Guccifer 2.0 DNC Hack beweert pro-Clinton corruptie

Een datadump van een hacker met de naam Guccifer 2.0 heeft de afgelopen 48 uur voor veel opschudding gezorgd op Twitter. De datadump, die zaterdag werd vrijgegeven via een WordPress-site, is de tweede in zijn soort van de toepasselijk genaamde hacker die de verantwoordelijkheid heeft genomen voor de recente hack van de Democratic National Committee (DNC).


De gegevensdumps (waarvan de tweede door Tweepers wordt aangeduid als # Guccifer3), worden overal door mensen vereerd omdat ze tot nu toe grote hoeveelheden corruptie hebben onthuld in het presidentiële ras. In het bijzonder met betrekking tot interne steun van de DNC - dat wordt gevoeld komt neer op optuigen van verkiezingen voor presidentiële kandidaat Hillary Clinton.

Interne memo's gestolen uit de DNC door Guccifer 2.0, tonen aan dat Clinton al in mei 2015 werd aangeduid als de Democratische kandidaat. Onthullend dat de enorme steun die collega Democratische kandidaat, Bernie Sanders, genoot tijdens de voorverkiezingen altijd voorbestemd was voor mislukking. Het nieuws is enorm aanmoedigend voor aanhangers van Sanders, die nu het gevoel hebben dat ze aan een gebogen verkiezingsproces zijn onderworpen.

Tijdens de primaire race, is het idee gesuggereerd (door Sanders supporters) dat de berichtgeving van de Mainstream Media over Clinton waarschijnlijk heeft bijgedragen om de Democratische race haar kant op te tikken. Onder de nieuw gepubliceerde documenten zijn er echter aanwijzingen voor rokende wapens van directe samenspanning tussen de reguliere media en de DNC om Clinton te helpen als de democratische kandidaat tijdens het verkiezingsproces.

In een brief van mei 2015 met als onderwerp 'GOP-presidentskandidaten 2016', worden details uitgelegd van 'een voorgestelde strategie voor positionering en openbare berichtgeving rond het Republikeinse presidentiële veld van 2016.' Een deel van dat plan is als volgt bepaald;

"Onze doelen in de komende maanden zullen zijn om het Republikeinse veld en de uiteindelijke kandidaat te omkaderen en een contrast te bieden tussen het GOP-veld en HRC."

Duidelijk bewijs, zo lijkt het, dat HRC (Hillary Clinton) werd verzorgd voor de Democratische kandidatuur. Verder in de brief wordt HRC opnieuw rechtstreeks genoemd op een manier die suggereert dat de DNC een gezamenlijke nadruk legt op Clinton die de Democratische overwinning behaalt:

‘Gebruik specifieke hits om het water te modderig te maken rond ethiek, transparantie en campagnefinancieaanvallen op HRC.’

# Guccifer3 DNC clinton

Media 'light-touch' rapportage van Guccifer 2.0-lek

Zelfs in het licht van deze vernietigende DNC-gegevensdumps, hebben de reguliere media zich vooral geconcentreerd op de delen die de geplande strategie van de DNC aantonen om Republikeinse kandidaten te schaden, waaronder onverwacht sterke GOP-wildcard Donald Trump.

Een ander gedeelte, getiteld ‘Reporter Outreach’, toont een onmiskenbare wil om specifiek de media op een oneerlijke manier te beïnvloeden:

‘Via DNC en anderen moeten we achtergrondbriefings gebruiken, ons voorbereiden op reporters voor interviews met GOP-kandidaten, off-the-recordgesprekken en tegenpitches om verhalen zonder vingerafdrukken te helpen pitchen en verslaggevers gebruiken om een ​​boodschap te sturen. '

‘Zowel de DNC als externe groepen zijn op zoek naar evenementen en druk op de omliggende Republikeinse evenementen om onze berichten in hun pers op te nemen en hen te dwingen vragen te beantwoorden over belangrijke kwesties.’

Hoewel dit voor sommige mensen misschien niet overdreven schadelijk lijkt, en het tegenwoordig zeker een normale praktijk is voor partijen om hun concurrentie aan te vallen, toont de brief zeker de wil van de DNC om de media rechtstreeks te beïnvloeden.

Die strategie lijkt sterk te hebben gewerkt in het voordeel van Hillary Clinton - volgens decisiondata.org - wiens bevindingen aantonen dat er een 'schokkende' media-black-out was op het grote aantal supporters dat opdook naar de bijeenkomsten van Sanders (duizenden en vaak veel meer) dan HRC kreeg).

