AceVPN Review

AceVPN


 • Prissättning

  Från $ 8,12
  / månad

ProPrivacy.com Göra
6 av 10

Sammanfattning

Första intryck av AceVPN är något överväldigande; leverantörens hemsida är rörig och ger dig mycket information att smälta på en gång. Tyvärr är detta ett fortsatt tema genom hela användarupplevelsen.

Det finns säkert massor av funktionalitet att spela med här, men vi kämpar för att se vem som vill spendera den nödvändiga tiden och ansträngningen, andra än entusiaster som tycker om att sminka sig med teknik. För alla andra finns det bättre alternativ där ute: Nybörjare kommer att hitta lösningar som bara gör allt mycket lättare. Vad gäller experterna finns det andra omfattande lösningar som erbjuder bättre nedladdningsprestanda.

Snabbstatistik

 • ProPrivacy.com SpeedTest (medelvärde)
  10 Mbps
 • Jurisdiktion
  USA
 • Samtidiga anslutningar
  1
 • Länder
  26

AceVPN gör några djärva uttalanden. Till exempel påstår de på sin webbplats att vara "VPN-tjänsteleverantör med lägsta kostnad," ett påstående som är svårt att kvantifiera, och verkligen felaktigt om du väljer deras "slutlig" service.

Det finns några mindre "plus poäng." Supportavdelningen svarar på e-postmeddelanden på hyperspeed och det finns mycket att spela med. Där AceVPN verkligen faller ner, är emellertid i användarvänlighet; det finns helt enkelt för mycket information för nybörjare att ta in - och den prestanda vi upplevde är förmodligen inte tillräckligt för att locka teknikerna heller.

paket & Prissättning

AceVPN erbjuder två nyckelpaket, namngivna "Premie" och "Slutlig."

Det som inte direkt framgår är hur de två paketen skiljer sig åt, särskilt med tanke på den stora skillnaden mellan de två priserna. De "fri" Avblockering av TV-tjänst (smart DNS), som faktiskt ingår i båda paketen, bidrar till den första förvirringen.

För att komma till fakta krävde vi att gå till "Jämför VPN" sida, som gav oss tabeller som jämför var och en av tjänsterna och de icke-namngivna "konkurrens." Dessa jämförelsediagram, fördelade på fem separata flikar, gav oss mycket information att smälta, och vi kunde inte låta oss tänka att det måste finnas ett tydligare sätt att presentera informationen.

Oavsett konstaterade vi så småningom att de största skillnaderna (bortsett från priset) var följande:

1. Premium-tjänsten är begränsad till 50 GB bandbredd per månad, medan Ultimate-tjänsten är obegränsad.

2. Ultimate-tjänsten ger kunder tillgång till VPN-servrar i 13 länder. Den billigare Premium-tjänsten ger endast tillgång till servrar i Storbritannien, USA och Frankrike.

3. Endast den dyrare Ultimate-tjänsten är tillåten för användning för peer-to-peer-fildelning eller torrent-användning.

Precis som för många tjänster, sänker priset baserat på längden på ditt valda åtagandepaket, om än utan den höga nivån för en årlig prenumeration som många andra leverantörer erbjuder. Priserna för Premium-tjänsten är nedan:

acevpn prissättning 1

Priserna för Ultimate-tjänsten är nedan:

acevpn prissättning 2

Ett totalt pris på $ 55 för en årlig Premium-prenumeration placerar AceVPN i det låga slutet av genomsnittet vad gäller kostnader. Den ultimata tjänsten, dock till $ 165 per år, är långt ifrån "service med lägsta kostnad" nämns på hemsidan.

Medan AceVPN inte erbjuder någon form av kostnadsfri prövning, annonserar de en sju-dagars återbetalningsgaranti.

Kundservice

AceVPN uppmuntrar sina kunder att använda sitt supportforum för tekniska frågor för att bygga upp en detaljerad kunskapsbas "till förmån för samhället."

Vi var initialt bekymrade över bristen på supportalternativ. Vi skickade dock en testfråga till den angivna e-postadressen och var mycket imponerade över att få ett svar på mindre än två minuter.

Trots det är det värt att påpeka att även om vår erfarenhet var bra, finns det knappast en mängd supportalternativ här. Användningen av ett forumgemenskap för support är en annan anledning att se AceVPN som en tjänst för entusiasten och inte en för nybörjaren.

Vi kunde inte hitta ett telefonnummer för telefonsupport.

Säkerhet och integritet

Medan all information om AceVPN är ganska tät och tung på text, betydde det att vi tyckte att det var lätt att hitta nyckeldetaljerna om protokoll. AceVPN erbjuder support för PPTP, L2TP och OpenVPN. Vi kunde inte fastställa krypteringsnivån men en fråga till supportavdelningen avslöjade att AceVPN stöder både 128- och 256-bitars kryptering.

