Maandelijkse US Amazon Prime Membership Skyrockets

Amazon heeft een prijsverhoging aangekondigd voor Amerikaanse consumenten die zich abonneren op de Amazon Prime Membership-service. De premium video-, muziek-, literatuur- en winkelservice kost nu meer voor consumenten die de service maandelijks kopen. Het goede nieuws is dat het jaarplan nog steeds $ 99 kost.


Voor consumenten die zich snel vervelen of binge-watch al hun favoriete programma's ongelooflijk snel, kan het kopen van een maandelijks abonnement op Amazon Prime een uitstekend idee lijken. Het betekent dat ze een paar maanden achter elkaar van de service kunnen genieten en dan misschien een andere proberen, zoals Hulu of Netflix.

Nu lijkt het erop dat Amazon zich heeft gerealiseerd dat sommige consumenten zich zo gedragen. De oplossing van het bedrijf? Om de prijs van een maandelijks abonnement te verhogen van $ 10,99 naar maar liefst $ 12,99 per maand.

Voor Amerikaanse consumenten die maandelijks een Amazon Prime-abonnement kopen, is het resultaat een totale prijsstijging van 18 procent. Dit maakt de totale jaarlijkse kosten van Prime (indien maandelijks gekocht) $ 155,88. (Voorheen kostte dit $ 131,88.)

Amazon heeft vrijdag de nieuwe prijsstructuur aangekondigd:

“De prijs van het maandelijkse Prime-lidmaatschap voor nieuwe leden steeg van $ 10,99 naar $ 12,99 op 19 januari 2018. De prijs van het afgeprijsde Prime Student-abonnement voor nieuwe aanmeldingen steeg van $ 5,49 naar $ 6,49 op 19 januari 2018.

Bestaande maandelijkse Prime en Prime Student-leden betalen de nieuwe prijs voor verlengingen die plaatsvinden na 18 februari 2018.

Jaarlijkse Prime-leden blijven $ 99 betalen. Jaarlijkse Prime Student-leden blijven $ 49 betalen. ”

Het is vermeldenswaard dat de Amazon Prime Video-zelfstandige service kost nog steeds slechts $ 9,99 per maand. Dus als video's het enige zijn waarin u geïnteresseerd bent, hoeft u niet meer te betalen.

Het volledige Premium-lidmaatschap (degene die de prijsverhoging krijgt) geeft abonnees toegang tot de Prime Music-bibliotheek, die miljoenen nummers bevat, Prime Reading die toegang biedt tot duizenden boeken, tijdschriften, artikelen en strips. En Twitch Prime, een eersteklas spelervaring die gebruikers unieke spelinhoud biedt.

Bovendien kunnen Prime-abonnees onbeperkt online foto's opslaan en deelnemen aan 'Early Access'-winkelen waarmee ze 30 minuten voorsprong hebben op de aankoop van nieuw uitgebrachte' Lighting Deals 'in de Amazon-winkel.

Een woordvoerder van Amazon is bekend geworden om de plotselinge prijsstijging te verklaren:

“Prime biedt een ongeëvenaarde combinatie van voordelen op het gebied van verzending, winkelen en entertainment, en we blijven investeren in het nog waardevoller maken van Prime voor onze leden. Het aantal items dat in aanmerking komt voor onbeperkte gratis tweedaagse verzending is de afgelopen jaren gestegen van 20 miljoen naar meer dan 100 miljoen items. We hebben Prime Free Same-Day en Prime Free One-Day levering uitgebreid naar meer dan 8.000 steden en dorpen.

We blijven ook nieuwe, populaire en bekroonde Prime Originals introduceren, zoals The Grand Tour, Sneaky Pete en de Golden Globe-winnende The Marvelous Mrs. Maisel - allemaal inbegrepen bij Prime Video. Leden genieten ook van een groeiende lijst met unieke voordelen zoals Prime Music, Prime Reading, exclusieve producten en nog veel meer. We blijven nieuwe manieren introduceren om het leven van leden nog beter te maken. "

Op op en weg

Dit is niet de eerste keer dat Amazon plotseling zijn prijzen verhoogt. In 2014 werden de kosten van Amazon Prime verhoogd van $ 79 naar $ 99. Volgens Ars Technica is de service de primaire 'cash cow' van Amazon. Amazon zou alleen al in de VS 90 miljoen leden hebben, maar het is niet bekend hoeveel van hen een maandelijks abonnement kopen.

Wat bekend is, is dat leden veel meer aan Amazon uitgeven dan niet-leden. Volgens Statista geven niet-Amerikaanse leden ongeveer $ 700 per jaar uit aan Amazon. Amerikaanse burgers met een Prime-lidmaatschap daarentegen besteden bijna het dubbele aan $ 1.300.

Niet in het VK

Het goede nieuws is dat de kosten van een volledig Amazon Prime-lidmaatschap voorlopig niet worden opgedreven in het VK. In het VK betalen abonnees al meer voor een jaarabonnement, dat voor £ 79 gelijk is aan $ 109,49. Een maandelijks abonnement kost echter slechts £ 7,99, wat ongeveer hetzelfde is wat inwoners van de VS betaalden vóór de prijsstijging.

Voor iedereen die zijn abonnement maandelijks wil blijven kopen - maar niet meer wil betalen - kan het antwoord zijn om verbinding te maken met een VPN-server in het VK om een ​​maandelijks abonnement te kopen. Het is echter niet duidelijk of dit de levering op de volgende dag en de toegang tot Lightning Deals zou beïnvloeden. Voor mensen die alleen geïnteresseerd zijn in de video-, muziek- en literatuurinhoud, is het echter een goede optie. Voorlopig verwacht het VK geen vergelijkbare prijsstijging. Een woordvoerder van Amazon heeft dit echter niet uitgesloten voor de toekomst.

Voor iedereen die zich geen abonnement op een premium videoservice zoals Hulu, Prime of Netflix kan veroorloven, is een VPN voor streaming een uitstekende optie die het bekijken waard is. Kijk hier voor meer ideeën over hoe een VPN u kan helpen geld te besparen.

Bekijk onze VPN UK-gids voor meer informatie over welke services u kunt deblokkeren en informatie over hoe een VPN u kan beveiligen.

De meningen zijn van de schrijver.

Titel afbeelding tegoed: Claudio Divizia / Shutterstock.com

Afbeelding credits: pixinoo / Shutterstock.com, Denys Prykhodov / Shutterstock.com

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me