Waarom Millennials Blasé zijn over privacy

Millennials lijken er niet om te geven dat Facebook en andere bedrijven hun gegevens oogsten om winst te maken. Dat is althans het uitgangspunt van een recent opiniestuk in de New York Post. Het suggereert dat millennials zich bewust zijn van het feit dat er, om de vele voordelen te hebben die de nieuwe technische wereld biedt, een offer moet zijn. Als u duizendjarig bent, zou ik geïnteresseerd zijn in uw reactie op dit uitgangspunt en andere die volgen.

Millennials lijken zich meer op hun gemak te voelen met het idee dat als een product gratis is, jij het product bent en zichzelf toestaat een open boek te zijn 'voor iedereen te zien. Zoals later zal worden onthuld, meent het opiniestuk dat dit niet geldt voor eerdere generaties die meer bewaakt lijken te zijn met hun privacy. Natuurlijk hadden vorige generaties minder bedreigingen voor hun privacy om mee te gaan met aanzienlijk minder beschikbaarheid voor informatie, entertainment en communicatie (om er maar een paar te noemen).

Het is dus niet noodzakelijkerwijs billijk om de millennials te selecteren alsof het buitenaardse uitschieters zijn. Hoewel ze, net als buitenaardse wezens, vandaan komen en in verschillende werelden leven dan hun voorgangers. Ik bedoel, het verbranden van boeken bestond niet voordat Guttenbergs drukpers boeken drukte, en er was geen behoefte aan fallout-schuilplaatsen totdat de wereld nucleair werd. Je zou zelfs kunnen stellen dat de gevaarlijke, gekke wereld die werd doorgegeven aan millennials, en die ze nu erven, in vergelijking daarmee de blootstelling van hun persoonlijke informatie aan het publiek misschien tam maakt. Om nog maar te zwijgen van het feit dat intensieve betrokkenheid bij sociale media en dergelijke een noodzakelijke afleiding is van het moderne leven!

Bovendien zou niemand zo'n vijftien jaar geleden hebben geraden dat de slaapzaalkrabbel van Mark Zuckerberg zou veranderen in de kolos van een bedrijfsmodel dat het vandaag is - vol met invasieve algoritmen. Wie had zich kunnen voorstellen dat bedrijven op sociale media onze politieke opvattingen, onze voorkeuren en antipathieën, onze religieuze voorkeuren en onze seksuele geaardheden en neigingen konden leren kennen? Als ik, of een andere juridische of wetshandhavende instantie, mijn activiteiten op een bepaalde dag wil herhalen - dat is gemakkelijk en gemakkelijk toegankelijk vanaf mijn smartphone.

Terwijl millennials vrolijk overgaan op de technische goden als het gaat om zichzelf publiekelijk te fileren, neemt het artikel hen (en anderen) mee om te werken aan het wringen en ademloos uiten van verrassing en verontwaardiging bij Cambridge Analytica omdat ze gewoon met de aan hen gegeven speelruimte werken. Natuurlijk, als het bedrijf Hillary Clinton had geholpen de Whitehouse te winnen in plaats van de vooruitzichten van de afschuwelijke ogre, Trump, naar verluidt te vergroten, zou er waarschijnlijk niet dezelfde angst zijn geweest - zo stelt het stuk.

Hoe het ook zij, de vraag moet worden gesteld: wat deed Cambridge Analytica dat talloze andere bedrijven nog niet hebben gedaan? Ik bedoel, waarom zou het anders worden behandeld door Facebook omdat het een politiek bedrijf is en geen gulle reclame-opruimer? De andere savants van Silicon Valley - Google, Apple en Microsoft - verdienen allemaal geld met uw informatie. Ze willen graag adverteerders, onderzoekers en overheidsinstanties uitnodigen om via hen uw schat aan persoonlijke informatie te ontdekken.

En millennials, evenals die van andere generaties, lijken maar al te graag dergelijke informatie te verstrekken - en in grote hoeveelheden. Inderdaad, ze lijken te genieten, in een race naar de bodem, die de meeste inhoud, foto's en dergelijke kan posten. Ze lijken ambivalent te zijn over de onvermijdelijke fall-out. "Dus wat?", Zeggen ze, "ik heb niets te verbergen."

Het artikel vraagt ​​zich af of die van vorige generaties zo in aantocht zouden zijn, onder verwijzing naar de zogenaamde Grootste Generatie die de telefoon schuwt als het betekende dat de regering straffeloos hun gesprekken kon afluisteren. Integendeel, millennials, zo lijkt het, beschouwen het gebrek aan privacy en de coöptatie van persoonlijke informatie als de prijs voor de overvloed aan pleziertjes die het digitale medium biedt.

Zoals Kevin Kelly, de oprichter van het tijdschrift Wired, zei in zijn boek 2016, The Inevitable: Understanding the 12 Technological Forces That Our Future:

"Als de sociale media van vandaag ons iets over onszelf als soort hebben geleerd, is het dat de menselijke impuls om te delen de menselijke impuls voor privacy overweldigt."

Wat denk je? Is het een eerlijke beoordeling van de huidige stand van zaken?

Beeldtegoed: door AYA-afbeeldingen / Shutterstock.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me