NordVPN heeft geen logboeken claim onderzocht door onafhankelijke auditors

In een sector eerst NordVPN heeft zijn no logs-service gehouden tot het onderzoek van een onafhankelijke audit.

Nord VPN geen logs claims gecontroleerd

NordVPN heeft altijd beweerd dat het een no logs VPN-service is, maar deze claim werd in twijfel getrokken tijdens een verhit online debat deze zomer over zijn eigendom.

Om deze bewering te ondersteunen en klanten gerust te stellen met betrekking tot de integriteit ervan, heeft NordVPN opdracht gegeven tot een onafhankelijke audit van zijn logsystemen.

Een dergelijke audit is nog nooit eerder uitgevoerd op een VPN-service, dus hier bij ProPrivacy.com waren we erg enthousiast om deze in handen te krijgen.

De controle

De audit werd uitgevoerd door een van de vier grootste auditkantoren ter wereld. In tegenstelling tot audits van het soort dat onlangs door Surfshark is gepubliceerd, waarbij wordt gekeken naar de technische beveiliging van software van providers, concentreerde deze audit zich op de logs die NordVPN wel en niet bijhoudt.

Dit is een eerste op de markt, en een welkome, omdat meer transparantie over claims zonder logboeken hard nodig is.

Momenteel is de audit alleen beschikbaar voor een vooraf geselecteerde lijst met journalisten. Bij bestVPN.com hadden we het geluk om als een van de eersten de resultaten te zien.

We zijn verheugd om te horen dat het rapport NordvPN's logs-claims volledig onderschrijft. Er wordt een kleine hoeveelheid niet-persoonlijk identificeerbare servergebruiksgegevens verzameld, maar dit vormt geen bedreiging voor de privacy van gebruikers.

De controle die ons werd getoond, biedt niet veel gedetailleerde technische informatie, hoewel het de procedures beschrijft die het auditkantoor gebruikte om tot zijn conclusies te komen.

Op dit moment is het minder een volledige audit dan een verklaring van het bedrijf dat het naar de systemen van NordVPN heeft gekeken en alles bevredigend vond met betrekking tot haar no logs claims. Dit auditbedrijf is een bijzonder betrouwbaar onafhankelijk auditorgaan, wiens woord we meer dan graag vertrouwen.

beperkingen

Elke audit met de reikwijdte van deze heeft duidelijke beperkingen. Het kan alleen een momentopname bieden van wat er op bepaalde locaties gebeurt op het moment dat de audit werd uitgevoerd.

Zoals NordVPN zelf erkent:

"De audit kan alleen verwijzen naar onze service- en serverconfiguraties vanaf 1 november 2018. Omdat een digitale service opnieuw kan worden geconfigureerd, begrijpen we waarom de audit zijn conclusies niet op een breder bereik van datums kan toepassen."

Cruciaal voor abonnees, wat het wel bewijst, is dat NordVPN de systemen heeft om een ​​volledig no-logs VPN-service te bieden. NordVPN heeft ook beloofd in de toekomst regelmatig audits uit te voeren om te helpen verifiëren dat deze systemen op hun plaats blijven en deel uitmaken van de standaardmodus van NordVPN.

ProPrivacy.com's mening van experts

Hier bij ProPrivacy.com hebben we al lang gezocht naar een manier om geen claims van VPN-providers te controleren. De logbestanden die een VPN-service wel of niet bijhoudt, vormen een veel groter gevaar voor de privacy van gebruikers dan de technische beveiliging die wordt gebruikt en vormen daarom het belangrijkste foutpunt.

Zelfs elementaire technische beveiliging beschermt de gegevens en het surfgedrag van VPN-gebruikers tegen de meeste individuele criminele hackers. Acteurs op staatsniveau zijn een ander balspel, maar zelfs deze gaan achter de logs van een provider aan lang voordat ze proberen de technische beveiligingsmaatregelen van een VPN-client in gevaar te brengen.

Elk afzonderlijk geval dat openbaar werd gemaakt, waarbij een VPN-gebruiker werd betrapt, was het resultaat van een provider die zijn logboeken aan de autoriteiten overhandigde, soms onder dwang.

Als een VPN-provider geen logboeken bijhoudt, heeft deze natuurlijk niets dat hij kan overhandigen. Daarom is de integriteit van een logboekclaim van een provider zo belangrijk voor zijn privacyreferenties.

Geen audit van de logboekclaims van een provider kan met volledige zekerheid bewijzen dat er geen logboeken worden bijgehouden wanneer de auditor naar huis gaat, maar een audit van het soort dat wordt uitgevoerd op NordVPN biedt de hoogste mate van transparantie die mogelijk is.

De aanpak van NordVPN is baanbrekend en we hopen oprecht dat het andere VPN-services aanmoedigt om dit voorbeeld te volgen.

Conclusie

Een dergelijke audit biedt de hoogst mogelijke transparantie met betrekking tot het verifiëren van de logboekclaims van een VPN-provider.

Het komt erop neer dat een van de belangrijkste onafhankelijke auditbedrijven ter wereld in detail heeft gekeken naar wat en hoe het gegevens registreert en dat geen enkele log van NordVPN zijn zegel van goedkeuring claimt.

Op dit moment maakt dit NordVPN uniek in de VPN-industrie en we hopen dat vele anderen zullen volgen.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me