Mozilla-experiment om ProtonVPN te adverteren voor Amerikaanse Firefox-gebruikers

Mozilla, het bedrijf achter de populaire Firefox-browser, heeft aangekondigd een deal te hebben gesloten met ProtonVPN. De zakelijke overeenkomst die morgen, 24 oktober van start gaat, zal ProtonVPN-advertenties weergeven aan consumenten in de VS die de nieuwste "Quantum" -versie van de browser gebruiken (Firefox 62).

Volgens het blogbericht van Mozilla, krijgt een 'willekeurige' groep Amerikaanse gebruikers de advertentie te zien - die in de rechterbovenhoek van hun Firefox-venster verschijnt. Volgens het bedrijf is de advertentie vooralsnog slechts een 'experiment'.

In haar blogpost over het onderwerp zegt Mozilla dat het "het proces van het verkennen van nieuwe, aanvullende inkomstenbronnen die aansluiten op onze missie" begint. Die missie is tweeledig - om haar inkomstenstromen te versterken en stabiliteit binnen het bedrijf te creëren - terwijl ook producten en hulpmiddelen worden gepromoot die een betere online gezondheid bevorderen.

Firefox-gebruikers die besluiten om Mozilla en Proton mee te nemen aan de promotie, kunnen zich aanmelden voor een maandelijks account van ProtonVPN voor $ 10 per maand. In tegenstelling tot het wordt elders verkeerd gemeld - dit is niet duurder. Hoewel het mogelijk is om ProtonVPN op jaarbasis te krijgen voor $ 8 per maand, heeft het maandelijkse ProtonVPN Plus-abonnement altijd $ 10 dollar gekost.

ProtonVPN en Mozilla-partnerschap

De tussenpersoon uitschakelen

Deze experimentele onderhandeling tussen ProtonVPN en Mozilla is absoluut interessant. Op dit moment vertrouwt de grote meerderheid van VPN-gebruikers op websites zoals ProPrivacy.com om informatie over VPN's te leren. Er zijn letterlijk honderden VPN's op de markt en de kwaliteit en prijzen van die services variëren enorm. Dit maakt het kiezen van een VPN vrij moeilijk, vooral voor mensen die de markt betreden.

Vanwege een spervuur ​​van nieuws de afgelopen jaren (inclusief het nu beruchte Facebook Cambridge Analytica-schandaal), worden mensen in de VS snel wakker met het feit dat hun gegevens worden verzameld - niet alleen door sociale mediadiensten - maar ook door andere technische reuzen zoals Google en Microsoft; evenals door telecombedrijven zoals Verizon en AT&T.

In april 2017 heeft de Trump-administratie wetten aangenomen die ISP's toestaan ​​om de surfgewoonten van gebruikers te behouden en deze aan derden te verkopen. Dat betekent dat een VPN de enige manier is om te voorkomen dat internetproviders legale internetgewoonten over Amerikaanse burgers legaal verzamelen en verspreiden onder derden. Helaas, ondanks een toename van het aantal mensen dat VPN-abonnementen in Noord-Amerika koopt sinds de wet is gewijzigd, blijft 47% van de burgers zich nog steeds niet bewust van het bestaan ​​van VPN's.

Hoewel statistieken onthullen dat 95% van de Amerikaanse burgers ‘enigszins bezorgd’ of ‘erg bezorgd’ zijn over hoe bedrijven hun gegevens gebruiken, gebruikt slechts 17% actief een VPN. Dat bewijst dat er in de VS nog veel werk moet worden verzet om het belang van VPN's te vergroten.

Mozilla-advertentie

Een slimme campagne

Met 83% van de Amerikaanse internetgebruikers die hun privacy nog steeds niet beschermen met een VPN, hebben Mozilla en ProtonVPN besloten de invloed van Firefox te onderdrukken. In de VS gebruikt ongeveer 80% van de bevolking (260 miljoen mensen) internet. Dit betekent dat maar liefst 216 miljoen mensen nog steeds geen VPN hebben.

In de VS surft ongeveer 5% van de internetgebruikers op internet met Firefox. Dat betekent dat Mozilla de mogelijkheid heeft om VPN's te adverteren voor ongeveer 10 miljoen burgers. En als Mozilla zou besluiten dit wereldwijd uit te rollen, zou het ongeveer 170 miljoen internetgebruikers kunnen informeren over de voordelen van VPN's.

Toegegeven, hier bij ProPrivacy.com zouden we liever hebben dat Amerikaanse consumenten wat meer keuze krijgen. Het is waar dat ProtonVPN een gerenommeerd bedrijf is dat wordt geleverd met herkomst; opgericht door de makers van Proton Mail. Met dat in gedachten heeft Mozilla goed gekozen (hoewel ik VPN's kan bedenken die beter zijn voor de privacy - en ook veel goedkopere opties).

Ondanks dit juichen we in het algemeen de inspanningen van Mozilla toe om het Amerikaanse publiek te informeren over het belang van VPN's. Onze enige kritiek is dat we liever hebben dat Mozilla haar gebruikers ook meedeelt dat ProtonVPN een gratis versie van de VPN aanbiedt die ze kunnen gebruiken als ze hard zijn voor geld.

Als de privacy van mensen op het spel staat, moet geld immers geen obstakel zijn. En hoewel er veel geld te verdienen is met het adverteren van de betaalde versie van ProtonVPN, verdienen mensen het altijd op de hoogte te zijn van het feit dat er gratis VPN-opties op de markt zijn.

Bewerkt op 24/10/2018 om toe te voegen: Het is nu aan het licht gekomen dat Mozilla de experimentele advertentie aan consumenten zal aanbieden onder verschillende omstandigheden: wanneer ze streaming websites bezoeken, wanneer ze verbinding maken met "een onbeveiligd wifi-netwerk met een captive portal" (zoals in de lobby van een hotel), of wanneer ze bezoeken een van de domeinen van 65 VPN-providers. Het feit dat Firefox-gebruikers de ProtonVPN-advertentie te zien krijgen wanneer ze concurrerende VPN-domeinen bezoeken, versterkt de realiteit dat Mozilla primair bezorgdheid heeft om ProtonVPN te verkopen (in plaats van mensen te informeren over VPN-beveiliging). Iedereen die de Mozilla-advertentie heeft weergegeven, wordt (opnieuw) geadviseerd om rond te kijken voordat hij zich op ProtonVPN vestigt.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me