IRS gaat $ 20.000 + Coinbase-transacties onderzoeken

Dit jaar is de prijs van Bitcoin enorm gestegen. Voor mensen die de cryptocurrency kochten toen deze drastisch goedkoper was, waren de voordelen uitzonderlijk. Voor degenen die het één, twee, drie - of meer - jaren geleden hebben gekocht, heeft de bullish markt de weg vrijgemaakt voor opgeblazen Bitcoin-portefeuilles.

Er is echter slecht nieuws voor inwoners van de VS die van die rijkdom hebben genoten. De Internal Revenue Service (IRS) heeft besloten dat honderden (zo niet duizenden) Amerikaanse burgers die Bitcoins bezitten, geen aangifte doen en belasting betalen over hun enorme winsten. Mensen die Bitcoins (en andere altcoins) kopen of eerder hebben gekocht, verdienen serieus geld - en Uncle Sam wil een stukje van de taart.

Volgens de IRS geven Bitcoin-eigenaren toe dat ze Bitcoins beschouwen als een manier om belasting te vermijden:

“Gebruikers van cryptocurrency hebben openlijk erkend dat zij overwegen Bitcoin te gebruiken om belastingrapportagevereisten te vermijden."

Over de hele linie

In november 2016 heeft de IRS een verzoek ingediend voor rechtbanken om een "John Doe" dagvaarding voor alle Amerikaanse Coinbase-klanten die Bitcoin hebben overgedragen tussen 2013 en 2015. Coinbase is een populaire portemonnee en cryptocurrency-uitwisseling die werd opgericht in 2012. Een 'John Doe'-bestelling is zo genoemd omdat er geen specifiek doel hoeft te worden opgegeven. In plaats daarvan is het van toepassing op iedereen die geacht wordt in een bepaalde groep te vallen, zoals gespecificeerd door hun activiteiten.

Aanvankelijk werd het verzoek ingewilligd. De IRS kreeg toestemming om de identiteit van de houders van de Amerikaanse Coinbase-portemonnee op te zoeken. Advocaat Jeffrey K. Berns (Managing Partner van Berns Weiss LLP) diende vervolgens een aanvraag in om de motie te vernietigen. De IRS diende een motie in om de rechtbank te vragen het beroep van Berns te ontkennen. Coinbase en een aantal "John Does" bleven zich verzetten tegen de beslissing van de rechtbank.

Toen trok Berns in maart 2017 op mysterieuze wijze zijn motie in. Dit gaf de IRS het groene licht om de rechtbank te verzoeken de gegevensoproep op Coinbase af te dwingen. De IRS heeft de volgende verklaring afgelegd ter ondersteuning van haar verzoek:

“Er is een explosie van miljarden dollars aan rijkdom geweest in slechts een paar jaar van bitcoin, waarvan een aanzienlijk deel ongetwijfeld toekomt aan de belastingbetalers in de Verenigde Staten, met vrijwel geen derde partij die aan de IRS rapporteert over die toename van de inkomsten. ”

Irs

Belastingontduiking

Volgens de IRS gaf Coinbase toe dat de gewenste informatie 8,9 miljoen Coinbase-transacties betrof, waarbij 14.355 Coinbase-rekeninghouders betrokken waren. De IRS was in staat om dit te vergelijken met mensen die belasting van Bitcoins hadden aangegeven. Hierna meldde het dat:

"Slechts 800 tot 900 belastingbetalers rapporteerden winsten met betrekking tot bitcoin in elk van de relevante jaren en dat meer dan 14.000 Coinbase-gebruikers in een bepaald jaar ten minste $ 20.000 aan bitcoin hebben gekocht, verkocht, verzonden of ontvangen."

Dat bewees het punt van de IRS "dat veel gebruikers van Coinbase hun bitcoinwinsten mogelijk niet melden." Om die reden heeft de rechtbank opnieuw besloten dat de IRS "heeft een legitiem belang bij het onderzoeken van deze belastingbetalers."

