Interview met privé-internettoegang: oprichter Andrew Lee

Het volgende is een interview met Andrew Lee, die op dit moment mede-oprichter is van Private Internet Access, een van de meest populaire VPN-services. Hij is ook mede-oprichter van Mt. Gox Live, overgenomen door Mt. Gox, 's werelds toonaangevende Bitcoin-uitwisseling, en bouwde hun officiële mobiele applicatie. Hij is al lang een voorstander van privacy. We vroegen hem naar zijn geschiedenis, de toekomst van PIA en de toekomst van privacy in deze NSA-wereld.

logo

Contents

U bent oprichter van verschillende bedrijven, waarom / hoe bent u ondernemer geworden?

Ik ben sinds het begin van de jaren 90 nauw betrokken bij internet en ben een soort van "serie ondernemer" om geen andere reden dan het feit dat er waren "behoeften die online moesten worden vervuld." Over het algemeen zijn de zakelijke / services waar ik tot nu toe bij betrokken ben, erg in lijn geweest met mijn persoonlijke levensstijl.

Denkt u dat u technischer of zakelijker bent?

Ik denk graag dat ik meer een bedrijfsactivist ben, maar ik sta er in het verleden om bekend software te ontwikkelen (Mt. Gox Mobile, etc.).

Wat is je doel met PIA?

Ons doel met PIA is om het Wilde Wilde Westen terug te brengen waar we zoveel van hielden, omdat het een systeem creëert waarin mensen kunnen leren wat ze willen leren, zeggen wat ze willen zeggen, ervaren wat ze willen ervaren, en creëer wat ze willen creëren. Ik weet dat dit oubollig klinkt, maar een internet zonder grenzen of beperkingen, waarin we onze dromen kunnen bereiken, is ons doel.

Wat is je doel in het algemeen (in het leven)? Waar zie je jezelf over 50 jaar?

Ik zou graag verandering zien. Ik begrijp dat een enkel leven beperkt is en slechts zo veel kan worden bereikt. Er zijn echter dingen die pijn, lijden en stress veroorzaken die we echt triviaal kunnen maken met het gebruik van technologie.
Ik hoop over 50 jaar op aarde te leven. Maar als ik dat niet ben, hoop ik in de geschiedenis bekend te staan ​​als een man die meehielp te brengen "geluk" naar deze wereld. Ik zal er zelfs voor zorgen dat historici mezelf als zodanig bestempelen.

Al uw bedrijven zijn privacygerelateerd, wat is de privacy die u zo interesseert??

Het is eerder, het gebrek aan privacy bezorgt me zoveel angst, zoals iedereen zou moeten. Ik loop liever naakt, privédelen en zo rond, dan dat mijn privégeest door anderen wordt vastgelegd door bewaking of andere datamining-middelen.

PIA heeft verklaard dat het de privacy van zijn klanten zou sluiten in plaats van in gevaar te brengen. Het lijkt erop dat Silent Circle en Lavabit al in deze positie zijn gedwongen. Denkt u dat PIA ook in deze positie kan worden geplaatst, en waarom?

Wij geloven niet dat we in deze positie zullen worden gebracht. We denken dat de overheid niet het risico loopt om nog meer PR-rampen te creëren, zoals die van Lavabit en Silent Circle. Dit is vooral het geval omdat we al publiekelijk hebben aangegeven wat we op onze blog zouden doen als we in deze positie zouden worden geplaatst, samen met het feit dat we een orde van grootte groter zijn dan Lavabit en Silent Circle. Dat gezegd hebbende, nemen we actief voorzorgsmaatregelen om het risico te verkleinen en zijn we momenteel in gesprek met juridische adviseurs van onder andere de EFF, ACLU en FFTF.

Vanuit technisch oogpunt biedt PIA een van de meest complete VPN-clients die beschikbaar zijn (DNS-lekbescherming, IPv6-lekbescherming, internet-kill-schakelaar) - zijn er andere functies die u wilt (of van plan bent) te introduceren?

Er zijn in onze ontwikkelingspijplijn eigenlijk een aantal functies die bezig zijn of in de wachtrij staan. Ik kan niet in meer detail ingaan dan dit gezien de volwassenheid van deze projecten, maar de "Geavanceerd" instellingengebied zal binnenkort veel meer in de interface worden opgenomen.

