Naarmate Bitcoin-tarieven stijgen, moet u elders investeren?

Wanneer de meeste mensen over Bitcoin praten, denken ze meteen aan de rijkdom die velen in 2017 hebben verzameld. Echter, recent is iets niet zo glamoureus omhooggeschoten: de kosten van de gemiddelde vergoeding voor het verwerken van een transactie op de blockchain.

Een week geleden was de prijs van een gemiddelde vergoeding $ 6. Velen vonden al dat deze som te hoog was. Op vrijdag zijn de gemiddelde transactiekosten echter plotseling gestegen naar $ 26. Tegen zondag was het neergestreken op $ 20 - een bedrag dat nog steeds monsterlijk hoog is. Voor mensen die Bitcoins willen gebruiken om een ​​aankoop te doen, kunnen die kosten onbetaalbaar worden.

Het goede nieuws is dat, ondanks alle drukte over vergoedingen, mensen geen $ 20 hoeven te betalen om een ​​transactie te laten verwerken. Dit komt omdat de reden achter die hoge Bitcoin-kosten de hoeveelheid tijd is die nodig is om een ​​transactie te verwerken. De Bitcoin-blockchain kan slechts één blok per 8,8 minuten verwerken. Dat komt neer op ongeveer tien transacties per seconde. Het probleem is dat er tegenwoordig tussen de 80.000 en 120.000 transacties in de wachtrij staan.

Mensen die een niet-belangrijke overdracht hebben, kunnen ervoor kiezen om een ​​lager bedrag te betalen. Er wordt echter aangenomen dat de kleinste vergoeding die op dit moment waarschijnlijk door het systeem komt, ongeveer $ 2,50 is. Dit komt omdat de Bitcoin-mijnwerkers die de transacties verwerken, kunnen selecteren welke transacties het eerst moeten worden verwerkt. Om voor de hand liggende redenen geven ze prioriteit aan transacties met hogere kosten.

Mensen die een lagere vergoeding vragen, moeten wachten op een tijdstip van de dag wanneer de blockchain minder druk is. Het is echter zo druk geworden dat iets kleiner dan ongeveer $ 2,50 waarschijnlijk zal mislukken en na twee weken wordt teruggestuurd. Het systeem is natuurlijk volatiel en er zijn momenten dat kleinere kosten het halen. Het wordt echter iets van een loterij als het gaat om kleinere kosten. De algemene consensus is dat een iets grotere vergoeding moet worden gekoppeld aan een grotere transfersom, om ervoor te zorgen dat deze snel wordt verwerkt.

Voor degenen die Bitcoins willen gebruiken om voor gewone dingen te betalen, wordt gevreesd dat kosten enorm problematisch kunnen worden. De waarde van Bitcoin als grondstof is immers direct gekoppeld aan hoe nuttig het is. Als de waarde van Bitcoin uitsluitend over speculatieve investeringen gaat, kunnen beleggers zich terugtrekken?

Blockchain Infographic 01 Gecomprimeerd 1 1024X506

Het volgende blok

Op maandagochtend schatte een website dat voor een transactie om in het volgende blok te komen, mensen niet minder dan $ 16,31 zouden moeten betalen. Dezelfde website beweerde dat om er een van de volgende zes blokken van te maken (met andere woorden dat het binnen een uur wordt verwerkt), niet minder dan $ 13,46 aan de transactie moet worden toegevoegd. Dat zijn nogal exorbitante tarieven, die de liquiditeit van Bitcoin al beginnen te beïnvloeden.

Een langzame blockchain die onder toenemende druk wordt gezet, creëert een biedoorlog tegen de kosten van vergoedingen. Naarmate het probleem groter wordt, worden de kosten hoger. Dit was de reden waarom veel mensen hadden gehoopt dat Segregated Witness x2 (SegWit2x) zou gebeuren in november.

De originele Segwit gebeurde in augustus en het heeft met succes de netwerksnelheden verhoogd. Vanwege wrijving binnen de Bitcoin-community is SegWit2x echter op het laatste moment geannuleerd.

Cryptocurrencies

Nee tegen Bitcoins

Ondanks de stijgende prijs, beginnen de scheuren in de bruikbaarheid van Bitcoin als valuta te zien. Vorige week besloot de online computergame-verkoper Steam te stoppen met het accepteren van Bitcoins. In die tijd werd het aangehaald "hoge vergoedingen en volatiliteit" als de redenen om te stoppen met het accepteren ervan.