De rechtbank besliste echter ook dat het verzoek van de IRS om alle houders van een Amerikaanse Coinbase-account te onderzoeken te breed was. Het dwong de IRS de reikwijdte van haar onderzoek te beperken. De IRS stemde alleen in met het vragen om informatie met betrekking tot rekeninghouders die gedurende de betreffende periode geen formulier 1099-K hadden ingediend bij Coinbase. Bovendien zou het niet zoeken naar gegevens van personen die al bekend zijn bij de IRS.

Coinbase Irs

Gezien het gaan vooruit

Nu, tot grote genoegen van de IRS, heeft de Amerikaanse rechtbank besloten dat het voor de IRS wettig is om bepaalde informatie over Coinbase-gebruikers te verzamelen om erachter te komen of Amerikaanse burgers belasting betalen vermijden. De definitieve beslissing van de rechtbank legt echter bepaalde extra beperkingen op aan wie de IRS om informatie kan vragen en om welke informatie het kan vragen.

Aanvankelijk had de IRS om gebruikersprofielen, gebruikersvoorkeuren, gebruikersbeveiligingsinstellingen en -geschiedenis, betalingsmethoden voor gebruikers en andere gegevens met betrekking tot financieringsoorsprong voor Coinbase-portefeuilles gevraagd. De IRS wilde ook alle portefeuille-activiteitenrecords in handen krijgen, inclusief de datum, het bedrag en het type transactie, plus namen / identificatiegegevens van partijen die betrokken zijn bij transacties en zelfs verzoeken om Bitcoin te verzenden of ontvangen.

"Meer dan $ 20.000"

De rechtbank heeft echter besloten dat de IRS alleen in staat zal zijn om specifieke details op te vragen met betrekking tot accounts die transacties van meer dan $ 20.000 hebben uitgevoerd in de periode van 31 december 2013 tot 31 december 2015. Bovendien zijn bepaalde records als een no-go beschouwd gebied - met name alle records voor het openen van accounts, kopieën van paspoorten of rijbewijzen, portefeuilleadressen en openbare sleutels voor portefeuilles.

De rechtbank oordeelde ook dat bepaalde gegevens niet noodzakelijk waren voor IRS-onderzoeken "in dit stadium". Deze omvatten "gegevens over de know-how van uw klant, overeenkomsten of instructies die een toegangs-, controle- of transactie-goedkeuringsinstantie van derden verlenen, en correspondentie tussen Coinbase en de gebruiker of een derde met toegang tot een portemonnee. "

Coinbase heeft dit als een gedeeltelijke overwinning gemeld omdat het het aantal portefeuilles dat kan worden onderzocht, verlaagt van 480.000 naar 14.000 klanten.

Coinbase

Wat Coinbase aan de IRS moet overhandigen, is echter nog steeds gevoelig. Vooral gezien het feit dat het betrekking heeft op rekeninghouders die transacties hebben gedaan van meer dan $ 20.000. Het zijn tenslotte de rekeninghouders met de grootste Bitcoin-rijkdom die het meest geneigd zijn belasting te ontwijken. Dit is wat de rechtbank besliste als een eerlijk spel:

Naam, geboortedatum, adres, ID-nummer van de belastingbetaler, records van accountactiviteit inclusief transactielogboeken of andere records met de datum, het bedrag en het type transactie (aankoop / verkoop / uitwisseling), het saldo na de transactie en de namen van tegenpartijen bij de transactie, plus alle periodieke rekeningafschriften of facturen (of het equivalent).

Dat zou de IRS genoeg moeten geven om te beginnen. Laten we ook niet vergeten dat de rechtbank die andere records heeft beslist "kan noodzakelijk worden voor een specifieke rekeninghouder zodra de IRS de relevante records beoordeelt." Het lijkt erop dat mensen die dachten dat Bitcoin een ongereguleerde haven zou zijn, ongelijk hadden. Het is bekend dat Bitcoin wordt gebruikt voor criminaliteit en de autoriteiten drukken hard terug.

De meningen zijn van de schrijver.

Titel afbeelding tegoed: Wit Olszewski / Shutterstock.com

Afbeelding credits: Brandon Bourdages / Shutterstock.com, Wit Olszewski / Shutterstock.com, 360b / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me