We houden van de Android VPN-app, maar missen de functies van de desktopversie (vooral de internet-kill-schakelaar). Zijn er plannen om deze toe te voegen?

We zullen binnenkort veel van de functies toevoegen aan onze Android-applicatie. Toegegeven, onze Android-app heeft niet de aandacht gehad die het verdient omdat we ons hebben gericht op het uitbreiden van onze interne infrastructuur. We hebben nu meer dan 547 servers en we blijven onze infrastructuur uitbreiden om onze klanten de beste servicekwaliteit te bieden.

We merken dat PIA geen servers heeft in Zuidoost-Azië (wat betekent dat we de neiging hebben om PIA daar niet aan te bevelen) - Heb je plannen om dit gebied uit te breiden??

We hebben een aanzienlijke vraag naar servers in Zuidoost-Azië gezien. Het probleem is echter dat we niets aan onze klanten willen bieden, tenzij dit het kwaliteitsniveau kan bieden dat klanten van Private Internet Access verwachten op het gebied van snelheid en privacy. Dat gezegd hebbende, netwerken zijn gewoon niet op dezelfde manier bedraad in Azië, wat betekent dat de internationale bandbreedte over het algemeen vrij beperkt is of veel te duur.
We zijn echter in gesprek met providers en werken details uit om dit binnenkort naar onze klanten te brengen! We zijn erg serieus over onze toewijding aan volledige, niet-gesmoorde, onverzadigde gigabit-gateways, en op dit moment hebben we de spier om tarieven te onderhandelen om onze prijzen laag te houden voor klanten. Blijf op de hoogte!

Heb je plannen om een ​​speciale Linux VPN-client uit te brengen?

We zullen binnenkort ook een speciale Linux-applicatie uitbrengen! Houd de suggesties / aanbevelingen binnen!

PIA gebruikt 128-bit CBS blowfish-codering. Hoewel we denken dat dit voldoende is voor de meeste doeleinden, doet het recente kraken van 2 gecodeerde harde schijven in de Jeffrey Feldman-zaak, plus de kennis dat de NSA krankzinnige bronnen kan buigen voor de taak van decodering, ons afvragen of het misschien tijd is om naar 256 te gaan -bit AES-codering. Wat vind je hiervan??

We introduceren AES-256 binnenkort als een in-app-optie voor al onze gebruikers. Er zijn geen aanvullende wijzigingen vereist, behalve een snelle clientupgrade. Deze functie wordt zonder extra kosten beschikbaar gesteld aan onze huidige of toekomstige klanten.

Maakt u zich in dit tijdperk van agressieve overheidstoezicht zorgen over de toekomst van VPN-services in het algemeen?

We zijn bang voor het hele internetlandschap, in het algemeen. We zijn er echter van overtuigd dat we manieren zullen kunnen blijven vinden om de privacy van onze gebruikers tot ver in de toekomst te beschermen.

Wat vind je van deze onthullingen? Is Edward Snowden een held of een verrader?

Ik denk dat deze onthullingen belachelijk zijn. Hoewel de intenties voor dit alles goed kunnen zijn geweest, is de vernietiging van de privacy van burgers van deze wereld absoluut niet de moeite waard om op te offeren. Ik geloof echt dat Edward Snowden een grote rechtvaardigheid heeft gedaan in het beschermen van de samenleving.

Van welke ontwikkelingen denkt u dat de VPN-industrie beter zou worden?

Er zijn er veel die de industrie zullen verbeteren, en daar werken we nu aan!

Waar zie je PIA over 5 jaar?

Ik wil PIA en de hele industrie samen zien groeien en vrijwel overal ter wereld worden gebruikt. Dat betekent dat wij, samen met onze vriendelijke concurrenten, erin zullen slagen de privacy van de wereld te beschermen.

PIA lijkt erg populair te zijn op Reddit, wat geen gemakkelijke taak is! Wat vind je hiervan??

We zijn blij dat onze klanten van onze service genieten en hopen en beloven om al onze klanten tot ver in de toekomst de beste service te blijven bieden.

Wat zou u zeggen tegen alle mensen op Reddit die vragen of PIA veilig is voor de Amerikaanse regering om hen gerust te stellen?

We vechten tegen het goede gevecht en schakelen alle experts in. We zullen je beschermen.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me