AirVPN-beoordeling

We zijn veranderd hoe we beoordelingen scoren!
We hebben onlangs ons scoreproces bijgewerkt voor alle beoordelingen op ProPrivacy.com. Details van onze nieuwe scorecriteria zijn hier te vinden

AirVPN

  • pricing

    Van $ 4.64
    / maand

  • Beschikbaar op:


    • ramen

    • MacOS

    • Android

    • Linux

    • iOS

AirVPN heeft uitstekende codering en beveiliging. Functies zoals VPN via Tor en OpenVPN-ondersteuning zijn slechts enkele redenen waarom AirVPN een uitstekende VPN-service is. De ProPrivacy.com Awards worden erkend als de industriële gouden standaard voor het bepalen van uitstekende prestaties binnen de VPN-sector. Op het exclusieve Las Vegas-evenement van dit jaar won AirVPN de prijs voor de beste VPN voor privacy. Blijf deze recensie lezen om erachter te komen waarom AirVPN voor het tweede achtereenvolgende jaar is uitgeroepen tot Beste VPN voor privacy!

ProPrivacy.com partituur
8.9 van de 10

Samenvatting

AirVPN is een Italiaanse VPN-provider, die er trots op is dat het is opgezet door "hacktivisten en activisten", een bijna ongeëvenaarde zorg voor het behoud van de privacy van gebruikers. Ik zal deze beoordeling beginnen door op te merken dat ik, nadat ik het ongeveer twee jaar als mijn persoonlijke VPN-service heb gebruikt, een grotere fan dan ooit ben van AirVPN. Het maakt ook gebruik van uitstekende codering en beveiligingsmaatregelen en biedt fantastische privacyverbeterende functies (zoals VPN via SSL en VPN via Tor). Naar mijn ervaring is AirVPN ook vrijwel zeker de snelste en meest stabiele VPN-service die ik ooit heb gebruikt.

Snelle statistieken

  • landen
    19
  • Gelijktijdige verbindingen
    5
  • Jurisdictie
    Italië

Kenmerken

AirVPN is gevestigd in Italië en biedt servers in 15 landen, waarvan de meeste in Europa, behalve die in de VS, Canada en Hong Kong. In vergelijking met sommige providers is dit niet veel, maar dekt het wel de meest populaire locaties. AirVPN ondersteunt alleen het OpenVPN-protocol, met betrekking tot PPTP en zelfs L2TP / IPsec als te onzeker (de jury is op IPSec, maar OpenVPN is uitdagend veilig en wordt algemeen beschouwd als het beste VPN-protocol dat beschikbaar is voor commercieel gebruik). Gezien het feit dat OpenVPN nu op alle belangrijke platforms draait (behalve Blackberry en Windows Mobile), is dit waarschijnlijk geen probleem voor de meeste gebruikers. Gebruikers hebben maximaal 5 gelijktijdige verbindingen (perfect voor het verbinden van uw pc, telefoon, tablet en nog een paar apparaten tegelijk).

DNS-routering

Met meer en meer streamingdiensten die gebruikers blokkeren om hun geografische beperkingen te omzeilen door VPN en andere geografische spoofingtechnologieën te gebruiken, is het mooie DNS-routingsysteem van AirVPN dat uw verbinding via interne servers "dubbel hopt" om dergelijke censuur te omzeilen zeer welkom. Dit is een geweldige VPN voor iPlayer en andere streamingdiensten zoals Hulu. Dit betekent dat zelfs wanneer verbonden met VPN-servers buiten de VS of het VK, dit een VPN is die werkt met Hulu en BBC iPlayer (het is zelfs niet nodig om verbinding te maken met een VPN-server in het land dat de geo-beperkte service host!) . In gebruik vind ik dit over het algemeen goed werkt ... maar niet altijd. In deze situaties heeft het eenvoudig werken voor mij altijd een verbinding tot stand gebracht met een server in het gewenste land. Ik moet er ook rekening mee houden dat ik bij het bezoeken van Netflix.com een ​​lokale versie van de website nodig heb (op basis van het IP-adres van mijn VPN-server).

VPN via Tor

Samen met BolehVPN
, AirVPN is de enige service die ik ken om VPN via Tor aan te bieden, waarbij u eerst verbinding maakt met het Tor-netwerk en vervolgens met AirVPN. Wanneer u ook een anonieme betaalmethode gebruikt (bijvoorbeeld correct gemengde Bitcoins), betekent dit dat AirVPN niet weet wie u bent, omdat het uw echte IP-adres niet ziet. VPN via Tor biedt een zeer hoog niveau van echte anonimiteit, iets dat meestal niet mogelijk is met VPN. Het wordt daarom meestal beschouwd als de beste manier om de privacyvoordelen van VPN en Tor te combineren, hoewel het feit dat AirVPN een vast punt in de keten vormt dat mogelijk kan worden aangetast, een punt is om in gedachten te houden. AirVPN biedt ook instructies voor het gebruik van de Tor-browser om veilige Tor via VPN te bereiken (die veel veiliger is dan de "transparante bridge" Tor via VPN-functie die door sommige providers wordt aangeboden).

