is opgenomen van 27 januari tot en met 29 januari 2017. Het bevel rechtvaardigt het verzoek via de volgende verklaring:

"De rechtbank is van mening dat er een waarschijnlijke reden is om aan te nemen dat de server (s) en / of records die worden onderhouden voor of door Amazon.com opnamen bevatten die zijn gemaakt door de slimme Echo-luidspreker van 27 januari 2017 tot 29 januari 2017, en dat die servers bevatten informatie over alle mobiele apparaten die in die periode aan die slimme luidspreker waren gekoppeld, en dat dergelijke informatie het bewijs bevat van misdaden tegen mevrouw Sullivan, inclusief de aanval en mogelijke verwijdering van het lichaam uit de keuken, in de tijd periode van 27 januari 2017 tot 29 januari 2017. "

Als deze Echo-opnames op de servers van Amazon het belastende bewijs bevatten dat de staat vermoedt te doen, kan dit het essentiële bewijs zijn dat officieren van justitie in staat stelt een veroordeling in de zaak te krijgen.

Hoewel dit potentiële stuk audio-opgenomen bewijsmateriaal zeker nuttig kan zijn om uiteindelijk recht te doen aan dit gruwelijke incident, stelt het de inherente privacykwesties in verband met de rijkdom aan persoonlijke gegevens die we grote bedrijven bieden via dergelijke spraakgestuurde diensten in de eeuwigdurende zoektocht in twijfel. voor comfort en gemak. Amazon's Echo-luidsprekers zijn zonder twijfel enorm nuttig in een breed scala aan situaties. Met alleen je stem kun je Alexa bedienen via je Echo-luidspreker om je de weersvoorspelling te geven, je bankrekening te bekijken, je favoriete muziek te spelen, een pizza te bestellen of je zelfs een grap te vertellen. Hoewel dit absoluut handig en soms amusant kan zijn, is het belangrijk op te merken dat deze apparaten altijd luisteren en allerlei persoonlijke gegevens van de gebruiker verzamelen.

We luisteren niet ... eerlijk

Dat gezegd hebbende, hoewel Echo-luidsprekers constant luisteren zolang de microfoon is ingeschakeld, volgens Amazon's Alexa FAQ's, "Echo-apparaten zijn ontworpen om alleen uw gekozen wake-woord te detecteren (Alexa, Amazon, Computer of Echo). Het apparaat detecteert het wekwoord door akoestische patronen te identificeren die overeenkomen met het wekwoord. Er wordt geen audio opgeslagen of naar de cloud verzonden, tenzij het apparaat het wake-woord detecteert (of Alexa wordt geactiveerd door op een knop te drukken). "

Dit is geruststellende informatie voor Echo-gebruikers, wat aangeeft dat ze volledige controle hebben over wat wel en niet is vastgelegd en opgeslagen op de servers van Amazon. Echo-gebruikers hebben ook de optie om hun stemopnamegeschiedenis te doorlopen en elke opname permanent te verwijderen. Dit kan in dit geval echter lastig zijn voor officieren van justitie, omdat ze zullen vertrouwen op het bestaan ​​van opnames die niet noodzakelijk beschikbaar of bestaand zijn.

Misschien bemoedigend voor officieren van justitie, aan de andere kant, is dat er meldingen zijn geweest van andere instanties van Alexa-apparaten die meer opnemen dan wat hun gebruikers van hen verwachten te registreren. Soms kunnen Echo-apparaten een "wake-word" of ander commando verkeerd interpreteren en beginnen met opnemen, zelfs wanneer de gebruiker niet van plan is op te nemen. Een dergelijke onbedoelde opname op het Echo-apparaat in het midden van deze zaak kan voordelig zijn voor de vervolging. Daarom is er, zelfs als er opzettelijk geen opnames op het betreffende apparaat zijn gestart, nog steeds een kans dat het apparaat andere stukjes audio heeft vastgelegd die nuttig kunnen zijn voor het geval van de staat.

Dit punt onthult echter ook de verontrustende realiteit dat deze apparaten niet volledig fool-proof zijn en niet zonder hun fouten zijn. De privacykwesties bij dit soort slimme apparaten zijn heel reëel. Ondanks de geruststellingen van Amazon over de bescherming van de privacy van hun klanten, kunnen we echt niet 100% zeker zijn over de volledige breedte van persoonlijke gegevens die ze verzamelen en wat ze opnemen via hun slimme luidsprekerapparaten.

Een woordvoerder van Amazon onthulde in een verklaring aan de Associated Press dat ze de opnames niet zouden vrijgeven "zonder een geldige en bindende wettelijke eis naar behoren gediend." Of Amazon het bevel van de rechter zal bestrijden of ermee instemt de opnames vrij te geven valt nog te bezien.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me