Pizzarestaurant met gezichtsherkenning om klanten te scannen

Het is tegenwoordig moeilijk om iets te doen zonder te worden gevolgd: bewaking is wijdverbreid. Het is niet alleen de invasieve advertentietargeting van Google waar mensen op moeten letten (zoals onze Eyes On You Quiz aantoont). Geolocatie uitschakelen, valse namen gebruiken om lid te worden van online services, uw Internet Protocol (IP) -adres vermommen en uw gegevens coderen met een Virtual Private Network (VPN) helpen allemaal om uw privacy te beschermen.

Nu is er echter nieuws dat aantoont dat zelfs mensen die hun uiterste best doen om hun privacy te beschermen, nog steeds risico lopen. De controverse omringt een pizzeria uit Oslo, Noorwegen, die laat zien dat het gezichtsherkenningssoftware gebruikt om zijn klanten te scannen.

Het verhaal brak nadat iemand een foto van een digitaal bord buiten Peppe's Pizza in Oslo maakte. Het bord dient normaal gesproken advertenties van klanten over speciale aanbiedingen en het menu van de pizzeria. Zoals u in de volgende afbeelding kunt zien, heeft het digitale billboard echter ook een camera bovenaan.

Pizza Gezicht 2

Gelukkig voor ons merkte een Oslo-shopper (ongetwijfeld met een zeer hoge aandachtsscore!) Op dat het teken niet goed werkte. In plaats van advertenties over pizza's te tonen, was het bord gecrasht en werd het volgende weergegeven:

Pizza gezichtsherkenning

Schokkend onthult het gecrashte bord de werking van het dystopische gezichtsherkenningssysteem van de pizzeria. Het gebroken billboard biedt een fantastisch inzicht in de details die gezichtsherkenningssoftware kan verzamelen over consumenten.

Onder deze details bevinden zich het geslacht van het doel, de geschatte leeftijd, gezichtsuitdrukking (die wordt beoordeeld door een smile-score), attentheidsscore (die registreert hoe lang de klant naar het bord keek), en zelfs details over of ze een bril dragen.

Lucky Catch

De breuk van het gebroken pizzabord verscheen voor het eerst op een Linus Tech Tips-blog. De afbeeldingen werden geüpload door een pizza-liefhebbende gebruiker die bij het handvat Nepturion ging. De Noorse heer maakte ook de volgende opmerking toen hij de foto uploadde:

"Dus dit trok mijn aandacht vandaag ... dit voelde als de film Minority Report."

Een andere gebruiker ('Bouzoo') op het forum genaamd:

“Je kunt pizza niet eens meer vertrouwen? Deze wereld is naar de hel gegaan. '

Oud nieuws

Het is een schok om dit niveau van technologie in actie te zien. Het gebruik ervan zou echter niet zo verrassend moeten zijn. In 2012 kocht Facebook het Israëlische gezichtsherkenningsbedrijf Face.com om mensen in foto's te kunnen herkennen.

Verbazingwekkend, sindsdien is Facebook's technologie zover dat het mensen van achteren kan herkennen (iets dat uit statistieken blijkt dat zelfs mensen er mee worstelen). Alsof dat niet erg genoeg was, kocht Facebook in februari weer een ander Israëlisch softwarebedrijf voor gezichtsherkenning, genaamd RealFace.

Facebook en Peppe's Pizza zijn ook niet de enige bedrijven die gezichtsherkenning gebruiken. In het VK kondigde de supermarktgigant Tesco aan dat hij in 2013 van plan was gezichtsherkenning in zijn tankstations te gebruiken.

Destijds kondigde Tesco aan dat het door het opbouwen van een database van gezichten van mensen (en wat ze neigen te kopen) in staat zou zijn om specifieke advertenties over speciale aanbiedingen aan consumenten te richten terwijl ze bij de pompen waren. In essentie verkopen deze advertenties producten om klanten te verleiden het benzinestation binnen te komen (in plaats van alleen met een kaart aan de pomp te betalen).

Dat was vier jaar geleden. Als het bewijs dat uit Oslo komt iets is om aan te komen, dan is het zeer waarschijnlijk dat Tesco (en andere bedrijven) ook gezichtsherkenning zijn gaan gebruiken om hun klanten te scannen.

Gezichtsopname 2

Niet allemaal slecht ... of is het?

Ondanks het snode gebruik voor dit soort technologie, beweren bedrijven het te willen gebruiken om goed te doen. Uit een Apple-patent uit 2015 blijkt dat Apple actief probeert gezichtsherkenning toe te voegen aan iPhones zodat gebruikers hun apparaat met hun gezicht kunnen ontgrendelen. Evenzo richt het Israëlische bedrijf dat Facebook onlangs heeft overgenomen zich vooral op cyberveiligheid en het gebruik van gezichtsherkenning om gebruikers te authenticeren.