Steam begon Bitcoins te accepteren in april 2017. Op dat moment was een Bitcoin ongeveer $ 1.400 waard. Vanaf vandaag zijn bitcoins $ 17.000 dollar waard, een prijs die wordt versterkt door de introductie van bitcoin-futures (derivatenhandel). Ondanks de opwaartse trend in 2017, komen waarschuwingen nog steeds dik en snel dat Bitcoin in een bubbel zit. De grote vraag voor de meeste beleggers is: wat zal de bubbel doen barsten?

Blockchain-afbeelding 1

Betere blockchains

Het meest waarschijnlijke om de prijs van Bitcoin terug te brengen, is een sterke toename van investeringen in een concurrerende cryptocurrency. Als veel slimme beleggers zouden besluiten om Bitcoin te verzilveren terwijl het hoog is - om te investeren in een alternatieve digitale munt die meer belofte inhoudt - dan zouden we een secundaire goudkoorts kunnen zien. Als dat zou gebeuren, zouden meer mensen meedoen om Bitcoin te verlaten ten gunste van de alternatieve cryptocurrency, en konden we de prijs van Bitcoin drastisch zien dalen.

In dit soort scenario zou de Bitcoin-bubbel eenvoudig worden vervangen door een andere bubbel, die bullish zou blijven totdat een rivaliserende blockchain aantrekkelijker was. Dus, zijn er tekenen dat dit zou kunnen gebeuren?

Kortom, ja. In de afgelopen weken is IOTA, een cryptocurrency met een verbeterde blockchain (in vergelijking met Bitcoin), steeds sterker geworden. Het IOTA-netwerk kan worden beschouwd als "blockchain 2.0" omdat het veel grotere hoeveelheden transacties per seconde aankan (500 tot 800). Het doet dit met behulp van een "wirwar" om transacties op een continu grootboek te verifiëren. Bovendien zijn transactiekosten op de IOTA-blockchain gratis: een voordeel dat zeker crypto-investeerders aantrekt.

Jota

In de eerste week van december steeg de prijs van IOTA plotseling met 90%, van $ 2,78 tot $ 5,55. Dat komt neer op een stijging van de marktwaarde van $ 12 miljard en plaatst het plotseling op de vierde plaats van digitale activa door marktkapitalisatie (Ripple inhalen). Deze plotselinge prijssprong kwam nadat de IOTA Foundation in Duitsland had aangekondigd samen te werken met technologiebedrijven zoals Microsoft, Samsung en Fujitsu op een blockchain-gebaseerde marktplaats waarmee ze gegevens kunnen verkopen.

Voor nu is het een beetje voorbarig om te voorspellen dat de volgende digitale goudkoorts "absoluut IOTA zal zijn". Er zijn een aantal veelbelovende crypto's die verbeteringen van de blockchain-technologie van de tweede generatie hebben. Litecoin is een andere crypto die snelle transactietarieven en lage kosten biedt (hoewel het met 56 transacties per seconde nog steeds niet zo goed is als IOTA). Het heeft enorme winsten geboekt in 2017.

EOS (momenteel in de initiële fase van het aanbieden van munten) is nog een ander voorbeeld van een altcoin die belooft enorm hoge transactietarieven per seconde te leveren. Als EOS zijn beloften nakomt, levert het 50.000 transacties per seconde op - en misschien zelfs meer.

Wat wel zeker lijkt, is dat Bitcoin verstopt raakt (zoals altijd werd voorspeld). Dit wordt alleen maar erger, tenzij er iets dramatisch wordt gedaan. Die verstopping zou op zijn minst een waarschuwing moeten zijn. Terwijl mensen haasten om dure Bitcoins te kopen in de vergeefse hoop op verdere winst, wordt de bruikbaarheid van die investering steeds twijfelachtiger.

De meningen zijn van de schrijver. Niets in dit artikel is bedoeld als beleggingsadvies en mag niet als zodanig worden beschouwd.

Titel afbeelding tegoed: Igor Batrakov / Shutterstock.com,

Afbeelding credits: Wit Olszewski / Shutterstock.com, phloxii / Shutterstock.com, Akarat Phasura / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me