Online streamingdiensten: wie zit er op de troon?

Bijna 60% van de kijkers in de VS hebben toegang tot Netflix, een studie heeft gevonden. Dat vertegenwoordigt bijna 50 miljoen abonnementen. Dit is echter niet helemaal het monopolie, met veel jongere kijkers die zich abonneren op meerdere platforms.

Abonnement video-on-demand (SVOD) -diensten zoals Netflix is ​​al lang voorspeld als de dood van live tv. Natuurlijk zijn online streamingdiensten onlangs verantwoordelijk gehouden voor een daling van het aantal kabeltelevisieabonnementen.

Nieuw onderzoek heeft uitgewezen dat van de kijkers die toegang hebben tot zowel live tv als Netflix, één op de vijf de streamingprovider als hun favoriete platform gebruikt. Dat is een groei van 4% in de afgelopen 12 maanden. Interessant is dat deze trend generaties lijkt te zijn. Toen het rapport kijkers van 16 tot 24 jaar isoleerde, steeg het cijfer naar 50%.

Het onderzoek suggereert dat jongere kijkers ‘het koord doorknippen’, of betaalde live tv-abonnementen annuleren, in veel grotere aantallen ten gunste van SVOD dan oudere generaties.

Dit kan een gevolg zijn van de enorm succesvolle originele inhoud van industrieleiders Netflix en Amazon. De Marvel ‘Defenders’-serie van Netflix en 'The Man in the High Castle' van Amazon zijn twee uitstekende voorbeelden.

De meeste niet-originele inhoud is geografisch beperkt, dus veel Netflix-abonnees gebruiken een VPN voor Netflix om toegang te krijgen tot inhoud die momenteel in hun regio is geblokkeerd.

Hoewel Netflix, met 100 miljoen wereldwijde abonnementen, de kroon lijkt weg te rennen, hebben jongere kijkers niet de merkloyaliteit die veel kabelaanbieders in het verleden hebben genoten. Steeds meer millennials abonneren zich op meerdere platforms. Dus, wie zijn deze uitdagers voor het bewind van Netflix, en hoe serieus zijn hun claims?

Amazon Prime Instant Video

amozon prime instant video

Amazon houdt een vrij strak deksel op zijn abonnementcijfers. Schattingen voor kijkers wereldwijd schommelen rond de 80 miljoen. Omdat toegang tot Amazon-video ook wordt meegeleverd met Prime-lidmaatschap, is het onduidelijk hoeveel gebruikers de service daadwerkelijk gebruiken.

Headline-shows zijn de smash-hit scifi-thriller ‘The Man in the High Castle’, terwijl Amazon ook het nieuwe thuis is van Jeremy Clarkson en vrienden ’The Grand Tour.’

Hoewel Amazon Prime Video wereldwijd beschikbaar is, is veel van de inhoud, zoals die van Netflix, alleen beschikbaar in bepaalde regio's. Het is echter eenvoudig genoeg om toegang te krijgen tot deze geo-geblokkeerde inhoud - kijk gewoon in onze Amazon VPN-gids.

Een volledig Amazon Prime-abonnement kost $ 99 voor degenen in de VS, of £ 79 voor Britse klanten. Toegang tot Amazon Prime Instant Video alleen kost $ 10,99 in de VS en £ 5,99 in het VK.

Hulu

Hulu Wall 300X133

De thuisbasis van de enorm populaire aanpassing van Margret Atwood's ‘The Handmaid’s Tale’, heeft Hulu geprofiteerd van de recente groei in de SVOD-markt. Het heeft nu wereldwijd 12 miljoen abonnees. In een onderzoek uit 2016 in de VS meldde 23% van de respondenten te betalen voor een Hulu-account.

Misschien is de grootste trekking van Hulu de beschikbaarheid van netwerkprogramma's 24 uur nadat ze op live-tv zijn uitgezonden. Net als Netflix en Amazon Prime Video heeft het platform een ​​indrukwekkend trackrecord van originele inhoud, geleid door 'The Handmaids Tale' en de rom-com-serie 'Casual'. In een onwaarschijnlijke alliantie heeft Hulu ook net onthuld dat het HBO-titels zal streamen op het platform.

Ondanks de 12 miljoen abonnees is Hulu alleen beschikbaar voor kijkers in de VS en Japan. Er zijn geruchten over een wereldwijde uitbreiding voor Hulu geweest, maar tot dan toe kunnen kijkers van over de hele wereld de service gebruiken met een Virtual Private Network (VPN). Dus als u een VPN wilt die met hulu werkt, raadpleeg dan onze hulu VPN-gids.

Voor toegang tot Hulu kunnen klanten kiezen uit twee prijssystemen. Het basispakket, inclusief advertenties, kost $ 7,99 per maand. Dit stijgt tot $ 11,99 voor het reclamevrije pakket. Klanten kunnen ook Showtime toevoegen aan hun abonnement voor $ 8,99 extra per maand, HBO voor $ 14,99 en Cinemax voor $ 9,99.

HBO NU en HBO GO

Hbo nu 300X151

Hoewel het HBO-netwerk vorig jaar meer dan 120 miljoen abonnees had, telde de on-demand service slechts 2 miljoen kijkers. Hoewel dit laag lijkt, staat HBO buiten de top drie van Netflix, Amazon en Hulu.

Het grootste succes van HBO is ongetwijfeld Game of Thrones geweest. Het heeft echter een lange geschiedenis van het produceren van kaskraker tv-shows. Op dit moment behoren ‘Westworld’, ‘The Thick of It’, ‘Veep’ en ‘Last Week Tonight’ met John Oliver tot de grootste attracties.

HBO NOW zal klanten een vast tarief van $ 15 per maand teruggeven. HBO GO is daarentegen alleen beschikbaar met een HBO-satellietabonnement.

Helaas is HBO NU zonder VPN alleen beschikbaar voor Amerikaanse kijkers. Als u een aantal van de meest geprezen tv's wilt bekijken, raden we u aan onze lijst met de te bezoeken vijf beste VPN's voor HBO GO en HBO NU.

Afbeeldingskrediet: pixinoo / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me