Waarom zijn levenslange VPN-abonnementen een slechte investering?

Als het gaat om de aanschaf van een VPN, kan er geen twijfel over bestaan ​​dat betalen voor een langere abonnementsperiode een behoorlijk enorme besparing oplevert.

VPN-providers belonen consumenten voor het plegen van langere tijd. Dit betekent dat het mogelijk is om vrijwel elke VPN-service goedkoper te krijgen als u kiest voor een langere abonnementsperiode. Maar de realiteit is dat je je ook te lang kunt abonneren. Waar we het natuurlijk over hebben, is het slecht geadviseerde levenslange abonnement.

Je zou je kunnen voorstellen dat er na het vinden van een uitstekende VPN-service geen reden is om geen levenslange account te krijgen. Helaas is dit niet minder waar. Een leven lang abonneren op een VPN is nooit een goed idee - omdat er gewoon te veel factoren zijn die op de lange termijn mis kunnen gaan.

Laten we dus eens duiken en elke reden bekijken waarom voor altijd abonneren op een VPN wordt nooit aanbevolen.

VPN's veranderen in de loop van de tijd en moeten worden bijgewerkt

Wanneer je je favoriete parfum of aftershave koopt, ruikt deze elke keer hetzelfde. Dit komt omdat de ingrediënten voor die geur hetzelfde moeten blijven voor consumenten om gelukkig te zijn. Bij een VPN-service is het tegenovergestelde waar.

Een goede VPN-service moet constant worden verzorgd door het kernontwikkelingsteam om ervoor te zorgen dat deze in topconditie is. Netwerken van servers moeten worden geanalyseerd en de technologie waarop ze draaien moet worden onderhouden en regelmatig worden bijgewerkt om ervoor te zorgen dat ze voorop blijven lopen in de industrie.

Als u dit niet-belangrijke onderhoud niet uitvoert, zal dit onvermijdelijk leiden tot een VPN-service die langzaam achteruitgaat. En als u onvoorwaardelijk een levenslang abonnement op die service koopt - een paar jaar later kunt u op een nutteloze service zitten die u niet langer wilt.

Snel langzaam

Verbindingssnelheden kunnen afnemen

Een merkbaar symptoom van slecht VPN-onderhoud is steeds lagere verbindingssnelheden. Als VPN-recensent die VPN's jaar na jaar steeds opnieuw test, weet ik heel goed dat sommige services beter worden en sommige slechter.

Als je je een leven lang abonneert op een VPN, heeft de VPN-provider je geld al en heeft het geen echte stimulans om te blijven vechten om zijn service optimaal te laten werken. Deze stagnatie kan leiden tot verslechtering van de dienstverlening, vooral als de VPN uit de gratie valt en er niet langer in slaagt nieuwe abonnees te krijgen.

Het resultaat? Op een dag zijn die mega snelle verbindingssnelheden waarmee je in high definition kon streamen al lang voorbij. En je zult vastlopen met een trage VPN die nergens goed voor is.

Klantenservice kan door het toilet gaan

Een veel voorkomende VPN-functie die vaak vluchtig is, is het niveau van klantenondersteuning dat wordt geboden. Naarmate een VPN ouder wordt, zou je hopen dat het na verloop van tijd verbetert en gaat van ondersteuning via e-mail tot 24/7 ondersteuning via live chat. Toegegeven, soms gebeurt dit echter andere keren precies het tegenovergestelde.

In de loop der jaren hebben onze VPN-experts gezien dat services veelbelovend van start gingen, maar een paar jaar later wankelden. Goede klantenondersteuning, waarvoor personeel, training en een goede infrastructuur vereist zijn, is vaak een van de eerste onderdelen van een VPN-service die mislukt.

Als er niemand is om u te helpen wanneer u een probleem met uw VPN ondervindt, kan dit betekenen dat u, ondanks het betalen voor een levenslang abonnement, de service helemaal niet kunt gebruiken.

Benadrukt vrouw

Een verlies van belangrijke services

De meeste mensen willen dat een VPN inhoud van over de hele wereld deblokkeert. Helaas bieden VPN-services niet altijd toegang tot de belangrijkste services die u wenst. In de afgelopen jaren hebben we services zoals Netflix, BBC iPlayer - en nog veel meer - zien vechten om VPN-IP-adressen te blokkeren.

Veel VPN-providers hebben niet de expertise om de beste online services te deblokkeren en hebben het al opgegeven. Naarmate er meer tijd verstrijkt, wordt het alleen maar moeilijker en worden het alleen VPN-providers van wereldklasse - die zwaar investeren in geavanceerde verbeteringen - die toegang blijven houden tot alles waar je van houdt.

Netflix nr

Versleuteling is verouderd

Er was eens een PPTP-codering die als veilig werd beschouwd. Toen, op een dag, kraakte de NSA het en was de privacy die het bood al lang verdwenen. Nu hebben we natuurlijk de heilige graal van VPN-codering: OpenVPN. OpenVPN is een uitstekend protocol omdat het aanpasbaar en Open Source is.

