DotVPN Review

DotVPN

ProPrivacy.com Göra
6,8 av 10

Sammanfattning

DotVPN åtnjuter enorm popularitet som en gratis webbläsarförlängning för Chrome och Firefox. Användare har också möjlighet att köpa ett DotVPN Premium-prenumeration, som ger tillgång till DotVPNs fullständiga lista över servrar och ökade anslutningshastigheter.

Snabbstatistik

 • ProPrivacy.com SpeedTest (medelvärde)
  40 Mbps
 • Jurisdiktion
  Hong Kong
 • Samtidiga anslutningar
  5
 • Länder
  12

Funktioner

DotVPN listas som en tjänst som tillhandahålls av Smart Security Ltd. Smart Security verkar vara registrerat i Hong Kong, men jag var lite förvirrad över vem eller vad detta företag faktiskt är. Jag kunde inte hitta någon kontaktinformation och det verkar inte finnas en webbplats eller något annat om Smart Security. Även om detta inte är ett enormt problem, är det något oroande att se så lite listat om moderbolaget för DotVPN.

DotVPN annonserar med över 700 servrar i 10 olika länder. Detta är också förvirrande, eftersom DotVPN faktiskt erbjuder servrar i 12 olika länder. Dessutom ges fria användare bara möjlighet att välja mellan 12 totala servrar och måste hantera hastighetsbegränsningar.

DotVPN Premium-användare tillåter upp till fem samtidiga anslutningar till tjänsten, vilket är ganska trevligt när man överväger hur prisvärd tjänsten är. Det är också värt att notera i denna DotVPN-granskning att gratis användare av tjänsten kommer att göra det inte ha tillgång till Netflix, Hulu eller andra streamingtjänster. Uppgradering till en premiumplan tar bort dessa begränsningar.

Besök DotVPN »

Hastighet och prestanda

Hastighetstest för en gratis tjänst kommer nästan alltid att bli besviken. Medan de totala hastigheterna var anständiga under min DotVPN-granskning, stötte jag på ofta avbrott och kopplingar när jag använde webbläsarens plug-in.

DotVPN-hastighet

Graferna visar högsta, lägsta och genomsnittliga hastigheter för varje server och plats. Se vår förklaring till full hastighetstest för mer information. Medan de totala nedladdningshastigheterna inte var för illa, kunde jag inte slutföra överföringshastighetstesterna för denna DotVPN-granskning. Uppladdningstestet frös innan jag ens började, vilket får mig att tro att uppladdning är begränsad till DotVPNs gratistjänst. DotVPN lämnade mig mycket besviken när det gäller prestanda och tillförlitlighet.

Pris

1 månad

$ 0.00
per månad

DotVPN åtnjuter enorm popularitet som en gratis webbläsarförlängning för Chrome och Firefox. Användare har också möjlighet att köpa ett DotVPN Premium-prenumeration, som ger tillgång till DotVPNs fullständiga lista över servrar och ökade anslutningshastigheter. DotVPN Premium kan antingen köpas till ett pris per månad på $ 4,99 eller genom att prenumerera årligen till bara 2,99 dollar per månad.

DotVPN-prissättning

En DotVPN Premium-prenumeration verkar ganska prisvärd jämfört med några av de andra VPN-tjänster som jag har granskat. Med det sagt finns det några problem med tjänsten som bör få dig att tveka innan du registrerar dig. Jag kommer att nämna dessa längre ner.

DotVPN Premium kan avbrytas inom de första 30 dagarna för en fullständig återbetalning, medan efter 30-dagarsperioden en förberedd återbetalning ges. En viktig fråga vi märkte direkt under denna DotVPN-granskning är det kreditkort accepteras inte! (Om du håller muspekaren över kreditkortslogotyperna som visas på skärmdumpen nedan får du höra att de betalar med dem är inte ett alternativ). Även om detta kan vara ett välkomnande tecken för dem som värderar anonymitet, kommer den typiska VPN-användaren att bli besviken. PayPal är det enda alternativet om du vill registrera dig för DotVPN Premium.

Enkel användning

Stöd

DotVPN har endast biljettbaserat support tillgängligt, vilket är ganska underbart, särskilt för betalda kunder hos DotVPN. Om du behöver akut hjälp tvingas du vänta timmar (eller till och med längre) på svar.

