Gaming Industry Leak: hackt AI gebruikersaccounts?

Er zijn online documenten gelekt die licht lijken te werpen op het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) door de computergamesindustrie om de advertentie-inkomsten en gameverkoop te verhogen. De vertrouwelijke documenten verschenen twee dagen geleden op Imgur en hebben de ronde gedaan op Twitter. De gelekte documenten, als ze echt zijn, onthullen de angstaanjagende inspanningen die de computerspelindustrie bereid is te doen om te snuffelen op gamers die AI gebruiken.

"Raad gebruiker inkomen"

De documenten vermelden dat bewakingsgegevens worden verzameld om gedetailleerde profielen over gebruikers samen te stellen. In één voorbeeld worden gerichte smartphones gemonitord wanneer ze hoge snelheden bereiken en "op een weg met Google maps" rijden. Wanneer dit gebeurt, gebruikt AI passieve luistechnologie om de microfoon van de smartphone in te schakelen. Volgens de documenten gebruikt de AI vervolgens "motorgeluiden van onze motorruis hashlib om het type auto te detecteren voor het schatten van inkomsten".

De angstaanjagende documenten beweren ook dat telefoons worden gecontroleerd om te zien of ze acht uur of langer op dezelfde locatie blijven. Als dit waar blijkt te zijn, wordt het doel gemarkeerd als "thuis". De niet-bevestigde documenten leggen vervolgens de gedetailleerde controle uit die plaatsvindt in het huis van een gebruiker:

“Wanneer u thuis bent, controleert u het gebied met de gemeenschappelijke loopruimte. Combineer met informatie over het aantal trappen dat is verzameld op basis van audiopatronen. Guess vierkante meters van huis. "

In een sectie die is gemarkeerd als "Schema" Z "Locatie en lokale gegevens", wordt uitgelegd hoe gamers tijdens daglichturen worden gemonitord op een mogelijke werklocatie, voordat wordt vermeld:

“Kruisverwijzing gemiddeld inkomen in gebied. Denk aan gebruikersinkomsten. Denk aan luxe, entertainment en gamingbudgetten voor gebruikers. "

Bed Smartphone

Thuis relaxen?

Een deel van het document met het label "Voorbeeld hoogtepunt" legt vervolgens uit hoe werd besloten dat "gamesessies met een hoge bonus tijdens ontspannen tijden paradoxaal genoeg niet de tijd zijn om premium engagement aan te moedigen."

Volgens dat deel van de gelekte documenten worden gebruikers gemonitord met behulp van GSM-gegevens om erachter te komen wanneer ze "liggen"" en hebben "de telefoon op schoot in hun slaapkamer ”. Op dat moment worden gebruikers getarget met gratis bonussen en “niet-inkomsten genererende gameplay-advertenties." Volgens het lek ontmoedigt de AI op dit moment premium-advertenties ernstig.

Interessant is dat het document beweert dat de AI een specifieke correlatie heeft gevonden tussen het niet aanbieden van premium-inhoud in deze "ontspannende tijden" en "verhoogde inkomsten in de volgende dagen".

Alsof dit niet genoeg was, luistert de AI ook, niet alleen naar zoekwoorden, maar ook naar 'niet-woordgeluiden'." Voorbeelden zijn magnetrongeluiden en zelfs kauwgeluiden, die worden gebruikt om te raden of verpakte maaltijden zijn geconsumeerd. Zelfs een soort voedsel wordt geschat door de AI-software (chips, spaghetti, enz.).

Andere geluiden die interessant worden geacht, zijn huilen, schreeuwen, lachen, deuren dichtslaan en vele anderen. Volgens het document is er in feite een bibliotheek van ongeveer 500.000 "niet-woordgeluiden" die kunnen worden verwerkt en gecatalogiseerd.

AI neemt ook nota van gebeurtenissen die ertoe leiden dat een speler zijn echte leven prioriteit geeft boven een spel. Deze worden aangeduid als "Afleidingsgebeurtenissen." AI luistert en probeert te raden wanneer die afleidingen voorbij zijn, en probeert vervolgens de gebruiker ertoe aan te zetten opnieuw te spelen - soms met behulp van gerichte advertenties op sociale media.

Social Engineering Games

Psychologische manipulatie versus sociale engineering

Een sectie gemarkeerd met "Schema K" legt uit hoe psychologische manipulatie wordt gebruikt om gebruikers te dwingen tot het doen van aankopen. Volgens die paragraaf heeft de industrie een 'terugslag' gezien tegen psychologische manipulatie ten gunste van social engineering - die door gebruikers wordt gezien als ontwikkelaars die 'de game proberen te verbeteren'.

