VyprVPN verbindt zich ertoe de eerste in zijn soort no-logs audit uit te voeren

VyprVPN is de eerste commerciële VPN-provider die een volledige diepgaande audit van zijn service publiceert.

De audit, die werd uitgevoerd door Leviathan Security Group (LSG), werd uitgevoerd om aan te tonen dat VyprVPN met succes haar privacybeleid - en onderliggende service - heeft gewijzigd om een ​​veilige zero-logs VPN-service te worden.

Tot de aankondiging op 29 november stond de Zwitserse VPN-provider erom bekend verbindingslogboeken gedurende 30 dagen op te slaan. Ondanks dat het een over het algemeen robuuste VPN-service is (die verbindingslogboeken voor een relatief korte periode heeft behouden), zijn de logboekpraktijken van VyprVPN altijd beschouwd als iets van een zwarte stip.

Dit kwam omdat de logboeken een kwetsbaarheid in de service van VyprVPN veroorzaakten. Specifiek rekening houdend met de mogelijkheid van een tijdcorrelatieaanval (e2e timingaanval).

In deze opwindende nieuwe stap heeft VyprVPN haar privacybeleid radicaal aangescherpt. Het resultaat is een veel veiligere en privé VPN-service die VyprVPN in lijn brengt met de allerbeste VPN's ter wereld.

Bovendien kunnen abonnees van VyprVPN dankzij de audit die het naast het verbeterde privacybeleid heeft gepubliceerd, er zeker van zijn dat alle gegevens met betrekking tot hun VPN-sessies volledig worden verwijderd zodra een sessie eindigt - uitstekend!

Audit-logo

Geen garanties?

Het grootste probleem met commerciële VPN-services is dat het ongelooflijk moeilijk is om hun claims te verifiëren. Dit betekent dat er (tot nu toe) altijd een zekere mate van vertrouwen is geweest bij het gebruik van een commerciële VPN-provider.

Er zijn letterlijk honderden commerciële VPN-providers op de markt, en de realiteit is dat veel van die services een onbetrouwbaar beleid en onzekere praktijken hebben waardoor het gebruik ervan een beetje een gok is.

Tot hun eer is er een groep gevestigde en algemeen vertrouwde VPN-providers, waarvan bekend is dat ze een sterk beleid hebben en een bewezen staat van dienst hebben wat betreft het bieden van privacy aan hun gebruikers. Sommigen, zoals Private Internet Access, zijn zelfs zelfs zo ver gegaan om hun no-logs claims voor de rechtbank te bewijzen.

Tot nu toe heeft geen enkele VPN ooit een gedetailleerde audit van zijn volledige service gepubliceerd. Daarom is de audit van VyprVPN zo belangrijk; het onderscheidt het volledig van de rest van de VPN-industrie.

Het is natuurlijk mogelijk dat zodra de auditors de kamer uit liepen, VyprVPN volledig veranderde hoe zij hun servers draaien. Er is dus nog steeds een zekere mate van vertrouwen (en zal dat altijd zijn bij elke commerciële VPN-service).

Wat we echter zeker kunnen zeggen, is dat dit het beste is dat het ooit zal krijgen en, realistisch gezien, hebben we geen reden om te twijfelen dat VyprVPN de VPN uitvoert op precies dezelfde manier die LSG tijdens zijn recente audit heeft gevonden.

OpenVPN VyprVPN

Maar wacht, ik heb gehoord van eerdere VPN-audits! Wat geeft?

Hoewel het waar is dat bepaalde aspecten van VPN's in het verleden zijn gecontroleerd, heeft geen enkele VPN-provider ooit een diepgaande audit van deze omvang gepubliceerd. Begin 2017 publiceerde OSTIF een audit van OpenVPN-codering. Hoewel dit nuttig is en vertrouwen schept in het meest geïmplementeerde VPN-coderingsprotocol op de markt, kan niet worden gegarandeerd dat providers het protocol daadwerkelijk zelf implementeren.

In 2017 betaalde de Canadese VPN-provider TunnelBear voor de controle van zijn VPN-clients om te bewijzen dat het het niveau van codering en beveiliging bood dat het adverteert. Hoewel dit lovenswaardig is en zeker helpt om het vertrouwen in hun platform te vergroten, biedt het nog steeds geen garanties over hun loggingpraktijken.

Door LSG in staat te stellen zijn servercentra te analyseren en door de volledige audit te publiceren, heeft VyprVPN de lat hoger gelegd. VyprVPN is eigendom van Golden Frog - een internetconglomeraat dat de volledige VPN-netwerkinfrastructuur bezit. Dit betekent dat er geen externe serverfarms zijn betrokken bij het aanbieden van de VPN-service aan zijn abonnees. Dit, samen met het audit- en geen logboekbeleid, voegt geloofwaardigheid toe aan de privacy en veiligheid van de service.

Eerste ooit

Met een grondige en uitgebreide audit nu in het publieke domein, zijn VyprVPN-abonnees de eerste die profiteren van de wetenschap dat hun VPN-service transparant is geverifieerd. Zondag Yokubaitis, CEO van VyprVPN zei:

"Met deze stap hebben we onze kernmissie versterkt."

“We willen niet alleen technologisch leider blijven in de VPN-ruimte, we willen de hoogste standaard instellen voor het omgaan met klantgegevens. We willen dat dit dient als een oproep tot actie voor andere VPN-bedrijven om transparant te zijn en verantwoording af te leggen aan hun gebruikers. "

Tot slot is het vermeldenswaard dat VyprVPN het afgelopen jaar een partnerschap heeft aangegaan met het Centrum voor Democratie & Technologie om het rapport 'Signalen van betrouwbare VPN's' te maken.

We willen VyprVPN feliciteren met de wijzigingen die het heeft aangebracht in haar dienstverlening. Er is geen twijfel in onze gedachten dat deze veranderingen VyprVPN tot een kracht maken om rekening mee te houden. We hopen dat andere VPN's zullen volgen en niet alleen betalen voor een grondige audit van hun platform, maar ook de volledige audit publiceren voor transparantiedoeleinden.

Wil meer weten? Bekijk onze VyprVPN-review

credits:, Anja W / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me