PureVPN stelt zijn no-logs claims op de proef met onafhankelijke audit

PureVPN is de nieuwste VPN-provider die zijn boeken openstelt voor een derde partij en beveiligingsbedrijf Altius IT inhuurt om zijn no-log claims te controleren.

Tijdens de audit heeft Altius IT PureVPN gecontroleerd om ervoor te zorgen dat er geen logboeken werden bijgehouden met betrekking tot de browse-activiteiten van de abonnee, verbindingslogboeken, toegewezen VPN IP, oorspronkelijk IP-adres van de gebruiker, verbindingstijd, browsegeschiedenis, bezochte websites, uitgaand verkeer en DNS-vragen.

Altius IT analyseerde ook PureVPN's netwerkinfrastructuurdocumenten, systeemconfiguraties en systeemlogbestanden om te controleren of er geen claims voor logboekregistratie zijn. Na de voltooiing van de audit heeft Altius IT officieel verklaard dat het PureVPN een volledige gezondheidsverklaring heeft gegeven, waarin staat dat:

Geen bewijs gevonden van systeemconfiguraties en / of systeem / servicelogboekbestanden die onafhankelijk of gezamenlijk kunnen leiden tot het identificeren van een specifieke persoon en / of de activiteit van de persoon bij gebruik van de PureVPN-service.

Altius IT

In 2018, na nieuws dat PureVPN de FBI had geholpen een misdaad op te lossen door verbindingslogboeken voor zijn servers te bieden, besloot het bedrijf zijn logbeleid te wijzigen om nullogs te worden.

Hoewel het geval waarin PureVPN de FBI hielp bij het uitvoeren van een tijdcorrelatie-aanval uiterst gericht was - en in onze ogen zijn reputatie niet onnodig aantastte - is het altijd een positieve stap voor een VPN om te besluiten een no logs-service te worden.

Nu heeft PureVPN zijn no-logs claims naar het volgende niveau gebracht, door een onafhankelijk keurmerk te krijgen dat zijn beleid waterdicht is. De audit plaatst PureVPN samen met een minderheid van commerciële VPN's die zich uit eigen zak hebben ingezet om hun service te laten verifiëren door onafhankelijke auditors.

Over de audit gesproken, PureVPN vertelde ProPrivacy.com dat het hoopt dat de resultaten zijn gebruikers vertrouwen in de service zullen geven:

“PureVPN heeft een bewezen geschiedenis als klantgericht in alles wat we doen, van ons kernbeleid tot functieverzoeken tot innovaties. Hetzelfde is keer op keer aangetoond door ons leiderschap naar klanten te schrijven, verlangend naar feedback uit de eerste hand bij het lezen van elke feedback en het reageren op e-mails. Onze reis van niet-doorzoekbare logs naar Zero-log is niet anders. We zijn er trots op dat we de eerste VPN-provider zijn die volledige GDPR-conformiteit heeft bereikt door de beste stemmen van de industrie, waaronder CNET, en dat we een zo uitgebreid privacybeleid hebben dat het tot nu toe ongeëvenaard is. "

De beslissing van PureVPN om een ​​zero-logs-service te worden, brengt deze in lijn met de allerbeste VPN-providers op de markt. En vanwege de prijs van een PureVPN-abonnement, dient het om de dienst inderdaad zeer concurrerend te maken. Het lijdt geen twijfel dat het een van de weinige diensten is die zijn service de afgelopen jaren enorm heeft verbeterd.

Inzet voor privacy

Een VPN zonder logboeken heeft nooit gegevens rondslingeren op zijn servers die mogelijk later aan de autoriteiten kunnen worden overgedragen - als ze worden benaderd met een bevel. En omdat de basis van PureVPN in Hong Kong wordt beschouwd als niet-invasief in termen van surveillance; PureVPN kan nu worden beschouwd als veel meer een allrounder op het gebied van privacy. PureVPN vertelde ons:

“Deze audit is een reeks stappen die we nemen om onze toewijding aan echte privacy verder te versterken. Behalve dat het de eerste is die voldoet aan de AVG en het meest transparante privacybeleid heeft, is PureVPN de eerste en enige aanbieder met een publiek betaald bug bounty-programma waar 90.000+ sterke community van white hat hackers onze service continu testen en versterken. We streven ernaar dag en nacht meer en meer waarde te leveren aan miljoenen abonnees in meer dan 120 landen die hun veiligheid en privacy bij ons vertrouwen. ”

Hoewel we hier bij ProPrivacy.com de beperkingen van dit soort audit erkennen - namelijk dat het slechts een audit van de service op een bepaald moment is - begrijpen we ook dat dit de beste beschikbare manier is voor VPN-providers om extra te doen mijl en bewijzen hun effectiviteit en inzet voor de privacy van gebruikers.

Hier bij ProPrivacy.com bevelen we PureVPN aan voor het leveren van zijn inspanningen om zijn loggingbeleid te bewijzen via onafhankelijke audit. We hopen dat er meer VPN's zullen volgen in de stappen van PureVPN, NordVPN, VyprVPN en TunnelBear VPN in de toekomst. Er is echt geen betere manier om de reputatie van de VPN-industrie te verbeteren dan om regelmatig diensten te openen voor gerenommeerde externe audits. PureVPN heeft gereageerd:

“We hebben tientallen geëvalueerd voordat we voor Altius IT hebben gekozen vanwege hun geloofsbrieven en spraakmakende klantenbestand. We hebben ook vele andere kleine audits voorafgaand aan het uitgevoerd en we zullen onze mars voortzetten naar audits van onafhankelijke en gerenommeerde instellingen. PureVPN gelooft dat de audit een continu proces is en na een behoorlijke tijdsinterval moet worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat gebruikers de service zijn belofte nakomen. ”

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me