Naakte beroemdheden plastische chirurgie foto’s gehackt

Eerder dit jaar stalen Russische hackers, bekend als Tsar Team, naaktfoto's van patiënten uit een kliniek voor plastische chirurgie in Litouwen. Ze eisten losgeld van patiënten van over de hele wereld en dreigden hun compromitterende foto's online te lekken als ze niet betaalden. Nu heeft een Britse kliniek voor plastische chirurgie die zich richt op de rich and famous een verwoestende copycat-aanval.

London Bridge Plastic Surgery (LBPS) bevindt zich in de buurt van Marylebone in het centrum van Londen. De bekende kliniek is populair bij rijke klanten die het beste beschikbare werk wensen. De website van de chirurgie zegt dat het "een van de toonaangevende klinieken voor plastische chirurgie in het VK is".

Nu hebben hackers bekend als de Dark Overlord een cache van foto's gestolen van de gevierde kliniek. De beruchte hackers, die eerder seizoen vijf van Orange Is The New Black hebben gelekt (tot grote vreugde van fans), dreigen die afbeeldingen online te publiceren.

Naakt beroemdheden chirurgie foto's

De gestolen foto's bevatten foto's die vóór, tijdens en na procedures zijn genomen. Als zodanig bevatten ze compromitterende beelden van rijke klanten en beroemdheden die ervoor hebben gekozen procedures zoals borstvergrotingen en genitale verbeteringen te ondergaan. Onder degenen die getroffen zijn door de lude cyberaanval is de Britse beroemdheid Katie Price, AKA Jordanië.

De timing van de aanval kan wat wenkbrauwen opwerpen. Waarom? Omdat Jordan onlangs LBPS publiekelijk bedankte voor een succesvolle facelift die ze in de kliniek heeft ondergaan. Aangezien Jordanië niet bijzonder bekend is buiten het VK, kan dit betekenen dat de Dark Overlord-hackers zich in Groot-Brittannië bevinden?

Katie Price

Diep compromitterend materiaal

De copycat-aanval voor plastische chirurgie ontstond voor het eerst toen Dark Overlord-hackers contact namen met de Amerikaanse nieuwswebsite The Daily Beast met het volgende bericht:

“We hebben TB's [terabytes] van deze shit. Databases, namen, alles. Er zijn hier enkele koninklijke families. '

Samen met die boodschap ontving het Daily Beast een nest-ei van foto's dat naar verluidt afbeeldingen bevat van patiënten die chirurgische veranderingen ondergaan.

"De wereld heeft nog nooit zo'n medische stortplaats van een plastisch chirurg gezien", pochte de hackers.

Na het bekijken van de foto's heeft het Daily Beast gemeld dat:

“Velen zijn zeer grafisch en van dichtbij, en tonen operaties aan mannelijke en vrouwelijke geslachtsorganen. Anderen tonen het lichaam van de patiënt na de operatie, en sommige hebben gezichten. "

De hackers dreigen de foto's online te lekken. The Daily Beast heeft bevestigd dat ze zeker de echte deal lijken te zijn.

Dark Overlord Plastic

Penetratie bevestigd

De in Londen gevestigde kliniek heeft experts op het gebied van cybersecurity gebruikt om te bevestigen dat deze was binnengedrongen voorafgaand aan de claims van de Dark Overlord:

“Na onderzoeken door onze IT-experts en de politie zijn we helaas van mening dat onze beveiliging is geschonden en dat gegevens zijn gestolen. We zijn nog steeds bezig om vast te stellen welke gegevens zijn gecompromitteerd. "

Dit maakt het waarschijnlijk dat de cache van foto's inderdaad nieuw materiaal is, in tegenstelling tot opnieuw gehashte foto's van de Litouwse kliniek die worden gebruikt om een ​​andere operatie te chanteren.

LBPS heeft op haar website een verklaring gepubliceerd waarin staat:

“Veiligheid en vertrouwelijkheid van de patiënt is altijd voor ons van het grootste belang geweest ... We betreuren het zeer voor alle problemen die deze datalek kan veroorzaken, waardoor onze patiënten en ons team 24 uur per dag beschikbaar zijn om met iedereen te praten die zich zorgen maakt door te bellen naar 020- 3858 0664. "

Moderne aanvalsvector

Dit soort cyberaanval is een nieuwe vorm van hacking op basis van afpersing die pas dit jaar is ontstaan. De meest voorkomende methode voor cyberafpersing is het gebruik van malware om iemands computer of smartphoneapparaat te vergrendelen.

Ransomware, zoals bekend, schakelt het apparaat van het slachtoffer uit met codering totdat het slachtoffer een bedrag, meestal in Bitcoins, aan de hackers betaalt. De grootste aanval ooit van dit soort - de Wannacy-aanval - vond ook dit jaar plaats. Het trof wereldwijd duizenden computers, waaronder veel bedrijven, overheidsinstellingen en ziekenhuizen.

Bij beide hacks voor plastische chirurgie van dit jaar hebben de cybercriminelen een manier ontdekt om hun slachtoffers op een meer persoonlijke manier af te persen - en je zou kunnen zeggen op traditionele wijze. Het chanteren van het slachtoffer of de kliniek (of beide) om hun reputatie te beschermen, is een zorgwekkende trend.

Koninklijke kroon

Royals Betrokken?

De stoutmoedige bewering van de hackers dat ze afbeeldingen van de koninklijke familie hebben, betekent waarschijnlijk dat de volledige kracht van de Britse intelligentie - inclusief GCHQ en het nieuwe National Cyber ​​Security Center (dat in februari door de koningin zelf werd geopend) - zal worden gebruikt om en vind ze.

De claim is ook heerlijk seizoensgebonden, waarbij het VK zich opmaakt om het verijdelen van de Gunpowder Plot op 5 november te vieren. Als de hackers worden ontdekt, zullen zij dan de volgende groep worden die wordt aangeklaagd voor Hoogverraad aan de Kroon? Gelukkig voor de Dark Overlords heeft High Treason sinds 1998 geen executie veroordeeld, dus hun lot zal niet zo grimmig zijn als dat van Guy Fawkes.

De meningen zijn van de schrijver.

Titel afbeelding tegoed: puhhha / Shutterstock.com

Afbeelding credits: Joe Seer / Shutterstock.com, Sergey Nivens / Shutterstock.com, Elina Leonova / Shutterstok.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me