Alternatieve poorten, SSL en SSH-tunneling

Het is zeldzaam dat VPN's worden geblokkeerd, maar het gebeurt op plaatsen zoals China en Iran (hoewel dit meestal slechts gedeeltelijk effectief is). Met AirVPN kunt u dergelijke maatregelen tegengaan door OpenVPN-verkeer over TCP-poort 443 te laten lopen. Dit is dezelfde poort die wordt gebruikt door regulier SSL-verkeer (de coderingsstandaard die door het hele internet wordt gebruikt om websites en internetservices te beveiligen). Hierdoor ziet OpenVPN-verkeer eruit als regulier SSL-verkeer, waardoor het zowel wordt verborgen als moeilijk te blokkeren is (omdat internet hierdoor effectief wordt verbroken!)

Poortinstellingen kunnen eenvoudig worden gewijzigd in de client. Naast TCP-poort 443 kunt u censuur ontwijken door verschillende poorten te schakelen waarvan het onwaarschijnlijk is dat ze worden geblokkeerd
Een zeer vastberaden tegenstander kan echter een geavanceerde deep-packet-inspectie uitvoeren om te ontdekken dat VPN-protocollen worden gebruikt (en plaatsen zoals China staan ​​niet boven het internet voor gebruikers!).

Het antwoord van AirVPN hierop is om gebruikers toe te staan ​​hun OpenVPN-gecodeerde gegevens in nog een andere coderingslaag (SSL of SSH) te verpakken. Dit zou vrijwel elke gebruikte methode moeten omzeilen om het gebruik van VPN te detecteren (de NSA kan mogelijk het oude SSH-protocol decoderen, dus raad ik SSL-tunneling aan indien nodig). SSL- en SSH-tunneling maakt dit een geweldige VPN in China en meer dan in staat om de Great Firewall van China te verslaan, maar er moet worden opgemerkt dat beide extra verwerkingskracht vereisen voor de extra coderingslaag, die uw internetverbinding zal vertragen. Port forwarding op afstand is ook beschikbaar voor gebruikers die maximaal 20 open poorten nodig hebben voor inkomende verbindingen, wat handig is voor zelfgehoste websites en gameservers.

Snelheid en prestaties

Snelheidstests werden uitgevoerd op een 50Mbps / 3Mbps UK breedbandverbinding.

Zoals we kunnen zien, zijn de resultaten behoorlijk goed, hoewel het (enigszins vreemd) sneller is om verbinding te maken met een server in Nederland dan in het VK. De Amerikaanse prestaties uit het VK zijn zeer solide. Zelfs als Netwerkvergrendeling is ingeschakeld, heb ik nog nooit een DNS-lekprobleem gezien, en zoals eerder opgemerkt, voorkomt Eddie IPv6-lekken en (als Network Lock is ingeschakeld) WebRTC-lekken. Anekdotisch heb ik zeer zelden last van VPN-uitval wanneer ik AirVPN gebruik.

AirVPN brengt € 7 (ongeveer $ 8 USD) in rekening voor een maandabonnement, met de gebruikelijke kortingen die beschikbaar zijn voor bulkaankopen, die tot € 4,50 (ongeveer $ 5 USD) dalen als een jaarabonnement wordt gekocht. Een gratis proefperiode van 3 dagen is beschikbaar op schriftelijk verzoek, of als u ongeduldig bent, kunt u een abonnement van 3 dagen krijgen voor € 1. / Blog / 29990 / vpn-encryptie-terms-uitgelegd-aes-vs-rsa-vs-sha-etc /

Alle abonnementen bieden volledige toegang tot alle functies van AirVPN, waardoor AirVPN een redelijk goedkope optie is in vergelijking met veel concurrerende services.

AirVPN accepteert betalingen via PayPal en een indrukwekkend breed scala aan betalingsverwerkers, wat betekent dat gebruikers in delen van de wereld die anders vaak worden gediscrimineerd bij het uitvoeren van internationale betalingen, geen problemen zouden ondervinden bij het kopen van een abonnement. Het accepteert ook betaling via niet alleen Bitcoin, maar ook via bijna elke andere cryptocurrency die je wilt noemen.

Makkelijk te gebruiken

Inschrijven

AirVPN ondersteunt mobiele gebruikers met een VPN-app voor Android en een iOS VPN-app ook. AirVPN ook een VPN voor Mac-, Linux- en Windows-gebruikers. De Linux VPN-client heeft een GUI, die identiek is aan de Windows- en OSX-versies.

