Anonabox-beoordeling

Anonabox


  • pricing

    Van $ 4.99
    / maand

ProPrivacy.com partituur
3.5 van de 10

Samenvatting

De Anonabox heeft iets van een geblokte geschiedenis gehad. Het originele apparaat, dat beloofde internetgebruikers meer anonimiteit te bieden door een Tor-client in een draagbare router te bouwen, trok veel media-aandacht toen het $ 585.549 opbracht voor een Kickstarter-fondsenwervingsdoel van $ 7.000 in slechts vijf dagen.

Toen echter bekend werd dat het zogenaamd aangepaste prototype bijna identiek was aan andere apparaten die op internet beschikbaar waren, brak er een rij uit waardoor Kickstarter de Anonabox-campagne opschortte.

Anderhalf jaar vooruitspoelen, en ondanks de eerste problemen produceert Anonabox nu een reeks draagbare routers die zijn ontworpen om de privacy te verbeteren door alle internetverbindingen te routeren via het Tor-netwerk of een VPN-service (met het geavanceerde Pro-model kunt u ook route-verbindingen VPN via Tor).

Het idee van een ‘veilige’ router die ervoor zorgt dat alle communicatie van een verbonden apparaat wordt gecodeerd als deze tussen het en het internet passeren, is niet nieuw.

Dit is effectief wat elke router die is geconfigureerd om VPN uit te voeren doet (we hebben instructies om dit zelf te doen in DD-WRT, of u kunt vooraf geflashte en geconfigureerde routers kopen van veel VPN-providers).

We hebben eerder producten gezien die alle verbindingen door Tor routeren, zoals de Onion Pi (een Raspberry Pi die vooraf is geconfigureerd om Tor te gebruiken), de PogoPlug SafePlug (vergelijkbaar met de Anonabox, maar twee keer zo groot en niet open source), zoals evenals doe-het-zelf flash je eigen router met Tor-projecten, zoals de TorRouter en PORTAL (beide uiteindelijk gericht op het aanbieden van uniforme software / hardware-oplossingen).

Beveiliging door hardware

Kijkend naar het Anonabox-specificatieblad, merken we op dat de processor krachtig genoeg lijkt (vergelijkbaar met de Asus RT-AC66U-router van topklasse), en de 64 MB RAM is voldoende om Tor op te draaien.

anonabox-specificatieblad

Het is echter jammer (vooral gezien hoe succesvol de financiering is geweest) dat de Kickstarter geen strikte doelen heeft toegevoegd om de connectiviteit met de snellere 802.11ac wifi-standaard en 10/100 / 1000M Gigabit Ethernet te verbeteren. Het biedt echter nog steeds veel waar voor uw geld.

Hoofdtechnoloog voor The Intercept-website van Glenn Greenwald en enthousiaste ontwikkelaar voor de Tor-gemeenschap, Micah Lee, vertelde Wired dat hij ‘aangemoedigd’ werd door het idee van Anonabox,

‘Als je zoiets gebruikt, gaat alles over Tor, dus [een software-exploit] kan niet gebeuren. Een Tor-router kan absoluut een groot voordeel hebben omdat er fysieke isolatie is. '

Hij wilde er echter op wijzen dat dergelijke hardware geen volledige bescherming biedt tegen dingen zoals browser fingerprinting en cookies, en raadde aan om de geharde Tor-browser te gebruiken, zelfs wanneer deze via de Anonabox is verbonden (een instelling in de Tor-browser genaamd 'transparante torificatie' kan uitgeschakeld zijn om te voorkomen dat het internet via Tor Twice loopt).

anonabox-maat

Andere interessante kenmerken van de Anonbox zijn dat het 'inplugbare transporten' kan gebruiken, zoals obfsproxy, die zijn ontworpen om blokken op Tor te omzeilen (mogelijk handig te maken op plaatsen zoals China), dat de afgeronde hoeken opslag in een lichaamsholte mogelijk maken , en dat, zoals ontwikkelaar August Germar uitlegt, het gemakkelijk kan worden vernietigd,

'Misschien is het te laat en is de politie al beneden, dus gooi je de doos met een baksteen kapot en gooi je de stukken uit het raam. Of misschien verpletter je het gewoon door erop te stappen met je schoen en de stukken door het toilet te spoelen. '

Germar concludeert dat,

‘Dit gaat niet alleen over dingen gemakkelijker maken voor mensen die nu Tor gebruiken, maar ook voor mensen die Tor willen gebruiken, maar dat om welke reden dan ook niet kunnen. Dat zijn de mensen die we willen helpen. '

Update 15 oktober 2014: Net na het publiceren van dit artikel kwamen we deze reddit-thread tegen, waarvan de hoofdrolspeler de Aonabox-ontwikkelaars ervan beschuldigt hun ontwikkelingsproces verkeerd te presenteren en goedkope Chinese hardware van derden te gebruiken, die ze zelf hebben ontwikkeld (blijkbaar de 'prototypes' op de Kickstarter-pagina zijn niet van hen). We raden iedereen die geïnteresseerd is om bij te dragen aan deze Kickstarter ten zeerste aan het verhitte debat over reddit door te lezen alvorens te investeren.

Update 17 oktober 2014: De speling tegen Anonabox gaat door naarmate er meer kritiek naar voren komt (bijvoorbeeld over hoe de verbinding met de router standaard niet met een wachtwoord is beveiligd). Kijk uit naar ons vervolgartikel, waarin we dieper ingaan op het zich ontvouwende verhaal.

Update 20 oktober 2014: KickStarter heeft de Anonabox-campagne opgeschort en steunt de volgende e-mail:

'Hallo,

Dit is een bericht van Kickstarter's Trust & Veiligheidsteam. We willen u laten weten dat de anonabox: een Tor-hardwarerouter (opgeschort) -project is opgeschort en uw toezegging van $ 51,00 USD is geannuleerd. Een evaluatie van het project bracht bewijs aan het licht dat het de regels van Kickstarter brak. We kunnen projecten opschorten wanneer ze een of meer van de volgende dingen aantonen:

Gekochte items aanbieden en beweren ze zelf te hebben gemaakt Het werk van iemand anders presenteren als het uwe Verkeerde voorstelling van of nalaten relevante feiten over het project of de maker ervan bekend te maken Dienovereenkomstig is alle financiering stopgezet en worden donateurs niet in rekening gebracht voor hun toezeggingen. U hoeft verder niets te doen.

We nemen de integriteit van het Kickstarter-systeem zeer serieus. We schorten projecten alleen op als we sterk bewijs vinden dat ze zichzelf verkeerd voorstellen of anderszins de letter of de geest van de regels van Kickstarter schenden. Als beleid bieden we geen commentaar op projectopschortingen die verder gaan dan wat in dit bericht wordt vermeld.

Met vriendelijke groet, Kickstarter Trust & Veiligheid.'

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me