Beoordeling passeren

Enpass


ProPrivacy.com partituur
8 van de 10

Samenvatting

Enpass is een veilige wachtwoordbeheerder waarmee gebruikers meerdere accounts op verschillende apparaten kunnen beschermen met robuuste unieke wachtwoorden. Enpass is beschikbaar voor de meeste platforms. De gratis versie is echter beperkter op mobiel dan op desktop (waar gebruikers een onbeperkt aantal accounts gratis kunnen beschermen). In deze review zullen we de wachtwoordbeheerder grondig testen om te zien hoe deze zich verhoudt tot concurrerende diensten op de markt.

Overzicht

Met Enpass kunnen gebruikers meerdere accounts en services beschermen met sterke unieke wachtwoorden die lokaal worden opgeslagen in een gecodeerde database. Gebruikers hebben toegang tot die wachtwoorden met slechts één hoofdsleutel. Hiermee kunnen gebruikers slechts één lastig wachtwoord onthouden om een ​​onbeperkt aantal accounts te beschermen.

Enpass is beschikbaar op freemium-basis, wat fantastisch is voor consumenten die een wachtwoordbeheerder willen die ze in eerste instantie niet hoeven te betalen, maar die premium-functies hebben die kunnen worden gekocht als dat nodig is. Het is echter een closed source wachtwoordbeheerder die op eigen software draait; wat sommige privacybewuste gebruikers kan afschrikken.

enpass-logo

Zoals altijd, kan closed source-software niet worden gecontroleerd door een derde partij, wat betekent dat u erop moet vertrouwen dat de bedrijven de privacy en veiligheid bieden die zij beweren. Dit is verre van ideaal, en over het algemeen is het altijd beter om een ​​wachtwoordbeheerder te vertrouwen die de code heeft gepubliceerd en is geverifieerd door externe auditors.

Enpass is beschikbaar voor Windows, Mac OS, Linux, iOS en Android. Het is vermeldenswaard dat Linux-ondersteuning zeldzaam is, wat deze wachtwoordbeheerder interessant maakt voor Linux-gebruikers. Gebruikers kunnen Enpass gratis gebruiken op al uw desktops. Op mobiel is het echter noodzakelijk om een ​​eenmalig bedrag van $ 11,99 te betalen voor elk platform. Iedereen die van plan is om deze wachtwoordbeheerder op verschillende platforms te gebruiken, moet wat geld investeren om het compatibel te maken op al hun apparaten.

Enpass is ook beschikbaar als een extensie voor Firefox, Chrome, Safari, Edge, Opera en Vivaldi.

Opstelling

Downloads zijn beschikbaar voor alle platforms op de Enpass-website. Dit maakt de wachtwoordbeheerder uiterst eenvoudig in te stellen. We hebben de Windows-client en de Chrome-extensie gedownload om ze allebei te testen. Het is vermeldenswaard dat de Chrome-extensie alleen werkt als u de zelfstandige desktop-client ook al heeft geïnstalleerd.

Verbindingsfout Enpass

Na akkoord te zijn gegaan met de EULA met de ontwikkelaar Sinew Software Systems Private Limited, wordt de software binnen enkele minuten geïnstalleerd. Hierna bent u klaar om de software te starten en kunt u doorgaan en een hoofdwachtwoord instellen.

Instelling passeren

Gebruikers worden eraan herinnerd dat ze hun hoofdwachtwoord veilig moeten opslaan en wordt aangeraden dit te noteren, want als ze het verliezen, hebben ze geen toegang meer tot hun wachtwoorden. Dit komt omdat, net als de beste wachtwoordbeheerders, het bedrijf het hoofdwachtwoord van mensen niet op zijn servers opslaat en het wachtwoord niet kan opgeven of het account opnieuw kan instellen als het verloren gaat.

Nu de Windows Enpass-client is ingesteld, kunt u doorgaan en de Chrome-extensie instellen. Het starten van de Chrome-extensie wordt automatisch gekoppeld met de Enpass-client en biedt een code voor het synchroniseren van de twee clients.

authenticatiecode omzeilen

Nu beide componenten van de wachtwoordbeheerder zijn ingesteld, kunt u beginnen met het invoeren van uw wachtwoorden in de beheerder zodat deze automatisch worden ingevuld zodra u op die websites en services aankomt.

