Nieuwe studie concludeert Facebook ter waarde van $ 1.000 per jaar voor gebruikers


Een recente PLOS ONE-studie suggereert dat de gemiddelde Facebook-gebruiker meer dan $ 1.000 aan compensatie nodig zou hebben om zijn account voor een jaar te deactiveren.

De bevindingen zijn hot na het veel gepubliceerde Cambridge Analytica-schandaal van vorig jaar en het vernietigende rapport van de New York Times. Het NYT-rapport onthulde hoe de social media-gigant ongekende hoeveelheden gebruikersgegevens deelde met partnerbedrijven. Het lijkt erop dat Facebook-gebruikers ondanks dit alles nog steeds van mening zijn dat de voordelen en het gemak van het platform opwegen tegen de potentiële beveiligings- en digitale privacyrisico's.

Onderzoekers die de studie uitvoerden, waaronder verschillende economen en een onderzoeker op sociale media, werden gefinancierd door subsidies van Kenyon College en Michigan State University. Het primaire doel van het onderzoek was om te bepalen welke waarde het sociale mediaplatform voor consumenten heeft, gezien het feit dat de dienst gratis wordt aangeboden. Onderzoekers voerden een reeks veilingen uit waarbij deelnemers financiële compensatie kregen aangeboden voor het deactiveren van hun Facebook-accounts voor een periode variërend van één dag tot één jaar.

Een van de auteurs van het onderzoek, Jay Corrigan, legde het denken van de onderzoekers uit in een persbericht: "We weten dat mensen enorme waarde moeten halen uit Facebook, anders zouden ze niet elke dag miljoenen uren op de site doorbrengen. De uitdaging is om een ​​dollarwaarde te geven aan een service waar mensen niet voor betalen. "

De drie veilingen die door de onderzoekers werden opgezet, waren gericht op twee steekproeven van studenten van Midwestern-universiteiten, één steekproef van deelnemers uit de algemene gemeenschap en één online steekproef. Onderzoekers ontdekten dat een steekproef van het gemiddelde bod van de studentdeelnemers meer dan $ 2.000 bedroeg om Facebook gedurende één jaar te deactiveren, terwijl het gemiddelde bod in de steekproef van de gemeenschap iets meer dan $ 1.000 bedroeg voor één jaar zonder Facebook.

Deze bevindingen zijn zeker veelzeggend en geven aan dat gebruikers een hoge financiële waarde hechten aan hun sociale media-ervaring, zelfs in het licht van schandalen en ernstige persoonlijke privacykwesties. Corrigan verklaarde in een opmerking aan CNBC dat Facebook is: "zo leuk en zo nuttig dat [ze] bereid zijn om hun zorgen over privacy opzij te zetten."

De studie heeft een aantal ongelooflijke statistieken gedeeld die laten zien hoe populair de sociale mediasite is en hoe ingebakken de service in het dagelijks leven van zijn gebruikers is: “Als Facebook een land was, zou het 's werelds grootste zijn in termen van bevolking met meer dan 2,20 miljard maandelijkse actieve gebruikers, van wie 1,45 miljard dagelijks actief zijn en gemiddeld 50 minuten per dag besteden aan platforms die eigendom zijn van Facebook (bijv. Facebook, Messenger, Instagram). Dit betekent dat gebruikers gezamenlijk dagelijks meer dan 100.000 jaar op Facebook doorbrengen. ”

"Ondanks bezorgdheid over het verlies van relevantie als gevolg van afnemende persoonlijke berichten door gebruikers, verminderde interesse in adoptie en gebruik door tieners en jonge volwassenen, claims over mogelijke manipulatie van de inhoud voor politieke doeleinden, en lekken die de bedrijfsafhandeling van particuliere gebruikersgegevens, Facebook, in twijfel trekken blijft de beste sociale netwerksite ter wereld en de derde meest bezochte site op internet na Google en YouTube. "

Het suggereert dat Facebook zo'n krachtige aanwezigheid in het leven van mensen is geworden dat velen bereid zijn de vermeende verkeerde behandeling van gebruikersgegevens door het sociale netwerk over het hoofd te zien ten gunste van de waargenomen voordelen. De studie concludeert dat “Bezorgdheid over gegevensprivacy, zoals Cambridge Analytica's vermeende problematische omgang met privégegevens van gebruikers, waarvan wordt gedacht dat deze zijn gebruikt om de presidentsverkiezingen van 2016 in de Verenigde Staten te beïnvloeden, onderstrepen alleen de waarde die Facebook-gebruikers aan de service moeten ontlenen . Ondanks de parade van negatieve publiciteit rond de onthullingen van Cambridge Analytica medio maart 2018, heeft Facebook tussen eind 2017 en 31 maart 2018 70 miljoen gebruikers toegevoegd. Dit impliceert dat de waarde die gebruikers ontlenen aan het sociale netwerk meer is dan de privacybelangen compenseert. ”

Dit betekent niet noodzakelijkerwijs dat Facebook-gebruikers onwetend zijn over privacykwesties, en het betekent niet dat gebruikers niet waakzaam moeten zijn over hun persoonlijke privacy bij het gebruik van de site. Het laat eenvoudigweg zien dat gebruikers een bepaalde hoeveelheid waarde uit hun Facebook-ervaring ervaren die de privacyrisico's van het gebruik van het platform overstijgt.

Hoewel de bevindingen van de studie eye-opening zijn, zijn ze niet verrassend. Het sociale netwerk heeft zich succesvol ingebed als een essentieel onderdeel van het dagelijkse leven van miljarden mensen. Het bereik van Facebook en zijn verschillende andere platforms is monolithisch en steeds verontrustender vanwege de enorme hoeveelheid persoonlijke gegevens die het bedrijf verwerkt.

Facebook-gebruikers die zich zorgen maken over hun persoonlijke privacy op internet, zouden moeten overwegen een VPN te gebruiken om hun online gegevens te beveiligen. De beste VPN's die tegenwoordig op de markt zijn, kunnen gebruikers helpen hun online communicatie te coderen en hun persoonlijke privacy te beveiligen tijdens het gebruik van Facebook of iets anders op internet.

Als dit verhaal u ertoe heeft gebracht uw eigen online beveiliging te heroverwegen, kijk dan eens op onze beste VPN-dienstenpagina voor meer informatie.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me