Scholen scannen vingerafdrukken en deze Mumsnet-gebruiker is niet blij

Deze week is een bezorgde ouder naar het populaire forum Mumsnet gegaan om medegebruikers te vragen hoe zij denken dat hun kinderen worden gescand. In de post schreef de moeder van twee:


“Momenteel heeft de school een systeem om sleutelkaarten te gebruiken om de gebouwen binnen te komen en lunch te kopen ... De school wil vanaf september naar een vingerafdrukherkenningssysteem gaan ... Blijkbaar zal de werkelijke vingerafdruk niet worden opgeslagen, maar in plaats daarvan een algoritme op basis van unieke punten die zijn genomen uit de afbeelding van de vingerafdruk.

Ik kan niet helemaal zeggen waarom ik me hier niet prettig bij voel, maar ik ben ... ben ik onredelijk om te weigeren het toe te staan?"

Over de hele wereld kiezen scholen ervoor om biometrische vingerafdrukscans te gebruiken om kinderen veilig schoolcampussen, gebouwen en zelfs hun schoollunch te laten betreden. Er is echter een groeiend alarm bij ouders dat deze scans een reden tot bezorgdheid kunnen zijn.

De voortdurende aanval van media-aandacht op Facebook-schandalen, hack-evenementen en de verspreiding van gezichtsherkenningstechnologie op openbare plaatsen zorgt ervoor dat mensen beseffen dat gegevensprivacy gevolgen zal hebben voor toekomstige generaties. Dit zorgt ervoor dat sommige ouders zich afvragen wat de consequenties zijn van het toestaan ​​van biometrische scans op scholen.

Terug op Mumsnet lijkt dit niet het geval te zijn, want andere ouders haastten zich om de originele poster te vertellen dat ze zich geen zorgen hoeven te maken. SylviaAndSydney antwoordde snel dat haar 'dochter het de laatste vier jaar van de middelbare school heeft gebruikt' en zij gelooft 'het is een goed idee'. Een andere Mumsnet-gebruiker, FelicityBeedle, is het hiermee eens:

"Het is helemaal geen nieuw systeem, ik gebruikte het meer dan tien jaar geleden op de middelbare school. Het is absoluut prima, want je hebt al gezegd dat ze geen vingerafdrukken opslaan, dus ik worstel een beetje om te zien waarom je je zo zorgen maakt. "

Het wordt zelfs vrij snel duidelijk dat de meeste gebruikers van Mumsnet geen problemen hebben met dit soort biometrische scanning op scholen. Een gebruiker genaamd familycourtq verklaart dat:

"Je bent niet onredelijk, maar de meerderheid van de meningen over Mumsnet is dat je te allen tijde alles moet overhandigen waar iemand met autoriteit om vraagt."

Digitale vingerafdrukken

Zoals het geval was met de opmerking van FelicityBeedle, lijkt het erop dat de belangrijkste reden dat ouders geloven dat het overhandigen van biometrische gegevens absoluut veilig is, is dat de school de vingerafdruk niet daadwerkelijk opslaat.

Wanneer een leerling echter zijn of haar vinger op een scanner plaatst om zijn vingerafdruk in het systeem te registreren, zet dit proces die biometrische invoer om in een digitale weergave van de vingerafdruk. Die unieke numerieke code is een directe gelijkenis van de vingerafdruk zelf en kan het beste worden beschreven als een digitale kopie van het lichaamsdeel zelf.

Wat betreft, is dat omdat vingerafdrukken nooit veranderen, deze code op elk moment in de toekomst kan worden gebruikt om het kind te authenticeren - zelfs lang nadat ze de school verlaten hebben en ver in de volwassenheid zijn.

Wat meer is, omdat de vingerafdruk waarschijnlijk naast andere waardevolle gegevens wordt bewaard, zoals een naam, geboortedatum en misschien een foto - als die gegevens worden gehackt door cybercriminelen, of rechtstreeks worden doorgegeven aan een derde of gelieerde onderneming door het bedrijf die het biometrische systeem installeert - het gevaar is dat deze digitale versie van de vingerafdruk van het kind kan worden gebruikt voor mogelijk kwaadaardige doeleinden.

Tot nu toe zijn vingerafdrukscanners de meest populaire keuze voor biometrische authenticatie op scholen. Er is echter sprake van het introduceren van irisscanning en zelfs gezichtsherkenning op school. Net als bij vingerafdrukscans creëren deze complexe digitale weergaven van die functies die uniek zijn en keer op keer kunnen worden gescand, op verschillende locaties en voor verschillende doeleinden.

Het idee dat ouders hun kinderen toestemming geven om deze gegevens over te dragen, zonder expliciet te worden geïnformeerd over hoe deze code elders kan worden gescand, is uiterst zorgwekkend. Vooral omdat het lijkt dat ouders geen vragen stellen over het privacybeleid van deze systemen en de bedrijven die de technologie installeren.

In gevallen waarin deze technologie mogelijk rechtstreeks door overheidsinstanties is geïnstalleerd, bestaat het zeer reële gevaar dat deze gegevens tot ver in de toekomst kunnen worden gebruikt voor tracking en surveillance, wat betekent dat deze gegevens kunnen worden gebruikt om de toekomstige vrijheden van hun kind op een manier in te perken dat doet denken aan een aflevering van Black Mirror.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me