Interview met ExpressVPN

In de tweede van wat ik hoop op een langlopende reeks interviews met leidende figuren in de VPN- en beveiligingsgemeenschap, heb ik David Lang, Communications Manager bij ExpressVPN opgespoord.

Hoe is ExpressVPN tot stand gekomen?

De oprichters van ExpressVPN zijn van het paranoïde type en nemen alle mogelijke voorzorgsmaatregelen om zichzelf online veilig te houden.

Nadat ze naar vele landen waren gereisd met twijfelachtige censuurwetten in combinatie met toenemend massabewaking door regeringen wereldwijd, besloten ze iets te doen om te helpen. Dat is hoe onze kernmissie werd gevormd: "Maak het gemakkelijk voor iedereen om internet te gebruiken met veiligheid, privacy en vrijheid."

Datzelfde principe geldt vandaag ook als het was in 2009 toen onze service werd gelanceerd.

ExpressVPN is een zeer populaire VPN-provider. Welke aspecten van de service zijn volgens u de sleutel tot dit succes?

1. 24/7 ondersteuning, inclusief livechat - We worden regelmatig geprezen als de VPN-provider met de beste klantenservice. Onze ondersteuningsmedewerkers zijn deskundig, efficiënt, vriendelijk en 24 uur per dag beschikbaar om onze klanten onmiddellijk te helpen met eventuele problemen.

2. 145 serverlocaties in 94 landen (en nog steeds). Zoveel locaties hebben om verbinding mee te maken is belangrijk om twee redenen:

  • Over het algemeen zorgt het voor betere en snellere verbindingen voor gebruikers die gewoon hun internetgegevens willen beschermen met een VPN, omdat ze verbinding kunnen maken met een fysiek dichtbij gelegen locatie voor optimale snelheid. We hebben ook een VPN-locatieaanbevelingsfunctie die automatisch de snelste locatie voor onze gebruikers kiest. Over het algemeen kopen we premium bandbreedte van de beste datacenters. We snijden niet in op ons VPN-servernetwerk.
  • Voor gebruikers die toegang willen hebben tot specifieke inhoud uit hun thuisland, bieden we meer keuze, zonder twijfel. Wilt u Britse tv kijken of honkbaluitval in de VS omzeilen? Geen probleem! Moet u verbinding maken om Zuid-Afrikaans rugby te bekijken? We hebben u gedekt.

3. Onze probleemloze 30-dagen geld-terug-garantie. Wat ons hier onderscheidt, is dat we het terugbetalingsverzoek volledig honoreren. Zelfs als een klant ongelukkig is op dag 29, betalen we 100% terug. Geen evenredige bedragen.

Hoe belangrijk is privacy voor u en waarom doet het ertoe?

Het recht op privacy is misschien niet altijd de meest gemakkelijke keuze, maar wij geloven dat het een fundamenteel mensenrecht is dat moet worden behouden. Uw privégegevens zijn van u en alleen u. Dit is de reden waarom ExpressVPN een strikt nulregistratiebeleid hanteert voor alle browsegegevens. We hebben onze reputatie gebaseerd op het vertrouwen van onze klanten om hun gegevens privé te houden.

Wat beschouwt u momenteel als de belangrijkste bedreigingen van de privacy voor gewone internetgebruikers?

Ik denk duidelijk dat de juridische situatie in veel landen met betrekking tot privacy, bulkgegevensverzameling en ISP-monitoring zeer zorgwekkend is.

Welke rol denkt u dat VPN-bedrijven zoals ExpressVPN wel (en niet) kunnen spelen bij het verbeteren van de privacy van gebruikers?

We bieden diensten waarmee onze klanten controle kunnen krijgen over hun online leven. Dit omvat het voorkomen van massabewaking en tracking door uw internetprovider (ISP).

VPN's bieden ook een middel om lokale censuur te bestrijden door mensen de vrijheid te geven hun IP-adres naar een van de 94+ landen over de hele wereld te lokaliseren. Bovendien verpakt een VPN al uw communicatie in een beveiligde tunnel waardoor afluisteraars niet kunnen analyseren wat u verzendt.

Een ander belangrijk privacyaspect is een zero-logbeleid dat ervoor zorgt dat surfgewoonten privé blijven, zelfs van het VPN-bedrijf. Dit is iets dat we zeer serieus nemen.

Omgekeerd kunnen VPN's u niet beschermen tegen wat er op uw apparaat zelf gebeurt. Als u een virus downloadt, is uw browser gecompromitteerd of als u apps en software downloadt die informatie op uw apparaat verzamelt, dan loopt uw ​​privacy nog steeds gevaar.

Welke andere maatregelen zou u, naast het gebruik van een VPN, aanbevelen om internetgebruikers te beschermen??

