Is het overlijden van het gedeelde Netflix-account sterk overdreven?

Het was de schokaankondiging op de Consumer Electronics Show (CES) van vorige week in Las Vegas. Een Brits bedrijf heeft een manier gevonden om kunstmatige intelligentie te gebruiken om te voorkomen dat mensen Netflix-wachtwoorden delen met familie en vrienden.

Netflix-wachtwoord delen is zo gebruikelijk dat het internet overspoeld wordt met memes die aan de praktijk zijn gewijd. Het delen met groepen vrienden en familie is al heel lang een eenvoudige manier voor kleine groepen om de kosten van één streamingaccount te verdelen. Zoals je zou verwachten, gaat dit ten koste van de winst van de streamingdienst zelf.

Nu gelooft een bedrijf genaamd Synamedia dat het de oplossing heeft gevonden. Het heeft een AI-systeem bedacht dat de streaminggewoonten van individuele accounts bewaakt - accounts markeren waarvan wordt aangenomen dat ze hun wachtwoord delen. Helaas lijkt het mogelijk dat deze tool voor het delen van referenties ook negatieve gevolgen kan hebben voor VPN-gebruikers. Dit betekent dat consumenten die om privacyredenen meerdere IP-adressen gebruiken (evenals voor geospoofing), in theorie kunnen worden aangemerkt als wachtwoord-sharers, zelfs als ze dat niet zijn.

Wachtwoord opgeschreven om te delen

Hoe gaat het in zijn werk??

In theorie zal de tool van Synamedia nuttig zijn voor zowat elk streamingplatform dat u maar kunt bedenken. Dit betekent dat abonnees van platforms zoals Hulu, Netflix, Amazon Prime Video, HBO Go, BT Sports, Sky TV - en vele anderen - mogelijk de mogelijkheid verliezen om hun wachtwoord te delen vanwege deze nieuwe AI-technologie. Volgens het Britse bedrijf dat de technologie heeft gemaakt, gebruikt de tool IP-adresbewaking en consumptietrends om erachter te komen of een accountwachtwoord is gedeeld. Synamedia zegt dat de technologie slim genoeg is om erachter te komen of een streamingplatform wordt gebruikt door de familie van een enkele accounthouder.

Als een account IP's op zeer verschillende geografische locaties gebruikt en zeer uiteenlopende smaken en kijkgewoonten heeft, zal de technologie het streamingplatform laten weten dat er iets ongewoons gebeurt. Volgens Synamedia zal de tool correct kunnen raden of een account wordt gebruikt terwijl een persoon op vakantie is, en andere normale omstandigheden.

TV streamen op een tablet

Zijn VPN-gebruikers in de problemen?

Zolang de tool voor het delen van referenties efficiënt is en in staat is om kijkgewoonten van consumenten te gebruiken om te bepalen of een enkele abonnee een groot aantal IP-adressen gebruikt, moeten Netflix VPN-gebruikers in orde zijn. Tot nu toe heeft Netflix de voorkeur gegeven aan VPN IP-adressen in plaats van abonnees die een VPN gebruiken. Dit komt omdat grote aantallen mensen tegenwoordig een VPN gebruiken voor privacy en het annuleren van de accounts van mensen voor VPN-gebruik als contra-intuïtief zou worden beschouwd.

Wat meer is, ondanks het ontvangen van grote hoeveelheden pers, is er geen bewijs dat streamingplatforms zoals Netflix daadwerkelijk zijn overeengekomen om de tool van Synamedia te gaan gebruiken. Dat betekent niet dat deze technologie in de toekomst niet door streamingplatforms wordt opgepikt. Het is vermeldenswaard dat Sky UK grote bedragen in Synamedia heeft geïnvesteerd sinds de AI-tool vorige week op CES werd onthuld. Dat betekent dat in ieder geval sommige platforms interesse tonen in de technologie. Volgens zijn eigen persbericht werkt het momenteel (onder andere) met: AT&T, Astro, beIN, Bharti Airtel, Charter, China DTH, Comcast, Cox, Disney, Foxtel, Get, Liberty Global, Oi, OSN, Rogers, Sky, Shaw, Tata Sky, Verizon, Viasat en Vodafone.

Netflix bedrijfslogo

Moeten Netflix-gebruikers zich zorgen maken?

Het lijkt er niet op. Een ding dat het onthouden waard is, is dat Reed Hastings, CEO van Netflix, eerder heeft gezegd dat het bedrijf zich geen zorgen maakt over het delen van accounts. Op CES 2017 zei Hastings zelfs dat het delen van accounts wordt gezien als organische reclame - omdat het nieuwe gebruikers daadwerkelijk kennis laat maken met de voordelen van Netflix: "We houden van mensen die Netflix delen. Dat is positief, geen negatief."

ProPrivacy.com heeft contact opgenomen met Synamedia en hun vertegenwoordiger heeft het ons verteld, "Netflix is ​​GEEN client. Helaas werd de roddelpers in het VK meegesleept."

Hoe dan ook?

Wat gebeurt er als een streaming-account waarop u zich momenteel abonneert, besluit om deze technologie te gaan gebruiken? Word je betrapt op het delen van je wachtwoord? Het eenvoudigste antwoord is dat als je niets doet en het wachtwoord blijft delen, ja, waarschijnlijk.

Het goede nieuws is dat mensen op die manier hun wachtwoorden voor streaming-accounts kunnen blijven delen - zelfs nadat de tool van Synamedia live is gegaan. De oplossing zal zijn om een ​​dedicated IP VPN te gebruiken, door de login voor een dedicated VPN IP-adres te delen met diegenen met wie je het wachtwoord van je streaming account hebt gedeeld, iedereen zou moeten kunnen blijven kijken.

Een speciaal VPN IP-adres is een extern IP-adres dat kan worden gehuurd bij een VPN-bedrijf. Het mooie van een specifiek IP-adres is dat het statisch blijft. Dat betekent dat elke keer dat u (of uw vrienden) Netflix gebruiken, u altijd van hetzelfde IP-adres lijkt te komen (waardoor het lijkt alsof u thuis bent).

De meeste VPN-providers staan ​​maximaal 5 gelijktijdige verbindingen toe met een specifiek IP-adres. Dat betekent dat je in theorie het wachtwoord van je streaming-account kunt delen met vijf vrienden en, zolang ze altijd onthouden om verbinding te maken met het speciale VPN IP-adres; Het hulpprogramma van Synamedia zou niet moeten kunnen vertellen dat meerdere huishoudens hetzelfde streamingaccount gebruiken.

Afbeelding credits: Tero Vesalainen / Shutterstock.com, sabrisy / Shutterstock.com, r.classen / Shutterstock.com.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me