Voorbeeld K1 legt echter uit dat gebruikers kunnen worden gemanipuleerd om de spellen te kopen die mensen op hun vriendenlijst ook kopen door hen te laten denken "iedereen doet het, en ik wil er gewoon bij horen: wat is het kwaad?" AI kan wachten tot spelers moe zijn na lange gamesessies. Op dit moment kan AI de kleur van gratis en betaalde speltitels (meestal blauw en rood) omkeren om "een speler per ongeluk te misleiden om een ​​aankoop te doen".

Hackerspellen

Gehackte gegevensdumps gebruiken?

Ongelooflijk, het wordt erger. Volgens de gelekte documenten gebruikt de gamingindustrie ook gehackte gegevensdumps om extra gegevens over gebruikers te verzamelen. Een sectie met het label "Schema O" legt uit "hoe we zijkanaalgegevens verzamelen":

“Een gebruiker meldt zich aan voor de service met een e-mail die hij elders gebruikt. Die profielen kunnen worden geïntegreerd met hun huidige profiel. Als het telefoonnummer voor 2-Factor elders wordt gebruikt, kunnen die andere profielen ook worden gecombineerd. Het ingediende wachtwoord is geheim, maar de MD5-hash ervan kan slim worden gemetaseerd voordat het wordt samengevoegd met andere details van de gebruiker.

“Als de gebruiker deel uitmaakte van een andere site of service voordat deze werd gehackt, zullen vergelijkbare details worden gevonden. Vroeger postten hackers openlijk datadumps naar pastebin voordat die gebruikers geld waard bleken te zijn voor datamakelaars. Nu verdoezelen ze vanwege slechte gewoonten de stortplaatsen die door bedrijven als wij kunnen worden opgevangen, slechts enigszins. ”

Het is vermeldenswaard dat het laatste gedeelte is gemarkeerd met een handgetekende pijl met de woorden "geef niet toe dat we dit doen", ernaast geschreven.

Game Industry Leak 1

Bescherm jezelf!

Voorlopig valt nog te bezien of deze gegevensdump echt is gebleken. Wat we wel weten is dat passieve luistechnologie en AI echt zijn, en met de juiste machtigingen kunnen apps inderdaad mensen monitoren die zowel GSM-gegevens als de microfoon gebruiken. Als zodanig lijken deze documenten verdovend bewijs te zijn over hoe de gamingindustrie AI gebruikt om smartphonegebruikers onder streng toezicht te plaatsen.

Zoals altijd is het belangrijk dat smartphonegebruikers op hun hoede zijn voor de apps die ze installeren. Controleer altijd op invasieve machtigingen voordat u akkoord gaat met het installeren van een app of game. Als een spel toestemming vraagt ​​om de microfoon te gebruiken, moet u er rekening mee houden dat dit soort bewaking kan plaatsvinden.

Ten slotte worden gebruikers eraan herinnerd dat grote hacks en datadumps regelmatig plaatsvinden. Die hacks worden vaak online gelekt en onthullen de wachtwoorden en gebruikersnamen van mensen voor populaire online sites en services. Die wachtwoorden kunnen ook worden verkocht aan de hoogste bieder op het deep web. Als een gehackte gebruikersnaam en wachtwoord ook op een andere site wordt gebruikt, kunnen hackers gemakkelijk toegang krijgen tot deze andere online services.

Volgens deze gelekte documenten gebruikt AI-software mogelijk ook eerder gehackte gegevens om toegang te krijgen tot diensten van derden. Als dit gebeurt, kunnen gamebedrijven gebruikmaken van secundaire services om gebruikers onder toezicht te plaatsen en een gedetailleerd profiel over hen op te bouwen.

Vooralsnog moeten deze ernstige aantijgingen nog bewezen worden. Gebruikers worden echter eraan herinnerd om altijd sterke unieke wachtwoorden te gebruiken voor al hun verschillende online accounts - om het voor bedrijven veel moeilijker te maken om dergelijke praktijken te gebruiken.

De meningen zijn van de schrijver.

Titel afbeelding tegoed Robnroll / Shutterstock.com

Afbeelding credits: Parinya Feungchan / Shutterstock.com, Trueffelpix / Shutterstock.com, REDPIXEL.PL/Shutterstok.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me