Aanmelden voor AirVPN is eenvoudig en pijnloos. De enige gevraagde persoonlijke informatie is een geldig e-mailadres (AirVPN moedigt gebruikers actief aan om hiervoor een wegwerp-e-mailadres in te voeren). Bitcoin-betalingen worden gedaan via CoinBase, terwijl andere cryptocurrency-betalingen worden afgehandeld via CoinPayments. Zodra de betaling is gedaan, ontvangt u een welkomstmail met enkele nuttige links. In tegenstelling tot sommige providers worden er geen accountgegevens verzonden via e-mail met platte tekst - u kiest uw loginnaam en wachtwoord tijdens het aanmelden.

De AirVPN Windows VPN-client

AirVPN noemt zijn aangepaste Windows VPN-client (ze bieden ook deze VPN voor Mac OSX Mavericks en Yosemite en Linux) "Eddie", en het eerste dat niet opvalt, is dat Eddie volledig open source is. Dit betekent dat het onafhankelijk kan worden gecontroleerd om ervoor te zorgen dat er niets ongewoons aan de hand is, en ik wens dat meer VPN-providers hun software zouden open source. Eddie biedt DNS-lekbescherming, dynamische serverselectie en veel statistieken om u te helpen beslissen over de beste server om verbinding mee te maken.

Veel informatie!

Dankzij realtime logs is het mogelijk om precies in de gaten te houden wat Eddie doet (als je de kennis hebt om ze te begrijpen!).

Het slot rechtsboven geeft aan dat "Netwerkvergrendeling" is ingeschakeld. Dit creëert een firewall die voorkomt dat verkeer buiten de VPN-tunnel de computer binnenkomt of verlaat naar de servers van AirVPN. AirVPN biedt goede DNS-lekbescherming, zelfs als Network Lock niet is ingeschakeld (ik ben nog nooit een DNS-lek tegengekomen met behulp van de service), maar Network Lock moet ervoor zorgen dat DNS-lekken onmogelijk zijn, terwijl het ook fungeert als een killswitch. Deze installatie moet ook IP-lekken voorkomen als gevolg van de "bug" van WebRTC, maar op mijn systeem conflicteert de firewall van Network Lock met mijn normale firewall, waardoor deze functie niet werkt. Omdat dit niet kan worden opgelost zonder mijn firewall volledig te de-installeren (iets wat ik niet wil doen) heb ik het niet kunnen controleren, maar in theorie zou deze functie goed moeten werken. Eddie routeert IPv6-aanvragen niet op de juiste manier, maar schakelt IPv6 uit om DNS-lekken te voorkomen (het is moeilijk om AirVPN hier te hard mee te dichten, anders dan Mullvad, behandelt geen enkele provider DNS-aanvragen correct). Het enige echte probleem dat ik heb met Eddie is dat het de Windows DNS-instellingen verandert. Dit is meestal een goede zaak omdat het ervoor zorgt dat alle DNS-aanvragen worden opgelost door de servers van AirVPN, maar als de client om welke reden dan ook plotseling wordt afgesloten, moet ik de DNS-instellingen handmatig opnieuw instellen voordat ik opnieuw verbinding met internet kan maken (Configuratiescherm -> Netwerkcentrum -> Verander adapterinstellingen -> klik met de rechtermuisknop -> Eigendommen -> selecteer Internet Protocol versie 4 -> Eigendommen -> Voorkeurs-DNS-server: 8.8.8.8). Eddie is waarschijnlijk de meest complete VPN-client die ik ooit heb gebruikt. Zoals bij de meeste dingen met betrekking tot AirVPN, heeft het echter een technische focus en gebruikt het termen die zelfs een ervaren VPN-gebruiker zoals ik soms onderzoek nodig heeft om volledig te begrijpen.

Klantenservice

Ondersteuning

Ondersteuning wordt voornamelijk geboden via de uitgebreide forums van AirVPN. Helaas hebben de discussies de neiging om zeer technisch te zijn, en het is niet verwonderlijk dat veel gebruikers ze erg intimiderend vinden (zie je een thema hier ontwikkelen?). Aan de positieve kant bieden de fora een schat aan VPN-gerelateerde kennis, en de bereidheid van het AirVPN-team om intieme details van hun werking te bespreken (ondersteund door wat duidelijk sterke technische kennis is) is een verademing in een industrie waar ondersteuning biedt vaak alleen eenvoudige antwoorden op complexe vragen, of erger nog, lijkt geen idee te hebben waar het over gaat! Naast het plaatsen van vragen voor de forums, kunt u het AirVPN-team direct e-mailen (ticketsysteem). Ik heb dit in het verleden geprobeerd en vond dat het een dag kan duren om een ​​antwoord te ontvangen, maar dat het antwoord altijd uitgebreid is.

