Hoe CloudFlare en ReCaptcha het internet verpesten (en wat te doen)

Iedereen heeft last van dat vervelende moment wanneer CloudFlare hen een Google ReCaptcha bedient. Vaak kan de captcha een beetje lastig zijn - wat resulteert in mislukking en meerdere pogingen. Als je bijzonder veel pech hebt, kan je worden gevraagd om op afbeeldingen van verkeerslichten, straatnaamborden of zebrapaden te klikken - tot vijf keer - voordat ReCaptcha van Google eindelijk accepteert dat je een mens bent. Dit is volledig irritant en een enorme verspilling van tijd. En geloof het of niet, het kan eigenlijk onnodig worden opgelegd aan mensen om de machine learning-systemen van Google te helpen opleiden.

recaptcha

Wat is een CAPTCHA?

CAPTCHA staat voor Compleet geautomatiseerde openbare Turing-test om computers en mensen uit elkaar te houden. Captcha-systemen werden oorspronkelijk in 1997 voorgesteld om kwaadaardige online bots te herkennen. Het internet staat vol met bots (geautomatiseerde systemen) die proberen toegang te krijgen tot websites en diensten, voornamelijk voor kwaadwillende doeleinden.

Bots helpen malware te verspreiden, DDoS-aanvallen uit te voeren, emmerladingen spam te verzenden, inloggegevens van mensen te stelen, in te loggen bij diensten om frauduleuze aankopen te doen en vele andere snode online activiteiten uit te voeren.

reCaptcha is in 2009 overgenomen door Google en is de populairste smaak geworden van het bot-busting captcha-systeem.

CloudFlare en ReCaptcha - waarom de pijn?

CloudFlare is een content delivery network (CDN) dat diensten levert voor ongeveer 7% van websites over de hele wereld. Het is een van de grootste wereldwijde CDN's en het netwerk heeft een enorm aantal verbindingen met internetuitwisselingspunten. De primaire taak van CloudFlare is om te versnellen hoe lang het duurt voordat websites zijn geladen.

CloudFlare biedt echter ook DDoS-bescherming (en andere websitebeveiligingsservices) door IP-adressen te markeren waarvan zij denkt dat het bots zijn. Wanneer een IP-adres wordt gemarkeerd als een potentiële bot, worden mensen die dat IP gebruiken gedwongen een ReCaptcha in te vullen.

Stress uit je haar trekken

Onder bepaalde omstandigheden moeten consumenten meerdere keren een ReCaptcha invullen; soms meerdere minuten tegelijk. Dus waarom is dit het geval? En, is ReCaptcha van Google kapot?

Het antwoord op deze vraag is vrij complex. Maar kort gezegd, wanneer u Google's ReCaptcha invult, hoeft u niet alleen door hoepels te springen om slechte robots te stoppen - u helpt ook Google's machine learning-algoritmen te trainen (en Google een hoop geld te besparen door een tijdelijke Google te worden werknemer).

Waarom word ik uitgekozen om een ​​reCaptcha in te vullen?

Als u thuis internet gebruikt en niets ongewoons doet, hoeft u niet vaak een reCaptcha in te vullen. De meeste mensen krijgen alleen een captcha als ze proberen iets te kopen. Dit voorkomt dat bots brute wachtwoorden afdwingen of frauduleuze aankopen doen (of meerdere aankopen). Bovendien moet een captcha meestal net zo eenvoudig zijn als klikken op "Ik ben geen robot".

Mensen die openbare wifi in hotels en coffeeshops gebruiken, kunnen echter merken dat ze veel vaker een ReCaptcha krijgen. Dit komt door het grote aantal mensen dat internet gebruikt vanaf die specifieke locatie - wat er soms toe leidt dat een IP-adres op de zwarte lijst wordt geplaatst door CloudFlare voor problematisch gedrag.

Als de activiteiten van een internetgebruiker ervoor zorgen dat CloudFlare een openbaar wifi-IP-adres markeert, zal iedereen die die wifi-hotspot gebruikt, plotseling veel ReCaptcha-aanvragen moeten invullen. Het systeem is temperamentvol en de meeste internetgebruikers zijn het erover eens dat CloudFlare te agressieve firewallregels heeft (die de ReCaptcha uitschakelen).

Op sommige plaatsen is het niet ongewoon dat enorme blokken IP-adressen op de zwarte lijst worden geplaatst. Het resultaat voor mensen op die plaatsen? Regelmatig een ReCaptcha moeten invullen. Dit is bijvoorbeeld gebeurd met consumenten in Zuidoost-Azië die bitter hebben geklaagd over de agressieve firewall-regels van CloudFlare (soms zelfs kiezen om websites te boycotten die hen dwingen een ReCaptcha in te vullen vanwege CloudFlare).

