Hoe u veilig kunt blijven tijdens het reizen

Wanneer u op vakantie gaat of voor zaken reist, is iedereen gewend aan het nemen van bepaalde reisbeveiligingsmaatregelen. Pre-planning van routes, het plaatsen van kleine hangsloten op koffers en het gebruik van reischeques in plaats van bijvoorbeeld geld. Hoewel dit volkomen redelijke overwegingen zijn, moeten mensen tegenwoordig een hele nieuwe reeks digitale risico's overwegen als ze niet willen dat hun reis naar huis rampzalig eindigt.

Het eerste ding om te overwegen zijn WiFi-netwerken. Vervelende cybercriminelen met slechte bedoelingen kunnen gemakkelijk toegang krijgen tot slecht ingestelde WiFi-netwerken - soms vanwege kwetsbaarheden in oude commerciële routers. Dat is de reden waarom officiële luchthavens, hotels, restaurants, cafés en andere openbare wifi-netwerken je ongelooflijk kwetsbaar kunnen maken.

Gratis wifi op de luchthaven

Hackers kunnen uw activiteit volgen, noteren welke sites u bezoekt en zelfs de toetsen volgen waarop u drukt om wachtwoorden te stelen (voor bankrekeningen, PayPal en andere websites waarop u bent geabonneerd).

Een ander probleem is dat cybercriminelen nep- of duplicaatnetwerken kunnen creëren die de officiële wifi lijken te zijn voor het gebied waar u zich bevindt. Met een van deze methoden kunnen hackers hun kwaadwillige netwerk gebruiken om de dingen die u doet te bespioneren. phish uw gevoelige gegevens en wachtwoorden.

Gelukkig zijn er veel dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je geen slachtoffer wordt!

Reisbeveiliging 101

Hoe te voorkomen dat u op vakantie wordt gehackt

Wanneer u maar kunt, is het veel beter om de internetverbinding in uw smartphone te gebruiken dan een niet-vertrouwd netwerk. Op de meeste locaties over de hele wereld kun je een vergoeding kopen als je sim gaat. Door pay-as-you-go-gegevens te gebruiken die u opwaardeert in lokale winkels, vermijdt u volledig het risico dat u tegen dure roamingkosten thuiskomt. Nog belangrijker is dat u het risico elimineert dat u niet-geverifieerde en niet-vertrouwde wifi-netwerken moet gebruiken.

Een andere geweldige optie, die we hier op ProPrivacy.com niet genoeg kunnen aanbevelen, is het gebruik van een Virtual Private Network (onze 5 beste VPN's voor reizen).

Een VPN-service versleutelt uw internetverbinding zodat alle gegevens die van u naar de servers van de VPN-provider gaan, niet te ontcijferen zijn. Het resultaat is dat uw gegevens niet kunnen worden onderschept, wat u ook doet wanneer u verbonden bent met een openbare wifi-hotspot.

Gecodeerde VPN-verbinding

Met een VPN kunt u doorgaan en elk wifi-netwerk gebruiken dat u maar wilt. Of dat nu een hotel is met een kwetsbare router, de wifi op de luchthaven of zelfs een nep-hotspot gecreëerd door een cybercrimineel - u kunt het gebruiken - zelfs om uw boodschappen te doen met een creditcard.

Wat u ook kiest, en zelfs als een cybercrimineel de wifi-verbinding die u gebruikt heeft gecompromitteerd, bent u veilig - omdat de versleuteling van de VPN (wij raden OpenVPN aan) uw gegevens in digitale mumbo-jumbo zal veranderen.

Hoewel het waar is dat er gratis VPN's in de buurt zijn, zijn veel van deze vreselijk onbetrouwbaar. Zoals het geval is met alle goede dingen, moet een betrouwbare VPN worden betaald. De kleine investering die u doet, zal u een hoogwaardige VPN-client bieden (de app waarmee u verbinding kunt maken met het internationale netwerk van servers van de VPN-provider).

Het resultaat van een abonnement op een VPN van wereldklasse is een veilige internetverbinding en gemoedsrust terwijl u reist, wat volgens ons hier op ProPrivacy.com zeker de moeite waard is.

Digitale sloten en digitale sleutels

Nu voor uw verbinding is gezorgd, zijn er nog een aantal andere dingen die u kunt doen om ervoor te zorgen dat uw vakantie niet in tranen eindigt. Wanneer u of uw gezinsleden hun apparaten (laptops, tablets of smartphones) niet gebruiken, zorg er dan voor dat u ze vergrendelt. Mobiele telefoons zijn heel gemakkelijk te verliezen en kunnen in een flits worden gestolen zonder dat iemand het merkt.

