Waarom investeren in cryptocurrency niet voor angsthazen is

Dit jaar is de prijs van Bitcoin met 640% gestegen naar de huidige prijs van $ 8.100. Ether is gestegen van slechts $ 30 naar de huidige prijs van $ 390. Ondertussen is Litecoin sinds het begin van het jaar met 1.400% gestegen. In augustus bereikte de totale cryptocurrency-markt een record van $ 150 miljard. Met dat soort statistieken is het geen wonder dat beleggers schreeuwen om een ​​deel van de actie.

Ondanks al het goede nieuws is investeren in cryptocurrencies echter niet altijd een wandeling in het park. Integendeel, terwijl sommige mensen een enorm rendement op hun investeringen behalen, worden anderen het slachtoffer van hackers en oplichters die jagen op de gretige en ambitieuze.

Deze week is er bijvoorbeeld nieuws verschenen over een Ethereum blockchain-startup die investeerders van Initial Coin Offers (ICO) van $ 374.000 oplichtte. De munt heette Confido. Het beloofde een blockchain-oplossing te zijn voor het uitvoeren van betalingen en het volgen van zendingen. Digitale tokens werden tussen 6 en 8 november aan investeerders verkocht. Toen, op zondag, haalden de ontwikkelaars van de medaille plotseling de Twitter en de website voor Confido.

Kort daarna bracht een woordvoerder van Confido een bericht over Reddit uit met de bewering dat "juridische problemen" de ontwikkelaars van Confido ervan hadden weerhouden door te gaan met de medaille. Hetzelfde bericht verscheen kort op medium, maar werd snel verwijderd:

“Op dit moment zitten we op een krappe plek, omdat we juridische problemen hebben door een contract dat we hebben ondertekend. Het is waarschijnlijk dat we een oplossing zullen vinden om de situatie recht te zetten. We kunnen u echter niet met 100% zekerheid verzekeren dat we hier doorheen komen. ”

Zorgwekkend voor beleggers, echter, kwam de woordvoerder van Confido een paar uur later terug naar Reddit om te zeggen:

“Kijk, ik heb absoluut geen idee wat hier is gebeurd. Het verwijderen van al onze sociale mediaplatforms en website is voor mij een complete verrassing. "

Confido-munt

Sindsdien zijn Confido-tokens waardeloos geworden. Beleggers hebben niets achtergelaten. Eli Lewitt, de mede-oprichter van TokenLot (de website die de Ethereum-blockchain-ICO beheerde voor Confido) bleef in het midden gevangen. Lewitt heeft in het verslag verklaard dat ontwikkelaars van Confido 'zeer goede oplichters' waren. Ze lijken spoorloos verdwenen te zijn.

Moeilijk te zeggen

Helaas is dit het probleem met de snelgroeiende cryptocurrency-investeringsmarkt. Altcoins zijn grotendeels ongereguleerd en er verschijnen steeds nieuwe munten. Voor beleggers die de Bitcoin-goudkoorts hebben gemist, zijn ICO's voor nichemunten die unieke blockchain-ontwikkelingen beloven een enorme verleiding. Bij deze gelegenheid lijkt de munt echter slechts een loze belofte te zijn gemaakt door slimme oplichters.

Helaas is er weinig om dit te voorkomen. Daarom moeten beleggers ongelooflijk voorzichtig zijn bij het beleggen in opkomende munten. Terwijl sommige altcoins, zoals EOS, grote namen hebben zoals Dan Larimer (Bitshares, Steemit) eraan gehecht, worden andere startups gemaakt door onbekenden.

Eos

Helaas voor beleggers die snel rijk willen worden, is het niet eenvoudig om te weten welke munt een succes of een mislukking zal worden - of erger nog, een zwendel. Met dat in gedachten, kan niemand ontkennen dat er een element van gokken betrokken is bij het investeren in initiële muntenaanbiedingen. Dit is niet voor angsthazen.

Bezorgdheid over de beveiliging

Het zijn ook niet alleen valse munten gemaakt door oplichters die kunnen leiden tot een ellendige dag in de wereld van cryptocurrencies. Dit jaar werden verschillende gevallen van munten gehackt, wat vragen opriep over de beveiliging van cryptocurrencies.

Alleen deze week heeft een cyberaanval op een cryptocurrency bekend als Tether, cybercriminelen laten opkomen met $ 31 miljoen aan digitale valuta. Tether is een Chinese cryptocurrency die aanvankelijk Realcoin heette. De altcoin kreeg de nieuwe naam Tether en is sindsdien in populariteit gestegen.

Gehackte munten

Eén ketting is altijd een dollar waard, wat hem stabiel maakt, en een handig crypto-hulpmiddel voor het maken van online transacties met crypto's uit reguliere fiat-valuta's. Op zondag slaagden hackers erin om de Tether Treasury-portemonnee te hacken door $ 30.950.010 cryptofondsen te verzenden naar “een ongeautoriseerd Bitcoin-adres”.

Gelukkig zijn de munten volgens Tether-ontwikkelaars niet inwisselbaar omdat het adres op de zwarte lijst staat. Het is te hopen dat dit met succes voorkomt dat de munten in omloop komen. De hack is echter nog een teken van hoe kwetsbaar cryptocurrencies zijn voor hackers.

Links, Rechts en Midden

In de afgelopen jaren zijn er veel spraakmakende cryptocurrency-hacks opgetreden. Bitcoin-uitwisselingen zoals Bitfinex en Mt. Gox zijn gehackt. In juli van dit jaar werd een Israëlisch cryptocurrency-handelsplatform genaamd CoinDash gehackt ter waarde van $ 7 miljoen aan Etherium. In 2016 werd meer dan $ 50 miljoen aan Ether gestolen van investeerders die fondsen houden in de Decentralized Autonomous Organisation (DAO). Hacks zoals deze hebben betrekking op. Ze tonen de aanzienlijke risico's aan die verbonden zijn aan het houden van cryptocurrencies.

Bovendien is er bewijs naar voren gekomen dat er in het wild malware is die is ontworpen om portefeuillewachtwoorden van mensen te verzamelen of portefeuilleadressen tijdens transacties te onderscheppen om geld naar hackers te verzenden. Volgens cybersecurity-experts van FireEye is het bekend dat Noord-Koreaanse hackers die voor Kim Jong-un werken tienduizenden dollars aan Bitcoins (en andere crypto's) per week stelen.

Investeer verstandig

Uiteindelijk levert beleggen in cryptocurrencies wel enorme potentie op. Agressieve groei leidt echter ook tot volatiliteit, en hoewel het aantrekkelijk kan lijken om in dit opkomende gebied te beleggen, moet rekening worden gehouden met de aanzienlijke instabiliteit ervan. Zoals bij elke vorm van handelen, is het belangrijk om niet meer te gokken dan je je kunt veroorloven om te verliezen.

Dit artikel is niet bedoeld als beleggingsadvies en mag niet als zodanig worden beschouwd.

De meningen zijn van de schrijver.

Titel afbeelding tegoed: Wit Olszewski / Shutterstock.com,

Afbeelding credits: Light And Dark Studio / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me