The Fappening en hoe u uw privéfoto’s kunt beschermen

31 augustus 2014 zal waarschijnlijk de internetgeschiedenis ingaan als ‘the Fappening 2014’. Om een ​​lang en zeer louche verhaal kort te maken, heeft een lid van de 4Chan-website gisteren een hele reeks intieme foto's vrijgegeven van bijna honderd (bijna volledig vrouwelijke) A-lijst acteurs, zangers en beroemdheden, waaronder Jennifer Lawrence, Avril Lavigne , Kim Kardashian, Rihanna, Kirsten Dunst, Aubrey Plaza en Winona Ryder.

Toen het nieuws van de gelekte foto's zich als een lopend vuurtje verspreidde, eerst naar Reddit en vervolgens naar de bredere media, ontstond er een storm van interesse. #Fappening blijft trend op Twitter, en de Fappening-subedit bereikte binnen enkele uren meer dan 40.000 lezers (met veel mannen die stijlvol verwijzen naar het aftrekken van de foto's).

Het resulterende mediacircus heeft zich verontwaardigd verklaard over het lek, maar door het verhaal boven de nieuwskoppen te houden, heeft het het publiek aangemoedigd om naar de foto's te zoeken. We vragen onze lezers de privacy van de getroffen vrouwen te respecteren, en niet om seksistisch gedrag te bestendigen of de engerd aan te moedigen die de foto's heeft verkregen (en die heeft beloofd om meer vrij te geven in ruil voor betaling), door weerstand te bieden aan elke verleiding om te zoeken naar en / of klikken op deze afbeeldingen.

Zoals horrorfilmactrice Mary Elizabeth Winstead opmerkte op Twitter,

'Voor diegenen onder jullie die naar foto's kijken die ik jaren geleden met mijn man heb gemaakt in de privacy van ons huis, hoop dat jullie je geweldig voelen over jezelf.'

'Genoeg gezegd.

Hoe werden de foto's verkregen?

De oorspronkelijke leaker beweerde de naaktfoto's te hebben verkregen via een exploit waardoor hij (zij / zij?) Toegang had tot foto's die op de telefoons van slachtoffers waren opgeslagen via hun Apple iCloud-accounts, en media-aandacht heeft zich voornamelijk op dit gebied gericht (inclusief Apple's Fotostream hulpprogramma en iCloud-service voor fotoback-ups).

Sommige foto's zijn echter 'selfies' en tonen duidelijk beroemdheden die Android-apparaten of webcams gebruiken om de foto's te maken, en op sommige foto's staat tekst die erop wijst dat ze worden geüpload met Snapchat (een service met een record aan beveiligingsproblemen) ).

Gezien het enorme aantal foto's met zo'n breed scala aan beroemdheden, is er ook gesuggereerd dat social engineering werd gebruikt om dicht bij de doelen te komen (misschien door een vorm van collectief), om vertrouwensposities te verkrijgen, zoals persoonlijke assistenten of lijfwachten , dat zou toegang tot de intieme records van de sterren mogelijk maken. Fysieke diefstal van persoonlijke telefoons is ook een mogelijkheid.

Hoe u dit kunt voorkomen

De aandacht van de media is gericht op de iCloud-service van Apple, maar zoals hierboven opgemerkt, kan dit enigszins oneerlijk zijn voor Apple, en vergelijkbare services zoals Dropbox en Google Drive bieden toch vergelijkbare beveiligingsrisico's. Hoewel deze opmerkingen zich concentreren op iCloud en iDevices, raden we gebruikers van andere apparaten en cloudservices daarom sterk aan soortgelijke voorzorgsmaatregelen te nemen.

Gebruik sterke wachtwoorden

Zwakke wachtwoorden zijn het grootste beveiligingsrisico op internet. Wachtwoorden zoals '123456' en 'wachtwoord' zijn niet alleen belachelijk vaak, maar in het geval van beroemdheden, waar een grote hoeveelheid persoonlijke informatie over hun leven zich in de publieke sfeer bevindt, is het niet moeilijk voor aanvallers om zwakke wachtwoorden te raden op hun familie- of huisdierennaam, waar ze hebben gewoond, hun hobby's en interesses, enz.

Een sterk wachtwoord moet een lange reeks willekeurige letters en cijfers bevatten, inclusief symbolen en een combinatie van hoofdletters en niet-hoofdletters. Natuurlijk is het onthouden van zelfs zo'n wachtwoord bijna onmogelijk voor ons gewone stervelingen, laat staan ​​een voor elk belangrijk account, dus hier komen wachtwoordbeheerders binnen.

Wachtwoordbeheerders genereren willekeurig veilige wachtwoorden, onthouden ze voor u en integreren met uw besturingssysteem en / of browser om het gebruik ervan zo gemakkelijk en naadloos mogelijk te maken. Hoewel misschien wat ruwer aan de randen dan commerciële aanbiedingen zoals LastPass en 1Password, raden we KeePass voor iOS en KeePassX voor OSX aan (beide volledig compatibele iteraties van de uitstekende KeePass) omdat ze gratis en open source zijn.

Gebruik tweefactorauthenticatie

Twee-factor (of stap) authenticatie (2FA) beveiligt een account door te eisen dat iedereen die er toegang toe heeft niet alleen een wachtwoord en gebruikersnaam nodig heeft, maar ook een code die naar zijn telefoon wordt verzonden, waarbij 'iets wat je weet', dwz je gebruikersnaam / wachtwoord, wordt gecombineerd met 'iets' je hebt 'ie je telefoon.

iCloud 2FA

Instructies voor het inschakelen van 2FA voor iCloud zijn hier beschikbaar, maar deze functie is ook beschikbaar voor vergelijkbare services zoals Dropbox, Google (inclusief Drive) en Microsoft (SkyDrive). Een meer complete lijst met services die 2FA aanbieden, is hier beschikbaar.

Schakel automatisch uploaden van foto's uit

Net als bij de meeste grote cloudopslagservices, biedt iCloud een functie die bekend staat als Photo Stream, waarmee automatisch een back-up wordt gemaakt van foto's die op een iPhone of iPad zijn gemaakt en deze in de cloud uploadt. Dit wordt algemeen beschouwd als een zwak punt in de beveiliging (hoewel iCloud wel 128-bit AES-codering gebruikt), en het kan een goed idee zijn om een ​​dergelijke functie uit te schakelen, hoe nuttig deze ook is.

Conclusie

Het is waarschijnlijk dat de accounts van de beroemdheden zijn gehackt door slechte beveiliging aan het einde van de gebruiker, in plaats van door een fundamentele fout in de technologie, en door de eenvoudige stappen hierboven te volgen, kun je de kansen aanzienlijk vergroten dat iets soortgelijks jou nooit overkomt.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me