Exclusief: gebruikt Facebook ongeautoriseerde activiteitswaarschuwingen om telefoonnummers van gebruikers te verzamelen?

Volgens een aantal Reddit-gebruikers op het populaire r / privacy-forum heeft Facebook het gebruikt "ongebruikelijke activiteit" waarschuwingen om mensen te dwingen afstand te doen van hun telefoonnummers.


Voor mensen die hun privacy op prijs stellen, lijkt het misschien opdringerig om een ​​telefoonnummer aan Facebook te overhandigen. Voor veel mensen lijkt het echter een keuze te worden tussen weglopen van een account of een telefoonnummer opgeven om weer toegang te krijgen. Historisch gezien is het zelfs bekend dat Facebook gebruikerspaspoorten vraagt ​​om hen toegang te geven tot hun geblokkeerde accounts.

Facebook-account vergrendeld bericht

Zorgwekkend is dat sommige Reddit-gebruikers geloven dat Facebook eigenlijk bluft. Ze geloven dat de claims van ongebruikelijke activiteiten nep zijn, maar hun accounts worden volledig geblokkeerd totdat ze een aantal overhandigen. Een poster had pas onlangs zijn Facebook-account geopend voor werk toen hij het verzoek ontving.

Reddit-gebruiker TuckerMcInnes schrijft:

“FaceBook & Instagram doet alsof "ongebruikelijke activiteit op uw account" zodat je ze je telefoonnummer kunt geven. Voor mijn werk vereiste ik een FaceBook- en Instagram-account. Ik heb ze in de loop van een paar weken apart gemaakt. In beide gevallen heb ik gemerkt dat na het maken van de accounts ongeveer een uur later beide services me hebben uitgelogd vanwege "ongebruikelijke activiteit" (Ik had de accounts letterlijk nog niet gebruikt) en blokkeerde verdere toegang tot ze mijn telefoonnummer konden bevestigen. "

Er lijkt steeds meer onrust te bestaan ​​dat Facebook mogelijk verdachte accountactiviteit vervalst om gebruikers te dwingen hun telefoonnummer over te dragen.

Niet alleen Facebook

Volgens veel van de rapporten die op Reddit verschijnen, maakt niet alleen Facebook gebruik van beveiligingsangsten om mensen over te halen om afstand te doen van hun telefoonnummers. Een Ierse gebruiker die langs de Reddit-handle eirereddit gaat, schrijft:

“Google doet hetzelfde. Ik ben gedwongen Gmail te gebruiken omdat mijn universiteit het gebruikt. Ik probeerde toegang te krijgen tot mijn e-mail vanuit de universiteit en het zei dat dat ongebruikelijke activiteit was. Ik begrijp niet eens hoe het helpen van mijn nummer hielp. Ik had naar een winkel kunnen gaan en een telefoon hebben gekocht voor € 20. Waarschijnlijk zou moeten hebben. "

Een andere poster, Deadlock93, beweert dat hetzelfde gebeurde op Twitter. Bij die gelegenheid nam de gebruiker rechtstreeks contact op met Twitter om te voorkomen dat hij zijn cijfers moest overhandigen:

“Had me dit overkomen bij het maken van een Twitter-account om contact met iemand op te nemen. Ik stak contact op met Twitter-ondersteuning en vertelde hen dat ik hun captcha had opgelost en dat ik ze deze e-mail stuur, dus het is duidelijk dat ik geen robot ben en dat ik mijn account wilde ontgrendelen. Ze verplicht. We moeten het opnemen tegen deze jongens die al onze telefoonnummers proberen te pakken. '

E-mailklanten hebben het fenomeen ook ervaren. Reddit-gebruiker kpham12 reacties:

“Heeft iemand hetzelfde probleem met Outlook? Ik heb zojuist een eenvoudig nieuw Outlook-account gemaakt, gebruik het account nooit voor een siteregister, maar kreeg hetzelfde te horen en vroeg om mijn telefoonnummer. "

Proberen Facebook en andere technologiebedrijven ons bang te maken om afstand te doen van onze informatie? Of is er iets legitiem dat deze ongebruikelijke activiteitswaarschuwingen veroorzaakt? Als een account gloednieuw is, lijkt het onwaarschijnlijk dat deze door een hacker is aangetast, maar sommige Reddit-gebruikers beweren dat ze hun account net hebben geopend - en deze nauwelijks hebben gebruikt.

Aan de ene kant is het mogelijk dat de gebruikers in het verleden al slachtoffer waren geworden van hacken. Als dit het geval is, en iemand heeft zijn machine al geïnfecteerd met een keylogger Trojan, is het mogelijk dat een hacker heeft geprobeerd toegang te krijgen tot hun nieuw geopende Facebook-account.

Ten tweede is het mogelijk dat proxy- of VPN-gebruik deze Facebook-gebruikers markeert als onregelmatige activiteit. Het is niet onmogelijk dat Facebook accounts vergrendelt op basis van het feit dat het onwaarschijnlijk is dat iemand zich in dezelfde periode in twee landen of meer bevindt.

Of Facebook iets ongewoons doet, of dat de geautomatiseerde systemen niet werken, is niet zeker, maar het vertrouwen van het publiek in Facebook is sinds het Cambridge Analytica-schandaal wankel en dergelijke eigenaardigheden helpen niet.

We hebben contact opgenomen met Facebook voor commentaar, maar op het moment van publicatie hadden ze nog niet gereageerd.

Als dit verhaal u heeft gevraagd uw gegevens te beveiligen, kunt u overwegen een VPN te gebruiken. Zie onze beste VPN voor 2019-gids voor meer informatie.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me