När det gäller sekretess uppger AceVPN att de inte övervakar användning av tjänster eller "spionera på sina användare." Men de gör inte klart om de har loggar och säger att de "förbehåller sig rätten att anmäla brottsbekämpande myndigheter," om de misstänker att deras tjänst används olagligt.

Om du av någon anledning föredrar en tjänst som inte har några loggar bör du förmodligen söka någon annanstans.

Processen

registrering

Vi beslutade att registrera oss för Premium-tjänsten på en månatlig prenumeration för att testa tjänsten.

Vi tyckte att anmälningsprocessen var ganska invecklad med omberäkningar av priset baserat på åtagandeperioden.

När vi hade lagt till vårt val till vårt "korg," Vi uppmanades sedan att registrera dig hos betalningsleverantören innan vi omdirigerades till PayPal för att slutföra transaktionen. Ett Google-kassalternativ var också tillgängligt.

Omedelbart efter att ha avslutat vår PayPal-transaktion fick vi det vanliga urvalet av kvitton och välkomstmeddelanden och fick höra att vi kanske måste vänta upp till 30 minuter innan servrarna skulle acceptera våra nyligen angivna inloggningsuppgifter.

Även om vi inte hade några större problem med anmälningsförfarandet, hade vi verkligen haft mjukare upplevelser någon annanstans.

Installation och konfiguration

När vårt konto har konfigurerats, fick vi åtkomst till "Installera guider" avsnittet i kunskapsbasen för att säkerställa hur servicen startas på vår testmaskin, en MacBook Pro som kör OS X 10.8 Mountain Lion.

Här började saker och ting bli svårt. Till en början kunde vi se att en icke-teknisk användare inte skulle veta vilken av länkarna att klicka på. Som tekniker visste vi att Tunnelblick är en tredje parts klient för OpenVPN. Vi tittade snabbt på installationsinstruktionerna för det för att se hur de passade. För att vara uppriktig är instruktionerna långt ifrån användarvänliga.

Även för oss, att klicka på länken för att ladda ner Tunnelblick ledde till att vi fick höra att programvaran inte helt stöder Mountain Lion, och att vi borde använda en betaversion. Vi var inte beredda att leka med beta-programvara för att få en "betalad för" tjänsten fungerar, så vi klickade på "Tillbaka" -knappen och tittade istället på L2TP-installationsinstruktionerna.

Detta var lite enklare och tack och lov använde vi vår Mac inbyggda VPN-kapacitet. Vi började använda skärmdumparna för att vägleda oss genom processen.

Tyvärr lämnade denna dokumentation också något att önska. I det fjärde steget, en till synes enkel instruktion till "Ange serveradress och ditt användarnamn för Acevpn vpn-konto," lämnade oss undrar var vi kan hitta serveradresserna.

Tio minuter senare började vi bli irriterade. Vi hade sökt på huvudsidan och kunskapsbasen för "servrar" och "serveradresser," checkade tillbaka på våra välkomstmeddelanden och tittade till och med på iOS-instruktionerna för adresserna. IOS-instruktionerna sa att vi skulle hitta dem i konfigurationsfilen. Länken till den avledde oss till medlemsområdet. Sedan var filen vi laddade ner en arkivfil (.zip), som i sin tur innehöll en massa OpenVPN-konfigurationsfiler.

Allt vi ville var den information vi behövde för att fylla AceVPNs instruktioner, men i stället hade vi en mängd öppna webbläsarflikar och en luft av frustration runt kontoret.

Vi hittade äntligen ett servernamn i Windows-instruktionerna.

Vi hittade också instruktionerna om att använda en IP-adress om servernamnet är "blockerad i ditt land." Som tidigare nämnts hade vi inte hittat serverns IP-adressuppgifter, men vi hittade ett forumpost där någon uppgav att supportavdelningen hade försett dem med en. Vi skickade ett e-postmeddelande för att begära detta.

Servernamnet vi hittade tillät oss att gå lite längre igenom instruktionerna. Sedan kom vi till mer förvirrande instruktioner.

Instruera oss att "mata in Googles eller OpenDNS IP-adresser" är allt bra, men leverantören försummade att berätta vad dessa är eller var de kan hitta dem. Som tekniker visste vi vad vi skulle lägga in här, men dessa IP-adresser är knappast troligt kända av den genomsnittliga konsumenten. Nu började vi undra om AceVPN faktiskt försökte göra det svårt att få tjänsten korrekt konfigurerad!

Hur som helst, med inställningarna som äntligen matats in, kunde vi ansluta. Vi gjorde en IP-adressuppsökning och fann att vi nu hade en IP-baserad i USA. Vi kunde bläddra till en USA-specifik streaming mediawebbplats och få tillgång till innehåll.