Som ni ser på skärmdumpen ovan fick jag faktiskt ett ganska snabbt svar på min begäran (drygt en timme), men nivån på det engelska som användes var mycket misstänkt. För någon som har fått sitt namn "Douglas Wells", detta var mycket misstänkt och ställer några intressanta frågor angående DotVPN. Jag nämner än en gång att DotVPN gör inte ha en närvaro på Twitter eller Facebook, vilket gör det svårt för dig att kontakta dem när du behöver hjälp i en nypa. Som sagt, de har en liten kunskapsbas tillgänglig, som innehåller några generella vanliga frågor.

Registrerar dig

När du registrerar dig till DotVPN behöver du helt enkelt en e-postadress och lösenord för att ditt konto ska gå igång. Det finns ingen e-postbekräftelse, vilket innebär att du även kan använda en falsk eller tillfällig e-postadress för att börja använda DotVPN.

Efter registreringen kommer DotVPN att skicka ett e-postmeddelande med länkar till deras appar (du kan också ladda ner dessa från webbplatsen).

DotVPN iOS VPN-klienten

Som jag nämnde tidigare i denna DotVPN-granskning har leverantören inte en Windows-, Mac- eller Linux-skrivbordsklient. De påstår sig arbeta med att släppa dessa snart, men under tiden provade jag iOS VPN-appen på min iPhone.

Om du vill ha en VPN för Windows eller en Mac VPN kanske den här tjänsten inte är för dig. Anpassade Linux-tjänster är svåra att ta sig till, men det finns vissa leverantörer som erbjuder ett Linux-GUI. Se vår bästa guide för VPN för Linux för mer information.

DotVPN iOS-appen är snygg och liknar Chrome-plugin som jag också testat. Registrera dig helt enkelt med ett e-postmeddelande och lösenord, så kommer appen att ta hand om resten. Jag blev imponerad, särskilt med DotVPN som en gratis tjänst. Om du vill använda en full VPN i din webbläsare rekommenderar vi att du tittar på våra bästa 5 VPN för Google Chrome eller de bästa 5 VPN för Firefox, beroende på vilken webbläsare du har valt.

Andra / gratis tjänster

DotVPN Chrome-förlängning

Eftersom DotVPN främst är känd som en proxytjänst för att avblockera webbplatser direkt i din webbläsare, bestämde jag mig för att ge DotVPN kromförlängningen ett försök. Plugin har över 600 000 användare totalt och har en 4/5-stjärnklassificering i Chrome webbshop. Jag tyckte det var lätt att aktivera och ansluta till, med bara en e-postadress som krävs för att komma igång.

DotVPN Firefox-förlängning

Jag testade också DotVPN: s Firefox-förlängning, som även om den inte är så populär som sin motsvarighet i Chrome, fortfarande får jobbet gjort.

Säkerhet och integritet

DotVPN: s webbläsarutvidgningar använder en SSL-proxy-anslutning med en 4096-bitars nyckel. Skrivbordsanslutningar och Android VPN-användare kan ansluta via OpenVPN-protokollet medan IPSec finns på plats för iOS-användare. Lyckligtvis finns det inga lagar om datalagring i Hong Kong, vilket innebär att dina data inte kommer att sparas eller registreras. Med det sagt säger DotVPN hålla anslutningsloggar och vissa anslutningsdetaljer.

Samtidigt som vi skulle vilja se en helt loggfri politik (som NordVPN
), att använda DotVPN för att helt enkelt komma åt blockerade webbplatser bör inte vara för mycket problem.

DotVPN stöder inte torrenter eller någon form av P2P-aktivitet. Även om detta är lite nedslående, är det meningsfullt när man tänker på att DotVPN i huvudsak är ett proxy-plugin för din webbläsare. Kortfattat, DotVPN är inte en VPN-tjänst som alla som värderar integritet och säkerhet bör använda. DotVPN är främst användbart för att avblockera begränsade webbplatser i din webbläsare och inte skydda dina data.

Slutgiltiga tankar

Som en gratis webbläsarförlängning utan bandbreddskåp är DotVPN en tillräckligt tillräcklig proxyservice för att avblockera webbplatser. Det här kan vara bra för studenter som sitter bakom en skolvägg eller för människor att kringgå alla arbetsplatsbegränsningar (som Facebook eller Reddit), men de som söker säkerhet och integritet på nätet får bättre service på andra håll. Ta en titt på några alternativa gratis VPN-tjänster eller slå hoppet nedan för att prova DotVPN!

Besök DotVPN »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me