Ik raad gebruikers aan om naast het gebruik van een VPN het volgende te overwegen:

  1. Maak verbinding met een VPN en maak vervolgens verbinding met Tor
  2. Gebruik altijd sterke wachtwoorden en 2FA
  3. Betalen met bitcoin
  4. Gebruik Pidgin of Tails om je chats privé te houden
  5. Gebruik PGP
  6. Stel alle sociale media-accounts in op privé

ExpressVPN is opgenomen in de Britse Maagdeneilanden (BVI). Ik begrijp dat de juridische situatie erg slecht is (in het beste geval!) En dat de BVI zijn eigen interne zaken regelt en geen verplichte gegevensbewaringswetgeving heeft. Maar het is een Brits overzees gebied en opereert daarom onder de jurisdictie en soevereiniteit van de Britse overheid. Het lijkt mij dan ook redelijk om aan te nemen dat de Britse regering, die uiterst vijandig staat tegenover privacy en een belangrijk lid is van de door NSA geleide Five Eyes spionage alliantie, druk kan uitoefenen op de BVI-overheid en bedrijven. Wat vind je hiervan??

Ik zou zeggen dat de situatie heel duidelijk is: hoewel BVI het woord 'Brits' bevat, werkt de regering van de BVI feitelijk met volledige soevereine bevoegdheden en weinig toezicht vanuit het VK. BVI-wetgevers worden democratisch gekozen door BVI-burgers en het gerechtelijk apparaat is ook onafhankelijk van het VK.

In tegenstelling tot veel landen die inbreuk maken op het recht op privacy van personen, is de BVI een offshore rechtsgebied dat bekend staat om de wetgeving inzake gegevensbescherming.

We hebben zorgvuldig rekening gehouden met de privacy van onze gebruikers bij het kiezen van dit rechtsgebied.

Er zijn geen gegevensbewaarwetten in de BVI en als we een gerechtelijk bevel als juridisch bindend willen beschouwen, moet dit van een BVI-rechtbank komen. De Britse Maagdeneilanden hebben geen buitenlandse inlichtingenoperaties en maken daarom ook geen deel uit van de Five Eyes spionage alliantie.

We zijn ons ook bewust van nul incidenten door de Britse overheid die BVI-bedrijven rechtstreeks onder druk zetten om gegevens over hun klanten op te hoesten, omdat ze simpelweg niet bevoegd zijn om dergelijke verzoeken in te dienen. Een BVI-bedrijf kan alleen gegevens of bewijsmateriaal over zijn klanten overleggen indien dit door de BVI High Court wordt bevolen. En gelukkig, omdat we geen verkeersgegevens registreren of monitoren op onze VPN-servers, beschikken we niet over informatie die nuttig zou zijn voor ons om te produceren als zo'n bestelling zou worden gedaan.

Overheden over de hele wereld lijken een "collect it all" -mentaliteit te ontwikkelen. Denk je dat dit waar is, en zo ja, wat denk je dat hieraan kan worden gedaan?

Overheden zijn altijd bereid geweest om middelen te besteden aan het verzamelen van informatie van hun burgers, alleen gebonden door technologische bekwaamheid en de omvang van hun budget. Moderne technologie heeft het mogelijk gemaakt om steeds meer informatie te verzamelen tegen lagere kosten. Wat we kunnen doen, is technologie gebruiken om de beschikbare informatie te beperken en duurder te maken.

Ik vind het redelijk om te zeggen dat veel waarnemers in de digitale privacyruimte nogal verontrust zijn over recente politieke gebeurtenissen in de Verenigde Staten en over de hele wereld in het algemeen. Wilt u speculeren over hoe bedreigingen voor privacy en persoonlijke beveiliging zich in de nabije toekomst kunnen voordoen?

Ik ben het ermee eens, en het grote publiek heeft het recht om gealarmeerd te worden. Ik denk dat naarmate bedreigingen van de privacy en persoonlijke beveiliging bekender worden, VPN's en andere privacytools mainstream huishoudelijke artikelen worden.

Voor de gemiddelde gebruiker die zichzelf wil beschermen tegen digitale surveillance en andere bedreigingen, zal één ding van cruciaal belang worden: vertrouwen. Naarmate VPN's op grote schaal worden gebruikt, zullen pogingen van overheden om ze te reguleren en hun gebruikers intensiveren. Het kiezen van een VPN-provider die een bewezen staat van dienst heeft in het beschermen van de privacy van gebruikers en die niet buigt voor druk van buitenaf, wordt van het grootste belang.

Zie je positieve trends in de wereld van online privacy en beveiliging?

Absoluut. Bruikbare privacybevorderende technologie is gemakkelijk en goedkoop in gebruik geworden en ontwikkelt zich snel. Er is een grote vraag naar online privacy, en zowel software- als hardwarefabrikanten realiseren zich dat. Uiteindelijk hangt het allemaal af van of mensen technologie eisen en gebruiken die hun privacy respecteert en hun rechten handhaaft.

Heeft ExpressVPN spannende nieuwe ontwikkelingen in de werken die u wilt delen?

Je hoorde het hier eerst: we ondersteunen binnenkort een gloednieuwe router voor de ExpressVPN-app voor routers. Dit model zal de goedkoopste tot nu toe zijn. Met een prijsklasse van slechts $ 40-65 hopen we de privacy van het hele huis voor iedereen toegankelijk te maken.

We hopen op een release in mei 2017.

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om met me te praten.

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om ons te interviewen!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me