Wanneer OpenVPN volgens de nieuwste standaarden wordt geïmplementeerd met een sterk cijfer, robuuste autorisatiehash en een veilige handshake, is het protocol uiterst veilig - en dat geldt ook voor uw gegevens. Helaas blijft niets voor altijd veilig.

Na verloop van tijd komen nieuwe kwetsbaarheden naar boven. Naarmate de technologie verandert, moet ook de VPN-beveiliging die gegevensprivacy biedt, worden gewijzigd. Dit is de reden waarom VPN-protocollen worden onderworpen aan professionele audits.

Het moraal van het verhaal? Het is mogelijk dat een VPN waarop u zich dit jaar abonneert, over een paar jaar niet meer veilig is. Bovendien kunt u ervan uitgaan dat u wordt beschermd wanneer uw gegevens in gevaar zijn, tenzij u op de hoogte blijft van wijzigingen in de VPN-omgeving..

Privacybeleid VPN wijziging

Privacybeleid en bedrijfsaankopen

Een ander belangrijk onderdeel van een VPN-service die kan worden gewijzigd, is het privacybeleid. Hoewel het vanzelfsprekend is om aan te nemen dat een VPN-provider die nu een sterk logboekbeleid heeft - altijd zo zal zijn - is dit niet noodzakelijkerwijs waar.

VPN-bedrijven krijgen vaak uitkoopaanbiedingen van andere bedrijven. Alleen al in het afgelopen jaar hebben grote internetbeveiligingsbedrijven zoals Norton en Avast VPN-diensten gelanceerd. Het is mogelijk dat die grote bedrijven VPN-acquisities zullen proberen te doen, en na verloop van tijd kan de VPN-markt drastisch veranderen van het huidige landschap.

Als een bedrijf de VPN koopt waarvoor u een levenslang abonnement hebt gekocht, is het waarschijnlijk dat u nog steeds de VPN mag blijven gebruiken. Er zijn echter geen garanties dat de nieuwe eigenaar het privacybeleid niet plotseling zou wijzigen. Hierdoor kunnen ze beginnen met het bijhouden van logboeken over wat u online doet om aan derden te verkopen.

Helaas, omdat u geen bron van inkomsten bent voor de nieuwe acquirer - u bent een last - en het is waarschijnlijk dat het nieuwe bedrijf misschien inkomsten wil gaan genereren met uw gegevens.

Buste

De VPN kan kapot gaan

Nog erger dan een fusie of buy-out, is de zeer reële mogelijkheid dat een VPN-provider failliet kan gaan. Als de VPN onder curatele wordt gesteld, kunt u uw levenslange abonnement vaarwel zwaaien. Vergeet niet dat VPN's vrij duur zijn om te gebruiken, dus één keer betalen en verwachten het voor altijd te gebruiken is een beetje een fantasie.

Het kan een oplichterij zijn

In het verleden zijn er gevallen van VPN's opgedoken die levenslange abonnementskosten bieden voor slechts $ 13. Dat is een waanzinnig lage prijs en het zal je niet verbazen dat de VPN is verdwenen kort nadat het leek dat het geld van iedereen werd gestolen! Als het te mooi is om waar te zijn, dan is het waarschijnlijk een oplichterij!

Een of twee jaar

Een jaar of twee is genoeg

Uiteindelijk is jouw geld van jou. Als je een levenslang VPN-abonnement ziet waarvan je denkt dat het een koopje is, doe dan in elk geval wat je wilt. Als de kosten van het levenslange abonnement goedkoper zijn dan vier of vijf jaar jaarlijkse VPN-tarieven, dan is het misschien een gok waard.

Houd er echter rekening mee dat VPN's niet goedkoop zijn om te gebruiken. Een goede VPN brengt onderhoudskosten en onderhoudskosten met zich mee, R&D, uitgaven voor het upgraden van beveiligingsprotocollen, beveiligingsaudits en vele andere kostbare factoren.

Om deze reden wordt het ten zeerste aangeraden u aan een abonnement van één of twee jaar te houden. Hierdoor kunt u periodiek naar uw opties kijken en ervoor zorgen dat u de markt vaak vergelijkt om ervoor te zorgen dat u nog steeds de allerbeste privacy, beveiliging en internetvrijheid krijgt die op dat moment beschikbaar is. VPN's blijven, in tegenstelling tot parfums, niet voor altijd hetzelfde.

De meningen zijn van de schrijver.

Titel afbeelding tegoed: iDEAR Replay / Shutterstock.com

Afbeelding credits: smilingfresh / Shutterstock.com

Maridav / Shutterstock.com, r.classen / Shutterstock.com

Dirk Ercken / Shutterstock.com

Dim Tik / Shutterstock.com, Vetreno / Shutterstock.com,

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me