De verontwaardiging van John Oliver over netneutraliteit veroorzaakt FCC-storingen

Eén ding is zeker, cabaretier John Oliver is gepassioneerd door netneutraliteit. Het aandringen van zijn kijkers om de website van de Federal Communications Commission (FCC) met opmerkingen te bombarderen, heeft geleid tot een tsunami van klachten die de site hebben gecrasht. Dit is blijkbaar niet de eerste keer dat een gepassioneerd Oliver's pleidooi voor zijn publiek een storing bij de FCC heeft veroorzaakt.

Terug in 2014, de Democratisch gecontroleerde FCC bandied over vragen en theoretiseerde over Internet Service Providers (ISP's) kosten voor dingen zoals snellere service. De hartstochtelijke smeekbeden van John Oliver tegen zijn publiek zorgden ervoor dat de FCC-site crashte. Sindsdien heeft de FCC de site geüpgraded, maar niet goed genoeg om de nieuwste zondvloed het hoofd te bieden.

De HBO-netwerkhost is niet oplettend over wie het doel van zijn FCC-ijver is. Destijds verwees hij naar de FCC-voorzitter, democraat Tom Wheeler, als een "dingo" voor het zelfs overwegen om ISP's zoveel prijszettingsvermogen te geven. Misschien deels als gevolg van Oliver's woede over dit onderwerp, heeft Wheeler uiteindelijk regels uitgevaardigd die betaalde snelstroken verbood.

Wat John Oliver van vandaag de FCC en zijn Republikeinse voorzitter Ajit Pai vindt, hoeft men alleen maar te kijken naar de URL waarnaar hij zijn discipelen verwijst om te protesteren tegen de voorgestelde wijzigingen in de regels - gofccyourself.com. Het vorige debat over netneutraliteit leverde vier miljoen reacties op, maar er is nog genoeg tijd om dat record te verbreken. In slechts enkele dagen zijn al 80.000 reacties ontvangen.

Netneutraliteit II: afgelopen week vanavond met John Oliver (HBO)

Netneutraliteit II: afgelopen week vanavond met John Oliver (HBO) Netneutraliteit II: afgelopen week vanavond met John Oliver (HBO)

Notitie

Deze video is mogelijk niet beschikbaar in uw regio. Als u verbinding maakt met een Amerikaanse server met een VPN die het deblokkeren van YouTube ondersteunt, hebt u zonder problemen toegang tot de inhoud.

De retoriek is verhoogd omdat de ante ook is verhoogd. Nu is het debat gaande of regels voor netneutraliteit überhaupt moeten bestaan. Op zijn minst zullen de regels die de breedbandbedrijven herclassificeren als nutsbedrijven onder titel II zeker worden teruggedraaid. Wat zijn rol in de saga betreft, heeft Pai passies opgestookt met zijn eigen buitensporige oratorium.

Hij hakt geen woorden wanneer hij zegt dat netneutraliteit regeert ' "dagen zijn geteld," en dat hij van plan is om een "onkruidwieder" aan verschillende FCC-voorschriften - taal die Oliver opines is "behoorlijk onheilspellend," zoals 'seriemoordenaar praten'. Het is zeker geen taal die past bij de voorzitter van een overheidsinstantie. Verder voegde Oliver toe:

"Wanneer de Code of Federal Regulations 's nachts uit het raam kijkt, is er alleen Ajit Pai die zwijgend zijn wiet whacker vasthoudt wachtend op zijn kans."

Oliver citeerde het feit dat Pai een bedrijfsjurist van Verizon was en dat zijn weergave van de regels van Wheeler als een belemmering voor investeringen in infrastructuur niet waar was:

"Wat hij hier in wezen suggereert, is dat bedrijven, zodra Titel II binnenkwam, zeiden: investeren in infrastructuur is nu veel te moeilijk, we doen het niet meer. Trek een deel van de kabel uit de grond, we gaan terug naar de telegraaf."

Om zijn zaak te ondersteunen, verwees Oliver naar een gebeurtenis in het verleden waarbij Verizon, AT&T en T-Mobile hebben voorkomen dat Google Wallet op hun telefoons is geïnstalleerd omdat het rechtstreeks concurreerde met hun eigen betaalapp-systeem, Isis.

Het probleem voor aanhangers van een echt gratis internet is dat hun stemmen te weinig zijn en dat hun verontwaardiging niet wordt weerspiegeld in de stembus wanneer de verkiezingsdagen voorbijgaan. Helaas is het aantal kijkers van tv-kabeluitgangen betrekkelijk klein en zeer liberaal, dus weerspiegelt dit niet de brede populaire consensus. Als dat zo was, zouden we nu niet in deze hachelijke situatie zitten.

De redenen hiervoor zijn veel te veel om in dit artikel aan de orde te stellen. Het volstaat te zeggen dat het probleem van de netneutraliteit van twee kanten moet zijn. Of u nu een democraat of een republikein, een liberaal of een conservatief bent, u hebt tenslotte belang bij een snel, gratis, innovatief internet.

Nu u bent gewaarschuwd en hopelijk voldoende bent opgeschud, wat kunt u doen om netneutraliteit te redden? Amerikaanse burgers moeten schrijven naar hun gekozen vertegenwoordigers in het Congres. U kunt Google hun contactgegevens of gebruik de tool van de Electronic Frontier Foundation om dit te doen. Amerikaanse burgers kunnen hun mening ook kenbaar maken door een reactie achter te laten op de website van de FCC door:

  1. Bezoek aan de ironisch genoemde webpagina Restoring Internet Freedom op de FCC-website.
  2. Klikken op + Nieuwe indiening of + Express. Tenzij u een bijlage zoals een afbeelding of document wilt toevoegen, kiest u gewoon voor + Express.
  3. Het formulier invullen. Als "Proceedings" niet automatisch voor u is ingevuld, voert u "17-108" in.
Afbeelding tegoed: LastWeekTonight / YouTube.
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me