Hoewel uw apparaten zo kunnen worden ingesteld dat ze snel worden vergrendeld, is dit misschien niet waar u thuis de voorkeur aan geeft, maar het is een zeer verstandige zet als u naar het buitenland reist. Zorg er daarom voor dat alle leden van uw partij snelle automatische vergrendelingstijden op hun apparaten selecteren (een minuut of twee).

Stel vervolgens de meest geavanceerde beveiligingsfuncties van uw apparaten in, zoals vingerafdrukscanners en lange wachtwoorden. Vergeet niet dat een achtcijferige pincode de gegevens van uw apparaat veel veiliger kan houden dan een viercijferige pincode als deze verloren of gestolen wordt. Dit lijkt misschien een gedoe, maar ik kan het niet genoeg aanbevelen voor het geval uw apparaat in verkeerde handen valt.

Een extra optie is om de locator-app van uw apparaat in te schakelen. Android-telefoons hebben normaal de ingebouwde app Device Manager van Google. iOS-gebruikers hebben een soortgelijke functie genaamd Zoek mijn iPhone. Deze apps zijn ontworpen om u uw telefoon te laten vinden als deze ontbreekt, en als u pech krijgt, kunt u een verloren of gestolen apparaat herstellen.

Het verlies van een apparaat kan hartverscheurend lijken, maar vergeet niet dat een vakantieverzekering de kosten van eventuele verliezen dekt. Als een apparaat wordt gestolen, wilt u echter niet dat de gegevens erin toegankelijk zijn voor iedereen die ermee eindigt! Daarom wordt u ten zeerste aangeraden om codering op uw apparaten te gebruiken. Volledige schijfversleuteling garandeert dat uw gegevens veilig zijn, waar ze ook terechtkomen.

iPhones worden standaard geleverd met codering ingeschakeld en op Android-apparaten kan het worden geactiveerd in de Instellingen (onder beveiliging). Windows en Mac's worden geleverd met volledige schijfversleuteling (respectievelijk BitLocker en FileVault), maar we raden een open-sourceprogramma zoals VeraCrypt aan voor een transparantere vorm van beveiliging.

Een iets ander idee dat u misschien wilt overwegen, is om een ​​back-up te maken naar de cloud terwijl u onderweg bent. Mogelijk kunt u de hele vakantie doorkomen zonder uw apparaat te verliezen, maar alleen te laten verdwijnen in de taxi terug naar uw huis!

Cloud Backup Computer

Zoals eerder besproken, zou het verliezen van het fysieke apparaat niet teveel zorgen moeten maken vanwege een vakantieverzekering. De foto's van uw familievakantie, aan de andere kant, zijn een rijke bron van herinneringen die nooit meer kunnen worden herwonnen als ze eenmaal zijn verdwenen. Dat is de reden waarom het de moeite waard is om tijdens de reis zelf een back-up van uw vakantiekiekjes in de cloud te maken

Ten slotte laat ik je achter met een aanbeveling die je zou kunnen tegenhouden om naar huis terug te keren naar een inbraakhuis. Tegenwoordig is het normaal om veel vrienden op sociale mediasites te hebben. Hoewel het misschien leuk is om contact te leggen met honderden mensen op sites zoals Facebook, is het ook waar dat we vaak contacten accepteren die we niet zo goed kennen. Helaas kunnen die kennissen soms een probleem zijn.

Apps zoals Facebook en Gmail zijn ingesteld om de GPS van uw apparaat te gebruiken en laten die sociale links soms weten waar u bent. Hoewel het onwaarschijnlijk lijkt, is het mogelijk dat een van de kennissen op uw sociale media opmerkt dat u het land uit bent en besluit uw huis te beroven. Het is om die reden dat het verstandig kan zijn om de GPS- en locatieservices op uw apparaat uit te schakelen, zodat deze apps niet weten waar u bent.

Vergeet ten slotte niet om deze kennis over reisbeveiliging te verspreiden over uw groep reizigers. Tenzij iedereen deze reizende beveiligingsprotocollen volgt, weet u niet zeker of u veilig bent. Dus zorg dat iedereen bij elkaar komt om de genoemde punten te bespreken. Op die manier kunt u ontspannen op uw vakantie veilig in de wetenschap dat alles is geregeld!

Van mijzelf en iedereen hier bij ProPrivacy.com, wensen wij u een prettige vakantie!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me