Privacy en beveiliging

AirVPN gebruikt een zeer sterke codering. Het spreekt voor zich dat AirVPN geen logboeken bijhoudt en gedeelde IP-adressen gebruikt en een van de weinige VPN-providers is die Perfect Forward Secrecy implementeert (zonder welke OpenVPN niet als bijzonder veilig moet worden beschouwd). Hiervoor gebruikt het 4096-bits Diffie-Hellman-sleutels, die elke 60 minuten worden vernieuwd (of kunnen vaker worden ingesteld via de client). Dankzij dit was AirVPN altijd immuun voor de mogelijke Logjam-aanvallen die vorig jaar door onderzoekers werden blootgesteld.

Het was ook immuun voor de recente "port fail" -kwetsbaarheid die veel VPN-services trof, dankzij het gebruik van afzonderlijke entry- en exit-IP-adressen op elke VPN-server. Bovendien is AirVPN een van de weinige VPN-providers die gebruikers beschermen tegen de WebRTC-bug (en zoals we zullen zien, worden DNS-lekbescherming en een kill-switch ook aangeboden met dank aan de desktop-client). Zoals hierboven besproken, biedt AirVPN ook verschillende (optionele) technologieën die het gebruik van VPN uiterst veilig en privé maken (en dankzij VPN via Tor, mogelijk zelfs echt anoniem - vooral gezien de rijkdom aan anonieme betaalmethoden die AirVPN accepteert). Naar mijn mening is er, wat technische innovatie en uitmuntendheid betreft, plus aandacht voor detail bij het beschermen van de privacy van klanten, geen andere service die AirVPN kan raken.

Het is echter vermeldenswaard dat de taal die AirVPN gebruikt om zowel het doel van zijn technologie te beschrijven, als hoe deze moet worden opgezet, het best kan worden omschreven als bondig en beladen met jargon. Kijkend door de documentatie van AirVPN, wordt het snel duidelijk waarom reguliere gebruikers kunnen wegrennen! Een ander potentieel probleem is dat AirVPN gevestigd is in Italië, een lid van de Fourteen Eyes spionage alliantie die samenwerkt met de NSA en GCHQ. Dit is absoluut niet ideaal, en Italië is ook niet erg vriendelijk als het gaat om auteursrechtpiraterij. Aan de andere kant waren Italiaanse VPN-providers echter niet verplicht om logboeken bij te houden, nog voordat de EU-EU-richtlijn voor gegevensbewaring ongeldig werd verklaard door het Europese Hof van Justitie. AirVPN zegt dat als dergelijke eisen ooit zouden worden gesteld door een EU-land waarin het actief is, dit de zaak voor het HvJ zou brengen. AirVPN is blij voor gebruikers om P2P te downloaden vanaf elk van haar servers.

Laatste gedachten

Zelfs het beschrijven van de talloze functies van AirVPN in deze review toont de sterke punten van deze service ruimschoots aan, maar ook waarom veel gebruikers ermee worstelen. In termen van toewijding aan privacy, coole functies en technische knowhow, is AirVPN zeer indrukwekkend - in feite is naar mijn mening niemand anders op de markt het in dit opzicht kan aanraken. Maar (en dit is groot maar!) AirVPN slaagt er duidelijk niet in om een ​​breder publiek aan te spreken vanwege de ondoordringbare technische focus. In veel opzichten is dit oneerlijk, omdat de AirVPN-client eenvoudig te gebruiken is (alleen downloaden en uitvoeren!), En het lastig lijkt om een ​​service te bekritiseren vanwege de nauwgezette aandacht voor detail en voor het aanbieden van een hele reeks functies die zelden elders beschikbaar zijn (als bij allemaal). Als we echter snel de discussies op de forums bekijken, of zelfs veel van de documentatie die is ontworpen om nieuwe gebruikers te helpen, of hoe opties worden gepresenteerd in de client, is het gemakkelijk om te zien waarom zowel bezoekers van de website als bestaande worden geïntimideerd! Als zodanig (en geweldig als ik denk dat het is), zou AirVPN waarschijnlijk moeten worden beschouwd als een nichedienst gericht op tech-heads en privacyjunkies, in plaats van een geschikt voor een mainstream VPN-publiek.

* De privacy- en beveiligingssectie van dit artikel is bijgewerkt nadat AirVPN contact met mij heeft opgenomen om enkele fouten / verwarring op te lossen, waarvan de meest opvallende betrekking heeft op het gebruik van HMAC SHA1-authenticatie op gegevens- en besturingskanalen. Ik ben er nu van overtuigd dat HMAC SHA1 erg veilig is. Zie de opmerkingensectie van dit artikel voor de diepgaande redenering van AirVPN.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me