Moet Facebook mensen valse namen laten gebruiken?

In 2012 werd bekendgemaakt dat meer dan 83 miljoen Facebook-accounts nep waren. De onthulling zorgde ervoor dat de prijs van Facebook-aandelen onder de $ 20 daalde. Onnodig te zeggen dat Facebook besloot aandeelhouders te sussen door het gebruik van pseudoniemen te beperken.

Natuurlijk wil Facebook dat je gelooft dat het alleen je beste interesses heeft. Maar voor mensen die hun privé- en zakelijke leven op afstand willen houden, mensen met psychische problemen, transgender mensen, professionals die in de volksmond bekend staan ​​onder een pseudoniem of artiestennaam, feministen of andere groepen activisten die aan haat worden blootgesteld misdaden - of mensen die gewoon hun identiteit liever verbergen om redenen van persoonlijke privacy - de regel is een bron van enorme frustratie.

Ja, het is waar dat er gevallen zijn van cybercriminelen die illegale, valse en dubbele profielen gebruiken om mensen te bedriegen. Valse profielen worden gebruikt om mensen te stalken, en er zijn zelfs gevallen geweest van hoaxers die valse profielen gebruikten (die tot aantrekkelijke vrouwelijke singletons leken te behoren) om het Israëlische leger met malware te infecteren. De lijst gaat verder.

En toch is er voor elk verhaal dat je hoort over de gevaren van nep-Facebook-accounts, een ander geval met betrekking tot iemand met een redelijke en legitieme reden om zijn ware identiteit te willen verbergen..

Onrustige identiteiten

Over de hele wereld worden mensen blootgesteld aan de ongewenste blik van geheime bewonderaars, ex-geliefden en stalkers. Voor die mensen bestaat de mogelijkheid om te genieten van een Facebook-gesprek met geliefden en vrienden met het risico dat ze worden lastiggevallen. Natuurlijk kan iedereen zijn privacy-instellingen aanscherpen, en toch is er niets zo onfeilbaar als zich verschuilen achter een compleet andere alias.

Vorige week werd Supriya Jain, een vrouwelijke inwoner in Indore, India vermoord nadat ze Facebook was gestalkt door een ex-geliefde. Haar ex-geliefde geloofde dat ze te openlijk verbroederde met leden van het andere geslacht - schaamte aan zichzelf en haar gemeenschap. In werkelijkheid had Jain volkomen onschuldige mannelijke vriendcontacten op Facebook die haar ex in een psychotische jaloerse woede brachten.

Helaas lijkt het erop dat Jain zich niet bewust was van het gevaar waarin ze verkeerde - en het leek erop dat ze nooit echt een pseudoniem op Facebook had overwogen. Maar als ze haar aanval had overleefd, lijkt het redelijk om te geloven dat ze misschien een valse identiteit wil gaan gebruiken om haar veiligheid te verbeteren. Volgens de huidige regels van Facebook zou het haar niet zijn toegestaan.

Helaas komen dergelijke verhalen vrij vaak voor. In landen waar het een strafbaar feit is om lid te zijn van de LGBT-gemeenschap - en waar blootstelling als LGBT kan leiden tot moord door toedoen van een religieus ijverig lid van de gemeenschap - kan een nep-Facebook-naam het verschil zijn tussen leven en dood. Eva Blum-Dumontet, een onderzoeker bij Privacy International, vertelde ProPrivacy.com,

"Anonimiteit online is vooral belangrijk voor sommige groepen, waaronder vrouwen en LGBTIQ-mensen, omdat het de mogelijkheid biedt om een ​​ruimte te creëren waar ze hun identiteit kunnen verkennen, terwijl ze de controle behouden over wie dingen over hen te zien krijgen en weten. Anonimiteit maakt grenzen mogelijk, wat essentieel is wanneer mensen nog niet openbaar zijn over hun geslacht of seksuele identiteit en vooral in landen waar bepaalde identiteiten strafbaar worden gesteld."

