NordVPN reageert op kritiek

NordVPN.com is een populaire VPN-provider die bekend staat om zijn toewijding om de privacy van zijn gebruikers te beschermen. Dit is een reputatie die sterk wordt versterkt door het feit dat NordVPN in Panama is gevestigd.


Er is echter een storm op komst op internet over wie NordVPN is en waar het is gevestigd. Er is bewijs naar boven gekomen dat een sterke link aantoont tussen NordVPN en de Litouwse netwerkinfrastructuurprovider Tesonet.

Dat dit bewijs voor het eerst werd gepresenteerd door een bepaalde rasengan heeft alleen gediend als boezem omdat rasengan een handvat is dat wordt gebruikt door Dr. Andrew Lee, mede-oprichter en CEO van rivaliserende VPN-service Private Internet Access.

Een lelijke rechtszaak

Volgens gerechtelijke documenten die worden gebruikt in een lopende rechtszaak tussen VPN-provider Hola en Tesonet:

"Tussen november 2015 en juni 2018 had Hola een zakelijke relatie met Tesonet met betrekking tot HolaVPN en Tesonet's VPN-service genaamd NordVPN."

Dat is jammer, want een van de vele projecten waar Tesonet bij betrokken is datamining:

“Tesonet biedt grootschalige webdata-extractieproducten en -diensten onder het merk OxyLabs. https://oxylabs.io/ (productie E). "

Oxylabs 1

Het is een zaak die geen enkele betrokken partij eer aandoet. Hola klaagt Tesonet aan voor het stelen van zijn data-scraping-technologieën tijdens hun zakelijke samenwerking en het inbedden van deze technologieën in zijn eigen producten.

“9. De beweerde octrooien zijn gericht op methoden voor het ophalen van inhoud via de
internet door het gebruik van intermediaire tunneling apparaten.

  1. Luminati, voorheen bekend als Hola, biedt een cloudservice die tientallen verbindt
    miljoenen apparaten via internet via een proxy-netwerk. Elk deelnemend apparaat
    kan het netwerk een klein deel van de inactieve tijd van dat apparaat gebruiken voor het netwerk. Luminati
    gebruikt dit netwerk om proxy-gebaseerde services aan bedrijven te bieden. ”

Dus Hola (de klaagster) geeft zelf toe dat hij gegevens verkoopt die zijn geschrapt van zijn VPN (proxy) klanten. Mooi hoor. In het verleden werd Hola beschuldigd van het stelen van de bandbreedte van klanten en andere dubieuze praktijken.

Antwoord van NordVPN

NordVPN heeft een officiële verklaring over de kwestie gepubliceerd waarin het alle misstanden van zijn kant ontkent, en herhaalt de verbintenis van het bedrijf om geen enkel logboek bij te houden. Het kondigde ook aan dat het een onafhankelijke audit zou laten uitvoeren om zijn claims te verifiëren.

Wel moet gezegd worden dat deze uitspraak ons ​​evenveel vragen als antwoorden heeft opgeleverd. ProPrivacy.com reikte daarom contact op met NordVPN voor verdere verduidelijking.

NordVPN heeft ons verteld dat het nauwe banden heeft met Tesonet, maar dat het een onafhankelijke entiteit is van het Panamese bedrijf Tefincom S.A. Het handelsmerk is ook in het bezit van Tefincom. Op geen enkel moment is NordVPN juridisch eigendom van Tesonet en het heeft geen verband met andere projecten waar Tesonet al dan niet bij betrokken is.

NordVPN heeft ons uitgelegd dat Tesonet het eenvoudig helpt met verschillende infrastructuurdiensten op strikt contractuele basis en in sommige gevallen betrokken is bij het innen van betalingen. Hun partnerschap geeft Tesonet geen controle over het beleid van NordVPN of hoe het samenwerkt met zijn klanten.

Cruciaal is dat dit betekent dat NordVPN geen band heeft met Hola en op geen enkele manier betrokken is bij de rechtszaak tussen Luminati en Tesonet. NordVPN zegt dat de naam "Tesonet's VPN" in de gerechtelijke documenten een feitelijk onjuiste fout is, een feit dat duidelijk zal worden gemaakt wanneer de zaak voor de rechter komt.

ProPrivacy.com's mening van experts

UAB Tesonet is een groot bedrijf met zijn vingers in vele taarten. We willen graag meer duidelijkheid over de exacte relatie van NordVPN met Tesonet, maar het lijkt ons volkomen aannemelijk dat NordVPN niet betrokken is bij de andere zakelijke belangen van Tesonet en dat Tesonet geen invloed heeft op de interne activiteiten van NordVPN.

De huidige reeks beschuldigingen en modder slingering (gestart, moet worden onthouden, door een rivaliserend bedrijf) is puur gebaseerd op indirect bewijs. Ongeacht de relatie van NordVPN met Tesonet, er is geen enkel bewijs dat het iets anders is dan de privacygerichte VPN-provider die het beweert te zijn.

We verwelkomen desondanks de aankondiging van NordVPN dat:

“We nemen een van de grootste professionele dienstverleners ter wereld aan om een ​​onafhankelijke audit uit te voeren en onze claim 'geen logs' te verifiëren. De audit zal naar verwachting binnen 2 maanden worden afgerond en zal onafhankelijk verifiëren dat de beschuldigingen vals zijn. "

Het is van vitaal belang om de parameters van deze audit correct te krijgen en deze moet met volledige transparantie worden uitgevoerd. Maar ervan uitgaande dat dit het geval is en dat NordVPN wordt gerechtvaardigd door zijn bevindingen, is een onafhankelijke audit de best mogelijke manier om de zaak tot rust te brengen.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

1 + 1 =

map