Tack vare AceVPNs supersnabba supportavdelning fick vi nu ett svar på vår begäran om en serverlista. Tyvärr skickade supportteamet helt enkelt samma arkivfil som vi hade kunnat komma åt från medlemsområdet, med ett vagt förslag till "öppna filerna med TextEdit" för att få serverinformation för andra länder. Detta verkade onödigt hinder - varför kunde de inte bara förse oss med informationen??

De "Avblockera TV" Service

AceVPN inkluderar "Avblockera TV" med sina VPN-paket. Detta är i huvudsak ett alternativt sätt att se strömmande medieinnehåll som "komma ikapp" TV-tjänster utan att behöva ansluta till VPN.

Istället ändrar du datorns DNS-inställningar så att förfrågningar om åtkomst till dessa regionlåsta webbplatser omdirigeras för att dölja din plats. AceVPN levererar en lista över tjänster som den här lösningen fungerar med.

Att testa Unblock TV var en annan process som höjde våra frustrationsnivåer. klick "Hämta Unblock TV nu" tog oss tillbaka till den första beställningssidan; enligt instruktionerna krävs att vi går till medlemsområdet och noterar IP-adresser för att slutföra installationen; hela processen krävde att vi startade om vår Mac.

Medan tjänsten fungerade blev vi åter frustrerade över hur onödigt komplicerad installationsprocessen var.

Anslutningshastigheter och tillförlitlighet

Vi beslutade att hålla sakerna enkla med vår hastighetstest.

Som vanligt använde vi webbplatsen Speedtest.net för att få en hastighetsnedladdningshastighet för vår testuppkoppling:

Vi anslöt sedan till AceVPN-tjänsten via L2TP och körde testet igen.

Resultaten var oerhört nedslående - att ansluta till AceVPN resulterade i att vår nedladdningshastighet minskade med mer än hälften.

I rättvisa skäl bör vi påpeka att AceVPN: s prestanda kan vara bättre när de är anslutna via OpenVPN, men de nästan ogenomträngliga instruktionerna i kombination med det faktum att företaget använder tredje parts anslutningsmjukvara som ännu inte var "redo" för vår Mac i skrivande stund betydde att vi inte fick testa detta.

Kompatibilitet

AceVPN erbjuder många kompatibilitetsalternativ. Mobilanvändare kan få detta VPN för Android-, iOS- och Windows-telefoner. Det är viktigt att notera att iPhone VPN-appen inte stöder OpenVPN, du kommer att behöva ladda ner en tredje part-app, t.ex. Tunnelblick, för att använda detta krypteringsprotokoll. VPNArea erbjuder också en VPN för Windows, Mac och Linux även om Linux VPN-klienten inte har ett GUI.

Baserat på vår erfarenhet av Mac VPN, räknar vi inte med att någon av dessa plattformar är särskilt lätta att konfigurera. Men entusiaster och tekniker skulle förmodligen klara det.

Kundområde

AceVPNs kundområde erbjuder ett ganska standardutbud av funktionalitet. Det visar ditt VPN-användarnamn och lösenord (som skiljer sig från ditt kontos användarnamn och lösenord), och status för ditt prenumeration. I vårt fall, eftersom vi valde Premium-prenumerationen, hade vi också möjligheten att uppgradera till Ultimate-paketet.

Kundområdet ger också möjligheten att ladda ner de nämnda "konfigurera filer" och kontrollinställningar relaterade till Unblock TV-tjänsten.

Slutsats

Vi gillade

 • Bred kompatibilitetslista som kan tilltala entusiaster
 • Mycket snabba svar på supportfrågor

Vi var inte så säker på

 • Långvindig registreringsprocedur
 • Oklar användarloggningspolicy

Vi hatade

 • Dålig prestation
 • Några av de minst användarvänliga installationsinstruktionerna vi har sett
 • Brist på tydlig åtkomst till serverdetaljer
 • Mycket frustrerande konfigurationsupplevelse

Vid flera punkter under vår granskning undrade vi om vi blev onödigt hårda på AceVPN. Som tekniker kunde vi fylla i luckorna i den information som lämnades, och tjänsten visar sig tydligt vara kompatibel med en rad enheter.

Vi måste dock överväga hur hela det potentiella användarspektrumet kommer att fortsätta med varje tjänst vi tittar på, och vi upplevde tillräckligt med frustration som tekniker för att veta att icke-tekniska användare (åtminstone på Mac) skulle kämpa med konfigurationen - kanske till att ge upp.

Om våra prestationssiffror hade varit imponerande skulle vi ha kunnat ge en försiktig rekommendation för AceVPN, men bara för äkta IT-entusiaster. Med prestanda som också är under genomsnittet har vi lite bra att säga. Någon på AceVPN behöver verkligen titta på tjänsten ur ett användarperspektiv och göra några förbättringar.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me