Verward beleid

Ongelooflijk, terwijl sommige mensen betrapt worden op het gebruik van een nepnaam, worden andere mensen eigenlijk gedwongen hun echte naam niet te gebruiken. Dit komt omdat Facebook een algoritme gebruikt om te zoeken naar mogelijke nepnamen.

In de Indiaanse gemeenschap is het gebruikelijk dat mensen een tweede naam hebben die beschrijvend is. Sinds de handhaving van het beleid voor echte namen, zijn er talloze meldingen geweest van inheemse Amerikaanse individuen met tweede namen zoals Brown Eyes en Kills The Enemy, die gedwongen werden hun naam te veranderen om op Facebook te blijven.

Zelfs na direct contact met Facebook en het leveren van bewijs dat dit hun echte voornaam is; Facebook heeft vaak geweigerd achteruit te gaan en die mensen hun echte naam te laten gebruiken. Maar als Facebook beweert:

“Facebook is een gemeenschap waar iedereen de naam gebruikt die ze in het dagelijks leven gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je altijd weet met wie je contact hebt. '

Betekent dit niet dat Zuckerberg sommige leden van het sociale forum actief dwingt om zijn eigen regels te overtreden? In 2015 kwamen verschillende mensenrechtenorganisaties samen om Facebook onder druk te zetten en te beweren dat het echte naambeleid:

"Negeert de omstandigheden van gebruikers in niet-westerse landen, stelt zijn gebruikers bloot aan gevaar, respecteert de identiteit van zijn gebruikers en beperkt de vrijheid van meningsuiting."

Donker kantoor

Cops in the Shadows

Hoewel het gemakkelijk is voor Facebook om te beweren dat alleen mensen met slechte bedoelingen nepaccounts gebruiken, is er een manier om dit argument terloops tegen te gaan. In de VS zijn er talloze meldingen geweest van politieagenten die nepprofielen gebruikten in een poging informatie te verzamelen over verdachten, activisten en andere belangstellenden. Als het in de VS gebeurt, kunt u wedden dat uw lieve bippy het elders gebeurt.

In zijn huidige vorm druist het in tegen Facebook-regels voor politie om nepaccounts te gebruiken om mensen onder toezicht te plaatsen. Dit is misschien wel het enige voordeel van het echte naambeleid. En toch is het een praktijk waar de politie nog steeds mee bezig is.

Ik ben van mening dat de wet moet worden gewijzigd om het illegaal te maken voor de politie om nepaccounts te gebruiken om mensen te bekijken. Het lijkt echter ook een kwestie die door wetgevers van de overheid moet worden aangepakt - niet Facebook. Immers, als politieagenten nepaccounts willen gebruiken - en het is technisch legaal voor hen - moet Facebook ze daadwerkelijk kunnen stoppen?

En als het niet aan Facebook is om te beslissen - zou het dan niet gemakkelijk moeten zijn voor de gewone mensen die ook nepaccounts willen gebruiken? Als agenten nepaccounts gebruiken om mensen te snuffelen, klinkt het tenslotte heel erg als beknelling. Terwijl wanneer gewone mensen een nep-account gebruiken, er iets veel minder sinister te binnen schiet...

Vrijheid van meningsuiting

Het is bekend dat in landen met een zwaar politiek klimaat Facebook wordt gebruikt om oppositiebijeenkomsten en protesten te organiseren. Voor mensen die in totalitaire regimes leven, kan het uiten van afwijkende meningen uiterst gevaarlijk zijn.

Voor burgers die een legitieme reden hebben om vitale informatie te verspreiden binnen de grenzen van een door de overheid opgelegde propagandabubbel, kunnen valse namen het verschil betekenen tussen leven en dood.

