De grootste cache met gehackte e-mailreferenties die ooit online is ontdekt

De grootste verzameling gehackte e-mails die ooit is ontdekt, is gelekt online. De enorme cache met e-mailadresreferenties is gevonden door een beveiligingsonderzoeker op een hackforum.


Er wordt aangenomen dat de enorme schat aan gehackte e-mailreferenties medio december op het forum is geüpload. Het bestaat uit meer dan 770 miljoen e-mailadressen en wachtwoorden.

De enorme verzameling wachtwoorden is ontdekt door Troy Hunt, die de Have I Been Pwned-meldingswebsite beheert. Volgens Hunt is de cache van wachtwoorden waarschijnlijk het resultaat van verschillende, in plaats van de buit van een enkele hack.

Hunt legt op zijn website uit dat "er in totaal 1.160.253.228 unieke combinaties van e-mailadressen en wachtwoorden zijn" en "21.222.975 unieke wachtwoorden".

Volgens Hunt is het overgrote deel van de gehackte e-mailreferenties eerder online verschenen, concludeert hij dat het grootste deel afkomstig was van hacks zoals de 360 ​​miljoen MySpace-accounts die in 2008 waren teruggehaald of de 164 miljoen LinkedIn-accounts die in 2016 waren gehackt..

ben ik website gepwnd

Veel nieuwe wachtwoorden

Dat gezegd hebbende, kon de beveiligingsonderzoeker vaststellen dat ten minste 140 miljoen e-mailadressen van dit lek nog nooit in zijn Have I Been Pwned-database (HIBP) waren opgenomen.

Consumenten wordt niet alleen geadviseerd om te controleren of ze zijn getroffen door deze (of een eerdere) inbreuk door hun e-mailadres in te voeren, maar ook om door te gaan en hun e-mailwachtwoorden bij te werken om veilig te zijn.

Wat nog belangrijker is, is dat iedereen die geen dubbele factor-authenticatie op zijn e-mailaccount heeft ingesteld, dit ten zeerste wordt aangeraden, dit voorkomt dat hackers alleen een wachtwoord gebruiken.

Wachtwoordbeheerders en unieke wachtwoorden

Zoals altijd het geval is wanneer dit soort inbreuken openbaar wordt gemaakt, is het een serieuze herinnering aan de noodzaak voor consumenten om complexe en unieke wachtwoorden te gebruiken. Wanneer hacks zich voordoen, gebruiken cybercriminelen vaak inloggegevens om te proberen door te dringen tot secundaire online diensten zoals sociale media-accounts op Twitter en Facebook.

Consumenten die hetzelfde wachtwoord en e-mailadres gebruiken om toegang te krijgen tot verschillende accounts, staan ​​altijd open voor de mogelijkheid van serviceoverschrijdende penetraties. Het is om deze reden dat het voor consumenten zo belangrijk is om een ​​verscheidenheid aan unieke wachtwoorden in hun accounts te gebruiken. Wat meer is, vanwege geavanceerde brute force-technieken, is het tegenwoordig van essentieel belang dat wachtwoorden tegenwoordig moeilijk zijn.

Een lange reeks willekeurige tekens, cijfers en symbolen is altijd het beste. een echt sterk wachtwoord zal voor de meeste mensen te moeilijk zijn om te onthouden, om deze reden wordt consumenten geadviseerd om gebruik te maken van een betrouwbare wachtwoordbeheerder zoals KeePass.

KeePass

Met wachtwoordbeheerders kunnen mensen al hun accounts beschermen met sterke unieke wachtwoorden, terwijl ze slechts één wachtwoord voor de wachtwoordbeheerder zelf kunnen onthouden.

De beste wachtwoordbeheerders (KeePass of BitWarden) gebruiken end-to-end-codering om de wachtwoorden van gebruikers te beschermen. Dit is een zeer veilige methode om ervoor te zorgen dat alle accounts een uniek sterk wachtwoord hebben, omdat alleen de gebruiker de sleutels heeft. (dit betekent wel dat, vergeten, er geen manier is om de wachtwoorden van de wachtwoordbeheerder zelf te herstellen.)

Andere wachtwoordbeheerders zoals FastPass coderen de wachtwoorden op hun servers zelf en bewaren een kopie van de sleutel. Dit maakt accountherstel mogelijk, maar is lang niet zo veilig.

Dit geldt voor jou!

Ten slotte is het voor iedereen die denkt dat ze niet zijn doorgedrongen - het is vermeldenswaard dat cybersecurity-experts zoals

Jake Moore bij ESET UK "het is een hele prestatie om het afgelopen decennium geen e-mailadres of andere persoonlijke informatie te hebben overtreden."

Vergeet niet dat zelfs high-tech technische persoonlijkheden zoals Mark Zuckerberg van Facebook accountovertredingen hebben, dus alleen maar aannemen dat dit u niet is overkomen is geen goede manier van denken.

Update uw wachtwoorden regelmatig en zorg ervoor dat ze lang en complex zijn met een combinatie van standaardletters, hoofdletters of zorg ervoor dat ze uniek en robuust zijn met behulp van een wachtwoordbeheerder

nieuws over dergelijke datalekken heeft u aan het denken gezet om voorzorgsmaatregelen te nemen met uw eigen digitale privacy, kijk op onze beste VPN-dienstenpagina voor meer informatie.

Afbeelding credits: GoodStudio / Shutterstock.com

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me