Kan Blockchain DDoS-aanvallen tenietdoen?

Cybersecurity is een van de grootste problemen ter wereld. Of het nu gaat om hacken - of DDoS-aanvallen - bedrijven worden constant getroffen door een spervuur ​​van aanvallen die de zakelijke praktijken vertragen of consumenten blootstellen aan gegevensdiefstal. Helaas zitten bedrijven vast in een enigszins Catch 22-situatie als het gaat om deelname aan de concurrerende online marktplaats.

Consumenten eisen snelle laadtijden, gebruiksgemak en een probleemloze websiteomgeving met zo min mogelijk hoepels om door te springen. Sterke cybersecurity daarentegen vertraagt ​​de zaken. Het vereist dat er dingen op de achtergrond gebeuren om gegevens te beveiligen, en het vereist dat consumenten door hoepels springen, zoals tweefactorauthenticatie.

Het is deze evenwichtsoefening tussen de verwachting van consumenten van gebruik en sterke cybersecurity die de meeste problemen veroorzaakt. Over het algemeen geven bedrijven het meest om de winst. Als snelle laadtijden ervoor zorgen dat mensen terugkomen, is er waarschijnlijk een wisselwerking tussen beveiliging. Dat wil niet zeggen dat bedrijven graag worden gehackt of beschamende verklaringen afleggen.

Voorlopig kunnen de beschikbare oplossingen echter niet beide delen van de taart effectief leveren, en dus worden sneden gemaakt. Sommige speling wordt gesneden uit de beveiligingslijn om een ​​beetje extra snelheid te laten voor de surfers. Gelukkig lijkt het erop dat 's werelds meest opwindende opkomende technologie - de Blockchain - misschien komt om ieders gebeden te beantwoorden.

Content Delivery Networks

Op dit moment vertrouwen bedrijven op gecentraliseerde Content Delivery Networks (CDN's) om hun websitediensten aan hoge snelheden aan te bieden. Die CDN-bedrijven hebben een netwerk van proxyservers en datacenters over de hele wereld. CDN-clients gebruiken die servers om hun inhoud over kortere afstanden af ​​te leveren, en dus snellere levertijden.

Hoewel dit een geldige oplossing is, is het probleem met deze CDN's dat ze over het algemeen vrij duur zijn. Moderne websites moeten vaak grote hoeveelheden gegevens aan gebruikers leveren, en omdat CDN's door de GB in rekening worden gebracht, kunnen die kosten snel oplopen. Omdat CDN's gecentraliseerd zijn, zijn ze zelf ook kwetsbaar voor aanvallen. Als en wanneer ze worden gecompromitteerd, lijden de bijbehorende services ook aan black-outs.

Nu gelooft een beveiligingsbedrijf met de naam Gladius dat het een manier heeft gevonden om de kracht van digitale samenwerking te benutten om CDN-achtige resultaten te leveren voor een fractie van de prijs. Door Blockchain-technologie te gebruiken, wil Gladius computergebruikers over de hele wereld toestaan ​​om bandbreedte te bieden aan websites die dit nodig hebben. Voor degenen die hun bandbreedte doneren, wordt een kleine uitbetaling (in Gladius-tokens) verdiend.

Voor de bedrijven die gebruik maken van het gedecentraliseerde netwerk voor de levering van inhoud, is het voordeel niet alleen een razendsnelle levering van inhoud, maar ook een effectieve bescherming tegen DDoS-aanvallen. Dat klinkt misschien als twee vogels die met dezelfde steen worden geraakt. In werkelijkheid is het echter de hele zwerm vogels die mogelijk een klap kan krijgen. Waarom? Omdat goedkope en snelle levering van inhoud bedrijven in staat zal stellen andere sterkere cybersecurity te implementeren - dat anders de gebruikerservaring te veel zou hebben vertraagd.

Blockchain

Blockchain Hero

Dit is niet de eerste keer dat een bedrijf van plan is om de kracht van Blockchain te gebruiken om de rekenkracht van mensen te benutten. Otoy is bijvoorbeeld van plan om blockchain te gebruiken om de verwerkingskracht van mensen te benutten om afbeeldingen op afstand weer te geven. Het resultaat is het equivalent van een supercomputer die in staat is om afbeeldingen op onvoorstelbaar snelle tijden weer te geven. Golem is van plan hetzelfde te doen.

FileCoin heeft onlangs een recordbrekende investering ontvangen voor zijn visie op een blockchain-gedecentraliseerd gegevensopslagnetwerk. Net als Otoy en Gladius gebruikt FileCoin de Blockchain: deze keer om de ongebruikte ruimte op de harde schijf van mensen te benutten. Ondanks een zekere controverse rond het FileCoin initial coin-aanbod (ICO), is het concept goed.

In tegenstelling tot het Britse bedrijf On-line Plc - dat 394% van zijn aandelenwaarde heeft door eenvoudig zijn naam te veranderen in On-line Blockchain Plc - streven deze startups er oprecht naar om Blockchain-technologie op een nieuwe en voordelige manier te gebruiken.

gladius

gladius

Hoe gaat het in zijn werk? Met Gladius kunnen mensen hun reservebandbreedte bundelen. Die bandbreedte wordt vervolgens gebruikt om statische bestanden te hosten of om DDoS-aanvallen te verzachten. De uitkomst kan revolutionair zijn, omdat een gedecentraliseerd netwerk betekent dat hackers tegelijkertijd meerdere knooppunten naar beneden moeten halen om aanvallen te kunnen opzetten. Het betekent ook dat ontwikkelaars en consumenten met elkaar kunnen communiceren - de tussenpersoon uitschakelen - en oplossingen op maat mogelijk maken.

Dit is een enorme verbetering ten opzichte van de huidige gecentraliseerde CDN-platforms, die gemakkelijk kunnen worden getarget met enorme DDoS-aanvallen die vergelijkbaar zijn met de aanval op Dyn (die gebruik maakte van de kracht van duizenden computers met behulp van het Mirai-botnet). Bovendien kan de enorme hoeveelheid bandbreedte die door Gladius is gecreëerd, gemakkelijk omgaan met de stroom van informatie die door DDoS-aanvallen wordt geproduceerd. Wat meer is, omdat zoveel gebruikers Gladius tegelijkertijd zullen overzien, zullen kwaadaardige activiteiten zoals DDoS-aanvallen snel worden opgemerkt.

Voeg hieraan toe dat het een inkomstenstroom voor mensen wereldwijd zal creëren. Terwijl het ook websites toestaat gebruik te maken van inhoudafleveringsknooppunten die dichter bij consumenten liggen (waardoor ze andere sterkere cybersec kunnen implementeren), en je begint te zien waarom Gladius ~ (en Sia) een echte game-wisselaar kunnen zijn.

Titel afbeelding tegoed: dizain / Shutterstock.com

Afbeelding tegoed: Zapp2Photo / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me