Waarom laat CloudFlare dit gebeuren?

Gezien het werk van CloudFlare is het laden van pagina's te versnellen, lijkt het redelijk om de vraag te stellen waarom 's werelds grootste CDN Google op deze manier het internet laat ruïneren.

Tot zijn eer is het gebruik van reCaptcha door CloudFlare niet bijzonder verdacht. ReCaptcha wordt beschouwd als "de toonaangevende CAPTCHA-service", omdat reCaptcha tegenwoordig bedoeld is om op een "onzichtbare" manier te werken.

In de praktijk is dit niet altijd het geval. Met zoveel mensen die door ReCaptcha frustratie en problemen ervaren, zou je hopen dat CloudFlare zijn aanzienlijke invloed zou gebruiken om meer ophef te maken (vooral gezien het feit dat de CEO van CloudFlare de CEO van Google persoonlijk kent).

Dit wordt des te urgenter als internetgebruikers (onterecht) worden gedwongen om door extra hoepels te springen om Google te helpen zijn geautomatiseerde systemen op te leiden. CloudFlare, doe alsjeblieft iets, in godsnaam!

VPN met servers op de achtergrond

De reCaptcha-oplossing: een VPN

Mensen die ziek zijn van CloudFlare's implementatie van reCaptcha kunnen een Virtual Private Netork (VPN) gebruiken om het probleem te bestrijden. Met een VPN kan iedereen zijn echte IP-adres verbergen om te voorkomen dat CloudFlare zijn zwarte IP-adres detecteert.

Als u zich afvraagt ​​of het IP-adres dat u gebruikt op de zwarte lijst staat, kunt u dit controleren door:

  1. Uw IP-adres achterhalen door deze website te bezoeken

  2. Ga naar Project Honey Pot en voer het IP-adres in om de status te achterhalen.

Als het IP-adres zoiets zegt als: "Het Project Honey Pot-systeem heeft gedrag gedetecteerd van het IP-adres dat consistent is met dat van een woordenboekaanvaller", een VPN kan inderdaad helpen. Een andere optie is om te vragen of deze op de witte lijst wordt geplaatst.

Ik gebruik een VPN, maar ik ondervind nog steeds problemen

Een probleem is dat CloudFlare soms IP-adressen op een zwarte lijst plaatst van VPN's, proxy's en Tor-exitknooppunten. Dit betekent dat sommige mensen die een VPN gebruiken, vaker ReCaptcha-aanvragen tegenkomen, in plaats van minder.

Als u geen VPN gebruikt en veel reCaptcha-aanvragen ondervindt, kunt u zich het beste abonneren op een bekende premium VPN-service. Van alle aanbevolen VPN's is bekend dat ze helpen bij het oplossen van het vervelende CloudFlare reCaptcha-probleem.

Als u momenteel een VPN gebruikt, maar nog steeds veel reCaptcha-aanvragen ondervindt, is het de moeite waard om verbinding te maken met een andere server. Dit komt omdat het waarschijnlijk is dat slechts één VPN-server wordt beïnvloed. Neem contact op met uw VPN-provider als het probleem zich blijft voordoen. Als uw VPN-provider u niet kan helpen, moet u mogelijk overschakelen naar een van onze aanbevolen providers.

Vraagtekens

Waarom staan ​​VPN-servers op de zwarte lijst van CloudFlare?

Meestal heeft CloudFlare een IP-adres op een zwarte lijst gezet omdat een van de klanten van de VPN het IP-adres heeft gebruikt om mensen te spammen of een andere zwarte lijst uit te voeren.

VPN's hebben regels die hun abonnees vragen geen kwaadaardige activiteiten uit te voeren. Soms profiteren abonnees echter van het zero-logs-beleid van de VPN door activiteiten uit te voeren die in strijd zijn met de servicevoorwaarden.

Blokkeert CloudFlare expres VPN's?

Het is vermeldenswaard dat CloudFlare zijn eigen VPN-service heeft gelanceerd genaamd CloudFlare Access. Deze VPN concurreert rechtstreeks met andere commerciële en bedrijfs-VPN's. Het zou daarom niet verwonderlijk zijn als CloudFlare VPN-IP-adressen op de zwarte lijst begon te plaatsen om mensen aan te moedigen zich in plaats daarvan op hun eigen service te abonneren.

Of dit al gebeurt is niet duidelijk, maar er zijn meldingen geweest van specifieke VPN-gebruikers (zoals Private Internet Access-abonnees) die op regelmatige basis een reCaptcha krijgen aangeboden wanneer hun VPN is verbonden. De tijd zal het leren, maar voorlopig lijkt CloudFlare niet bijzonder gemotiveerd om de dag te redden.

Afbeelding credits: Maridav / Shutterstock.com, Funtap / Shutterstock.com, Nikolaeva / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me