En onthoud dat wanneer het gevaarlijk is om je mening te uiten, mensen de neiging hebben zichzelf te censureren. Het echte naambeleid van Facebook is dus schadelijk voor een groot aantal mensen die een waardevolle rol kunnen spelen in de verbetering van de samenleving. Blum-Dumontet heeft gereageerd:

"Anonimiteit is vaak de voorwaarde om politieke meningen te uiten, maar ook om te fluiten. Zou de MeToo-beweging op dezelfde manier hebben bestaan ​​als elk social media-account aan een echte naam was gekoppeld? "

Illegale definitie

Onwettig verzoek

Ondanks de aandringen van Facebook dat zijn beleid is ontworpen "om een ​​veilige omgeving te creëren waar mensen elkaar kunnen vertrouwen en verantwoordelijk kunnen houden." De realiteit is dat het beleid voor echte namen nooit is gericht op het beschermen van gebruikers. Sinds de oprichting ging het altijd om winst uit advertentie-inkomsten en de deuk in de aandelenkoers die nepaccounts in 2012 veroorzaakten.

Nu heeft een Duitse rechtbank geoordeeld dat het beleid van Facebook zowel commercieel gemotiveerd als illegaal is. Volgens de Federatie van Duitse Consumentenorganisaties (VZBV) is Facebook's aandringen op het gebruik van echte namen een geheime methode om toestemming van de gebruiker te verkrijgen voor het behouden, delen en profiteren van echte naamgegevens. Deze beoordeling is nu bevestigd door de regionale rechtbank in Berlijn.

Hoewel het een kleine overwinning is voor digitale privacyactivisten, is Facebook van plan in beroep te gaan tegen de beslissing. Wat meer is, zelfs als het wordt gehandhaafd, is het waarschijnlijk dat Facebook zijn beleid alleen zal terugschalen in die regio's waar het daartoe wordt gedwongen.

Als gevolg hiervan is het gemakkelijk om te concluderen dat Facebook niet om de veiligheid van mensen geeft. Het lijkt zelfs duidelijk dat het mensen liever opzettelijk in gevaar brengt om door te gaan met het immorele verdienmodel.

Gebruikershandleiding

Hoe Facebook te gebruiken met een valse naam

Als je het sterk vindt dat je Facebook niet met een echte naam gebruikt, zijn we het er over eens dat dit een goed idee is. Hoe minder echte gegevens je Facebook over jezelf geeft; hoe moeilijker het voor de sociale media-gigant is om geld aan je te verdienen.

Bovendien is het een bekend feit dat veel risicogroepen - waaronder kinderen - enorm kunnen profiteren van het gebruik van pseudoniemen die alleen zij en hun vrienden en familie kennen. Gelukkig, omdat Facebook voornamelijk een algoritme gebruikt om nepnamen te zoeken, is het mogelijk om met succes een nepnaam op Facebook te gebruiken zonder gepakt te worden.

Hoewel, natuurlijk, als je ontdekt wordt (of iemand je dobbelt voor het gebruik van een nepnaam; ja je moet je vrienden zorgvuldig kiezen), je uiteindelijk misschien gedwongen wordt terug te keren naar je echte geboortenaam. Iedereen die een valse naam op Facebook wil gebruiken, moet deze eenvoudige regels volgen:

  1. Kies een naam die echt lijkt te zijn. Domme namen of bijnamen die niet als 'echt' worden beschouwd, worden veel sneller gemarkeerd dan een eenvoudige naam zoals Sam Smith.

  2. Gebruik geen bekende namen. Hoewel het misschien leuk is om jezelf een Kardashian te maken; het zal er waarschijnlijk voor zorgen dat je veel sneller wordt ontdekt.

  3. Blijf weg van fictieve personages uit boeken en films; zelfs als het "normale" namen zijn. Tyler Durden lijkt misschien een coole naam, maar je maakt het niet moeilijk genoeg om je te verbergen voor de Facebook-naampolitie!

  4. Vergrendel uw privacy-instellingen. Als u een naam gebruikt die moeilijk te detecteren is door het geautomatiseerde algoritme van Facebook, is nep; je enige manier om betrapt te worden, is door een andere gebruiker die jou markeert. Om deze reden is het een goed idee om je profiel voor iedereen te verbergen, behalve voor goede vrienden.

Titel afbeelding tegoed: PK Studio / Shutterstock.com

Afbeelding credits: Gorodenkoff / Shutterstock.com, Casimiro PT / Shutterstock.com, Bakhtiar Zein / Shutterstock.com,

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me