Showbox klonen onveilig om te gebruiken zonder VPN

In de afgelopen weken zijn zowel Showbox als de populaire iOS-tegenhanger Moviebox gestopt met werken. Zoals bijna altijd het geval is wanneer populaire streaming-websites en -diensten naar beneden gaan - is hun verdwijning opgevangen met een plotselinge instroom van gekloonde versies van de app.

Dus zijn deze nieuwe versies van Showbox legitieme vervangingen? Of zijn het dubieuze en onzekere klonen die moeten worden vermeden?

Het eerste dat u moet onthouden, is dat Showbox en Moviebox niet alleen mensen doorsturen naar hostingkoppelingen naar bestanden. In plaats daarvan (zoals Popcorn Time) verbinden de apps gebruikers ook onzichtbaar met torrent-repositories om tijdelijk content in de app te downloaden en te bekijken. Dit is problematisch omdat ISP's in veel landen verkeer monitoren op zoek naar mensen die illegaal films downloaden via BitTorrent.

Houders van auteursrechten werken samen met internetproviders om piraten te ontdekken en op te volgen met mogelijke factureringsbrieven. Die brieven waarschuwen piraten dat ze zijn opgepakt - factureren ze voor alles tussen $ 150 en $ 300 - met de dreiging dat niet-betaling zal leiden tot verdere actie in de rechtbank.

Een beroemd geval van prospectieve facturering betrof Dallas Buyers Club LLC (DBC) in 2015. Op dat moment factureerde een advocatenkantoor dat namens DBC en Voltage Pictures werkte verdachte piraten uit een aantal landen, waaronder Denemarken, Spanje en Australië..

Showbox-klonen vereisen een VPN

IP-adres volgen?

Snel vooruit naar mei van dit jaar toen een groep onafhankelijke filmstudio's, waaronder DBC, Cobbler Nevada, en Bodyguard Productions (om er maar een paar te noemen) zich richtten op websites die vermoedelijk achter Showbox stonden.

In september werd deze actie snel gevolgd door een DMCA-melding die Cloudflare dwong de identiteit van personen en websites die aan Showbox zijn gekoppeld, bekend te maken. Sindsdien is de originele Showbox offline gegaan, en volgens TorrentFreak zijn er genoeg redenen om achterdochtig te zijn over de verschillende klonen die in zijn kielzog zijn verschenen.

Allereerst is het belangrijk om te onthouden dat van alle filmbedrijven achter de sluiting van Showbox bekend is dat ze eerder prospectieve facturering hebben uitgevoerd. Dit roept alarmbellen op omdat een aantal websites die voorheen content voor Showbox leverden, nu de volgende waarschuwing weergeven:

Showbox-waarschuwing

De vermelding van IP-adressen die worden bewaakt, is voldoende om alarmbellen te activeren - omdat het niet gek is om te veronderstellen dat er in de nabije toekomst mogelijk nog een ronde van toekomstige facturering komt.

Gewoon bangmaken?

Het is waar dat zowel de waarschuwingen op Showbox-gelieerde websites als toekomstige factureringsbrieven door veel mensen worden beschouwd als scaremongering tactieken. Het komt zelden voor dat piraten daadwerkelijk in de rechtbank belanden, en het is eerlijk om te zeggen dat filmstudio's jagen op de angsten en paranoia van mensen om een ​​klein percentage piraten de eerste boete te laten betalen.

Dat gezegd hebbende, zijn er legitieme zorgen dat de recente toevloed van Showbox-klonen op een of andere manier kan worden geassocieerd met auteursrechthouders. Als dat het geval is, is het mogelijk dat de app wordt gebruikt om filmmakers te helpen bij het maken van een database met mogelijke IP-adressen voor toekomstige facturering. En auteursrechthouders worden zeker moediger en krachtiger in hun tactiek naarmate de tijd verstrijkt

Met dat in gedachten lijkt het over het algemeen een slecht idee om overal in de buurt van Showbox-varianten te gaan - vooral zonder het gebruik van een sterke en veilige VPN.

Verwarring en misleiding

Wat wel verontrustend is, is dat veel mensen die online vragen stellen, in de eerste plaats niet weten waar ze hun versie van de Showbox-app vandaan hebben gehaald. Dat betekent dat het mogelijk is dat een groot aantal gebruikers al een problematische kloon van de oorspronkelijke service heeft gedownload.

De druk op Showbox is immers al sinds mei aan het toenemen. Dat geeft mensen ten minste een venster van zeven maanden waarin ze in theorie een gecompromitteerde versie van Showbox zouden kunnen downloaden.

TorrentFreak waarschuwt dat:

"In de afgelopen maanden is ons door willekeurige e-mailers verschillende keren gevraagd onze oude Showbox-artikelen (en inderdaad TerrariumTV) te 'updaten' met nieuwe links naar wat zij beweerden de oorspronkelijke apps te zijn.

“Er lijkt weinig twijfel over te bestaan ​​dat dit een poging was om verkeerd te richten, dus in tegenstelling tot sommige andere nieuwszenders die hun links wel hebben gewijzigd, hebben we de verzoeken genegeerd. We weten niet of dit gewoon een poging was om meer verkeer naar ‘veilige’ klonen, websites die het origineel aanbieden, te genereren, of dat er iets gekser aan de hand was. "

Al met al lijkt het alleen maar redelijk om gebruikers te waarschuwen dat er voldoende redenen zijn om weg te blijven van Showbox. En als iemand besluit om een ​​Showbox-variant te blijven gebruiken, moet u zijn IP-adres goed verbergen met het gebruik van een VPN voor Torrenting. Als u dit niet doet, kan dit later voor een verrassende verrassing zorgen.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me