Met Enpass kunnen mensen automatisch wachtwoorden genereren tussen 1 en 10 woorden lang. De service laat gebruikers ook kiezen voor hoofdletters en kleine letters, willekeurige symbolen en biedt verschillende opties voor het plaatsen van willekeurige tekens of koppeltekens tussen elk woord.

Functies passeren

Net als bij veel andere wachtwoordbeheerders heeft Enpass een enorm scala aan functies voor het beschermen van informatie en aanmeldingen in de gecodeerde database. De primaire functies zijn als volgt:

 • Bescherm onbeperkte accounts gratis op elke desktopmachine
 • Synchroniseer het wachtwoordbeheer met browsers met behulp van extensies
 • Identiteitsfunctie voor het opslaan van adres- en andere gegevens
 • Makkelijk te gebruiken categoriemenu om gegevens en wachtwoorden op te slaan
 • Auto lock-functie om ervoor te zorgen dat de client nooit open en onbeschermd wordt gelaten
 • PIN-functie voor snel ontgrendelen wanneer de wachtwoordbeheerder al is aangemeld met het hoofdwachtwoord
 • Wachtwoordcontrolefunctie om ervoor te zorgen dat een account of wachtwoord niet is gecedeerd.
 • Synchronisatiefunctie om wachtwoorden op verschillende apparaten veilig door te geven
 • Auto-backups functie om ervoor te zorgen dat gegevens altijd veilig worden opgeslagen in de gecodeerde database
 • Wachtwoordgenerator voor automatisch gemaakte sterke wachtwoorden
 • Automatisch aanvullen voor eenvoudig inloggen op online accounts

Hoewel de meeste Enpass-functies gratis beschikbaar zijn, zijn er enkele premiumfuncties die gebruikers moeten betalen om te gebruiken. Een eenmalige vergoeding van $ 11,99 per desktopplatform geeft gebruikers toegang tot die extra functies.

Op Android en iOS moeten gebruikers een eenmalig bedrag van $ 11,99 betalen om de wachtwoordbeheerder te gebruiken om meer dan 20 accounts te beschermen. Als 20 wachtwoorden voldoende voor u zijn, kunt u de mobiele freemium-versie zonder zorgen gebruiken. Het is vermeldenswaard dat dit niet-betaalde betalingen zijn, wat betekent dat u, eenmaal betaald, de software kunt gebruiken om uw accounts voor onbepaalde tijd te beschermen; geen terugkerende betalingen en geen verborgen kosten.

Makkelijk te gebruiken

Enpass is perfect voor mensen die ervoor willen zorgen dat al hun wachtwoorden lokaal worden opgeslagen, wat betekent dat het nooit nodig is om Enpass te vertrouwen om uw wachtwoorden op zijn servers op te slaan. Het downloaden van Enpass is eenvoudig en het instellen van het werken met uw browser via de extensie is uiterst eenvoudig.

Omdat Enpass uw wachtwoorden of hoofdwachtwoord niet op zijn servers opslaat, is het essentieel dat u een hoofdwachtwoord kiest dat u nooit zult vergeten. Als u uw wachtwoord niet onthoudt, kan dit betekenen dat u geen toegang meer heeft tot al uw wachtwoorden.

Met de instelling van het hoofdwachtwoord kunt u uw wachtwoorden handmatig invoeren - of gewoon uw online accounts en services gebruiken - zodat Enpass de wachtwoorden kan opslaan terwijl u verder gaat.

Wachtwoordgenerator passeren

Als er eerder een wachtwoord is gebruikt voor een ander account, laat Enpass u dit weten zodat u het wachtwoord kunt bijwerken of een sterk wachtwoord kunt genereren vanuit Enpass.

Wachtwoord invullen opvullen

We vonden het gebruik van Enpass stressvrij en de extensies die we probeerden (Firefox en Chrome) werkten naadloos. Voor degenen die dat willen, is het mogelijk om Enpass op een USB-stick te plaatsen om deze over verschillende machines te transporteren. Dit is een handige functie en betekent dat u altijd toegang hebt tot uw wachtwoorden, zelfs als u bijvoorbeeld de machine van iemand anders of een bibliotheekcomputer gebruikt.