Amusant, ondanks de gegevensdump (waarvan de authenticiteit niet is geweigerd door de DNC), houdt de DNC vast aan zijn beweringen dat de hack is gepleegd door geavanceerde Russische (mogelijk overheids- of FSB) functionarissen. Dat geloof staat nu ter discussie, gezien de bewering van Guccifer 2.0 dat hij alleen handelde:

‘Wereldwijd bekend cybersecuritybedrijf CrowdStrike heeft aangekondigd dat de servers van het Democratic National Committee (DNC) zijn gehackt door 'geavanceerde' hackergroepen. Ik ben erg blij dat het bedrijf mijn vaardigheden zo hoog heeft gewaardeerd))) Maar in feite was het gemakkelijk, heel gemakkelijk. ’

Van hun kant in het verhaal heeft de Russische regering de betrokkenheid bij de hack geweigerd. Of het nu een eenzame hacker is (zoals beweerd), of niet, de mogelijkheid dat het een Russische hacker is, blijft natuurlijk een redelijke optie - en er zijn zeker voldoende aanwijzingen dat het een Russische spreker is - waarschijnlijk met behulp van een Russisch toetsenbord.

Het lijkt ook duidelijk dat wie de hacker ook is; ze zullen waarschijnlijk hun uiterste best doen om de ogen af ​​te wenden van de werkelijke aard van hun identiteit om te voorkomen dat ze worden betrapt zoals de oorspronkelijke naamgenoot van Guccifer.

Voor degenen die het niet weten, is deze nieuwste klokkenluider vernoemd naar de oorspronkelijke Guccifer-hacker: de Roemeense cyber-hacktivist die zich in 2013 schuldig maakte aan een reeks hacks waarbij een aantal Amerikaanse overheidsfunctionarissen betrokken was. Inclusief e-mails tussen Sidney Blumenthal en Hillary Clinton illegaal verzonden op een 'onbeveiligde persoonlijke e-mail' waarin de Benghazi-terreuraanval van 2012 in Libië (onder andere) wordt genoemd.

Guccifer wacht momenteel op veroordeling in de gevangenis van Alexandria in Virginia, nadat hij uit Roemenië aan de VS is uitgeleverd om te worden aangeklaagd wegens het hacken van overheidsfunctionarissen. Guccifer, wiens echte naam Marcel Lazăr Lehel is, pleegde schuldig aan de beschuldigingen tegen hem. Volgens een verklaring van het ministerie van Justitie:

'In een verklaring met feiten die bij zijn pleidooi was ingediend, gaf [Lehel] toe dat hij van ten minste oktober 2012 tot januari 2014 opzettelijk ongeoorloofde toegang had verkregen tot persoonlijke e-mail- en sociale media-accounts van ongeveer 100 Amerikanen, en hij deed dit op onwettige wijze de persoonlijke informatie en e-mailcorrespondentie van zijn slachtoffers verkrijgen. Zijn slachtoffers waren een direct familielid van twee voormalige Amerikaanse presidenten, een voormalig lid van het Amerikaanse kabinet, een voormalig lid van de Amerikaanse Joint Chiefs of Staff en een voormalig presidentiële adviseur, gaf hij toe. [Lehel] gaf toe dat hij in veel gevallen publiekelijk de privé-e-mailcorrespondentie, medische en financiële informatie en persoonlijke foto's van zijn slachtoffers had vrijgegeven. '

Wat Guccifer 2.0 betreft, het lijkt erop dat deze eerste twee vernietigende gegevensdalingen (waaronder scores van vermeende DNC financiële rapporten met de details van enorme donaties en hun donoren) nog maar het begin zijn. Op de WordPress-pagina's heeft de hacker beloofd duizenden extra documenten en e-mails vrij te geven die (hij beweert) die al zijn doorgestuurd naar Wikileaks (waarvan wordt aangenomen dat ze deze te zijner tijd zullen publiceren).

Een interessante ontwikkeling is het feit dat Wikileaks zojuist een nieuwsgierige torrent heeft uitgebracht die 'Wikileaks Insurance' wordt genoemd. Tot nu toe is de inhoud van die bestanden onbekend omdat de coderingssleutel nog niet is vrijgegeven. Wikileaks heeft gezegd dat de torrent zal fungeren als een ‘dodemansknop’ als ze problemen hebben met het maken van een toekomstige release (die de klokkenluidersorganisatie binnenkort wil doen).

Of dit effect zal hebben op de presidentiële race valt nog te bezien. Als Hillary Clinton tot nu toe in de watten wordt gelegd, is Clinton waarschijnlijk gefaseerd verder gegaan door deze nieuwste onthullingen. Onaanraakbaar is zeker een woord dat te binnen schiet.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me