Op het eerste gezicht lijkt dit misschien een sprong voorwaarts voor de veiligheid. Banken lijken dat zeker te denken en testen al enige tijd biometrische gegevens, waaronder retinascans en vingerafdrukscanners.

Het probleem met biometrische gegevens is helaas dat de software u alleen moet kunnen herkennen als deze een digitale referentie van uw gezicht in een database heeft. De beste gezichtsherkenning werkt door 3D multi-point gezichtskenmerkinformatie te verzamelen over ongeveer 250 gezichtspunten. Die gezichtspunten worden vervolgens vertaald in een digitale code die lokaal wordt opgeslagen in het apparaat (in het geval van toekomstige iPhones bijvoorbeeld) of in een database.

Het voor de hand liggende probleem met het bestaan ​​van een digitale code voor het gezicht van een persoon is dat - in tegenstelling tot een wachtwoord - een gezicht niet kan worden gewijzigd indien gecompromitteerd. Als een hacker erin slaagt die database binnen te dringen, dan kan hij / zij de 250-punts gezichtsfuncties stelen. Dit is extreem problematisch. Zulke zeer gedetailleerde blauwdrukken over mensen kunnen worden gebruikt om mensen in foto's te vinden en op te sporen. Bovendien, ondanks de waarschijnlijkheid dat sterke codering op een dergelijke database wordt gebruikt, is de opkomst van AI en kwantumcomputers (zoals

Bovendien wordt de opkomst van AI en kwantumcomputers (zoals D-Wave), ondanks de waarschijnlijkheid dat sterke codering op een dergelijke database wordt gebruikt, snel een heel reëel probleem - dat zelfs een sterke codering in gevaar zou kunnen brengen.

D Wave

Dubieuze technologie

We zijn ook niet alleen bang voor hackers. Als Apple alleen gezichtsherkenningsgegevens lokaal op een iPhone opslaat, zijn de risico's aantoonbaar zeer klein. Immers, zelfs als u uw apparaat verliest, zou zonder uw gezicht niemand die de telefoon heeft gevonden de gegevens binnenin niet kunnen vinden.

Het lijkt echter zeer onwaarschijnlijk dat de technologiegigant de gezichten van mensen niet zou overhevelen om een ​​meer gedetailleerde database van zijn gebruikers te maken. Gezien de moeilijkheid van de FBI om in de San Bernardino-iPhone te komen, kan zelfs worden gesteld dat de technologie die we al in huis hebben veilig is. Met dat in gedachten is het moeilijk om je niet af te vragen of gezichtsherkenning niet een van die "verbeteringen" is die voor gigantische bedrijven veel winstgevender zijn dan voor ons.

Neem bijvoorbeeld de zaak San Bernardino. Bij die gelegenheid had de FBI de telefoon gewoon voor het gezicht van de dode kunnen houden om erin te komen. Nauwelijks de sprong voorwaarts voor de veiligheid die het in eerste instantie lijkt!

Apple Face Rec

Bescherm jezelf!

Je telefoon oppakken en automatisch ontgrendelen als je ernaar kijkt, zou zeker het hoogtepunt van bruikbaarheid zijn. Kunnen we bedrijven als Apple, Facebook en Google er echter echt op vertrouwen dat we onze gezichten niet gebruiken op manieren die niet massaal invasief zijn?

De ProPrivacy.com Eyes On You Quiz onthult (op een luchtige manier) dat mensen sterk moeten overwegen wat ze in hun dagelijks leven doen als ze om privacy geven.

Tegenwoordig zijn onze persoonlijke gegevens veel geld waard. In de VS bijvoorbeeld heeft de Trump-administratie het legaal gemaakt voor internetproviders om de zoekgeschiedenis van mensen te verkopen. Dit is een enorm ingrijpende wijziging van de Amerikaanse wetgeving, in een land dat al als slecht voor de privacy wordt beschouwd. Een top VPN is veruit de beste oplossing om uw gegevens thuis privé te houden.

Zoals het digitale bord van Oslo laat zien, moeten we in de toekomst misschien goed nadenken over de technologieën die we gebruiken. In werkelijkheid hebben consumenten macht. Als ze geen telefoon met gezichtsherkenning willen, moeten ze fabrikanten een sterk bericht sturen door te weigeren ze te kopen.

Eyes On You Uitgelichte afbeelding 01 1

Mensen moeten wakker worden met het niveau van toezicht waar ze onder leven. Daarom moedigen we mensen ten zeerste aan om de Eyes On You Quiz te nemen en deze te delen met hun vrienden en familie om het bewustzijn over dit probleem te vergroten.

De meningen zijn van de schrijver

Titel afbeelding tegoed: Zapp2Photo / Shutterstock.com

Afbeelding tegoed: Artem Oleshko / Shutterstock.com, Montri Nipitvittaya / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me