Nadat een wachtwoord is opgeslagen, kunt u het openen via Wachtwoordbeheer:

Beginscherm van client passeren

We hebben de service zonder problemen gesynchroniseerd met een iPad en Android-apparaat. We hebben Google Drive en icloud gebruikt om te synchroniseren, maar gebruikers hebben veel opties, waaronder Microsoft OneDrive, Dropbox, Box of het gebruik van het open source WebDAV-protocol. In tegenstelling tot sommige wachtwoordbeheerders is het niet mogelijk om via wifi te synchroniseren, dus u moet de gegevens via internet verzenden.

synchronisatie wachtwoorden passeren

Het is vermeldenswaard dat als u besluit iCloud te gebruiken om uw wachtwoorden te synchroniseren, u ervoor moet zorgen dat u de Enpass-app downloadt vanuit de Mac App Store.

Een andere functie die we met Enpass leuk vonden, is de mogelijkheid om wachtwoorden te importeren van een ander wachtwoordbeheerder zoals Keepass, Dashlane, enz. (Er zijn veel opties). Hiermee kunnen gebruikers het snel instellen met al hun bestaande wachtwoorden. We raden ook aan om de automatische vergrendelingsfunctie zo in te stellen dat deze zo snel mogelijk van start gaat:

Beveiligingsinstelling enpass

Over het algemeen vonden we Enpass gemakkelijk te gebruiken en we genoten vooral van de categorieën in het menusysteem; waarmee u eenvoudig gegevens kunt groeperen om online formulieren automatisch in te vullen. De klant biedt meer dan 50 aangepaste sjablonen, waarmee u alles kunt opslaan, van hotelboekingsgegevens, adressen, paspoortgegevens of uw rijbewijs in de veilig gecodeerde database.

We hebben vooral genoten van de mobiele apps die een beetje eigentijds lijken dan hun desktop-tegenhangers, en hoewel ze geen extra functies hebben om over te praten, zijn ze meer een plezier om te gebruiken. Bovendien kunt u zowel de iOS- als de Android-versie instellen op authenticatie met behulp van de vingerafdrukscanner van uw apparaat voor extra gebruiksgemak.

Privacy en beveiliging

Enpass-gebruikers hoeven zich niet te abonneren op de service door een e-mail of persoonlijke gegevens te verstrekken. Dit komt omdat de software volledig client-side werkt zonder dat gegevens door Enpass moeten worden verwerkt of opgeslagen.

Natuurlijk, als u besluit te betalen voor premiumfuncties - of voor de volledige mobiele versie - moet u betalingsgegevens verstrekken, wat betekent dat het bedrijf wat informatie van u krijgt.

Het is ook vermeldenswaard dat het bedrijf wat onsite tracking uitvoert met Google Analytics, wat waarschijnlijk betekent dat het IP-adressen van gebruikers verzamelt wanneer ze de site bezoeken en de software downloaden.

Wat de wachtwoordbeheerder zelf betreft, codeert de software alle wachtwoorden (en andere gegevens die in de software worden ingevoerd) met behulp van sterke 256-bit AES-codering met behulp van de peer-reviewed en open-source encryptie-engine SQLCipher. Die wachtwoorden worden alleen lokaal opgeslagen en worden nooit geüpload naar Enpass-servers.

Voor authenticatie produceert het hoofdwachtwoord een cryptografische sleutel met behulp van PBKDF2-HMAC-SHA512 wachtwoordhashing voor PHP met 100.000 ronden willekeurig zout. Dit is een veilige cryptografie die geavanceerde bescherming biedt tegen brute force en zijkanaalaanvallen.

Gebruikers hebben ook de mogelijkheid om een ​​kluiscode te downloaden die wordt geproduceerd met hun hoofdwachtwoord. De desktopversie van Enpass kan 64-bits willekeurige sleutels namens de gebruiker gebruiken. Die kluis kan worden gebruikt als een secundaire vorm van authenticatie, wat betekent dat als het hoofdwachtwoord is gecompromitteerd (geraden, brute-gedwongen, enz.), Het ook nodig is om het kluisbestand te hebben. Net als het hoofdwachtwoord is het onmogelijk om het kluisbestand van Enpass te herstellen.

Het feit dat de gebruiker volledige controle behoudt over zijn hoofdwachtwoord (en kluis) betekent dat zelfs als iemand toegang krijgt tot de gegevensbestanden, hij nooit in staat zal zijn om de wachtwoorden onversleuteld te krijgen zonder het hoofdwachtwoord van de gebruiker.

Het is echter vermeldenswaard dat als u uw wachtwoorden synchroniseert tussen apparaten met behulp van een service van derden, zoals een station of Dropbox, uw wachtwoorden daar ook worden opgeslagen. Dit moet veilig zijn omdat ze versleuteld zijn. Voor iedereen die zich hier zorgen over maakt, is er de optie om het kluisbestand te gebruiken (dit moet nooit worden gedeeld via dezelfde methode als waarmee u het wachtwoord synchroniseert).

Enpass bevat ook een auto-lock-functie. Dit zorgt ervoor dat het hoofdwachtwoord altijd nodig is telkens wanneer de wachtwoordbeheerder wordt gebruikt. Dit zorgt ervoor dat als de gebruiker niet in de buurt van zijn apparaat is, hij het programma niet open en beschikbaar laat voor toegang tot wachtwoorden.

MacBook Pro-gebruikers kunnen Enpass instellen op authenticatie met behulp van hun vingerafdrukscanner. Hetzelfde geldt voor zowel iOS- als Android-gebruikers die de vingerafdrukscanner op hun apparaat kunnen gebruiken.

Klantenservice

Enpass biedt gebruikers een whitepaper op hun website waarin wordt uitgelegd hoe de wachtwoordbeheerder werkt en het beveiligingsniveau dat hun bestanden en wachtwoorden krijgen wanneer ze worden opgeslagen. Een blogsectie biedt ook nuttige informatie en handleidingen voor het gebruik van de service, wat geweldig is voor gebruikers die hier en daar gewoon een pointer nodig hebben.

Klikken op ondersteuning op de website brengt gebruikers naar een forum waar ze de community van gebruikers om hulp kunnen vragen. Mensen stellen veel vragen op dit forum en antwoorden lopen vaak uiteen in vele honderden en zelfs duizenden reacties. Dit is een bewijs van zijn actieve gebruikersbestand.

Voor iedereen die rechtstreeks met Enpass wil communiceren, moet u zich aanmelden voor een account met een e-mailadres. Hiermee is het mogelijk om in te loggen en berichten naar ondersteunend personeel te verzenden. Dit is een leuke extra voor degenen die het willen. Het is echter vermeldenswaard dat we behoorlijk lang op een reactie moesten wachten.

Wil meer weten? Bekijk onze gids voor de beste wachtwoordbeheerders op de markt.

Conclusie

Enpass is een uitstekende en betaalbare wachtwoordbeheerder die al uw wachtwoorden lokaal opslaat. Dit zorgt ervoor dat je wachtwoorden nooit ergens naartoe reizen, tenzij je ze via Dropbox of een andere service moet synchroniseren. Voor iedereen die een eenvoudig te gebruiken wachtwoordbeheerder wil, is dit een uitstekende optie die we sterk kunnen aanbevelen op zowel mobiel als desktop.

Tegen een kostprijs van $ 11,99 per apparaat voor iedereen die meer dan 20 wachtwoorden moet opslaan, kan de service als een goede prijs-kwaliteitverhouding worden beschouwd. Je kunt het tenslotte op drie verschillende apparaten gebruiken voor slechts $ 36 - en dat is een eenmalige betaling zonder verborgen kosten.

Omdat er echter gratis open source wachtwoordbeheerders op de markt zijn, kunt u desgewenst een soortgelijke service voor niets krijgen. We denken dat Enpass een goede optie is voor iedereen die niet zo technisch is. De functies zijn intuïtief vastgelegd en omdat het vasthoudt aan doen waar het goed in is (het beheren van wachtwoorden) valt er weinig te leren.

Tot slot, als het gesloten-source-karakter van Enpass een probleem voor u is, zou u kunnen kiezen voor Bitwarden - een ander eenvoudig te gebruiken wachtwoordbeheer dat open source is. De software slaat echter al uw wachtwoorden lokaal op en we zien geen echte reden om het niet te vertrouwen. Aan de andere kant moet je erop vertrouwen dat het niet iets geks doet en dat doe je misschien liever niet.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me